Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

Член од
26 август 2008
Мислења
2.165
Поени од реакции
58
Природно, во кревет со девојче :)

Природно мислев без креатин, стероиди... и слично.
Факт е дека е многу поспоро, али има време за се.... :baeh:
prirodno e so:kreatin,protein,glutamin,aminokiselini,dekstroza i sl.
neprirodno e so steroidi i sl.
a i sto vikas,zasto pileskite stekovi se 3 pati pogolemi od edno celo pile?

Така е.Без сумплементи ББ неможе да замислам.Тоа ти е исто фудбал без топка,може ли?Со шише да играш?
se pravi dobro telo i bez suplementi,osven ako nemas natprevaruvacki pretenzii.

Член од
3 декември 2008
Мислења
816
Поени од реакции
22
prirodno e so:kreatin,protein,glutamin,aminokiselini,dekstroza i sl.
neprirodno e so steroidi i sl.
a i sto vikas,zasto pileskite stekovi se 3 pati pogolemi od edno celo pile?

se pravi dobro telo i bez suplementi,osven ako nemas natprevaruvacki pretenzii.
се прави,но ќе направиш просечно тело. т.е. тело за плажа .... но некои без сумплементи сакаат да направат нешто инпосибл сакаат да станат како Џеј Катлер....

Член од
26 август 2008
Мислења
2.165
Поени од реакции
58
се прави,но ќе направиш просечно тело. т.е. тело за плажа .... но некои без сумплементи сакаат да направат нешто инпосибл сакаат да станат како Џеј Катлер....
e pa toa i rekov,za dobro telo moze i bez suplementi,ama kako Jay Catler ,...malku tesko i so suplementi i so sterodi i so sto i da se zeme.

Член од
3 декември 2008
Мислења
816
Поени од реакции
22
e pa toa i rekov,za dobro telo moze i bez suplementi,ama kako Jay Catler ,...malku tesko i so suplementi i so sterodi i so sto i da se zeme.
Така ми беше зборот :smir: не буквално....Некои сакаат чуда само со вежбање,без сумплементи и ред други работи...Не Бивит така....

Член од
26 август 2008
Мислења
2.165
Поени од реакции
58
Така ми беше зборот :smir: не буквално....Некои сакаат чуда само со вежбање,без сумплементи и ред други работи...Не Бивит така....
isto kako da sakas so fico na plin,da pretrkas mercedez so nitro.

Член од
22 јули 2009
Мислења
10
Поени од реакции
2
Здраво нов сум на форумот. Планирам да земам нешто од „хемија“ и вака стојат работите. Одем во теретана некое време веќе но не гледам некои посебни подобрувања кај мене, мислам на телото. Имам некои си 92/3 килограми а висок сум некаде 1.85, затоа мислам дека немам проблеми за качување маса, односно може да се каже дури дека сам дебел. Сега сакам да земам нешто што ке ми помогне да направам мускул и да се издефинирам. Па предложете што најмногу би ми одговарало.

Razor

u jelly?
Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.544
Поени од реакции
168
Здраво нов сум на форумот. Планирам да земам нешто од „хемија“ и вака стојат работите. Одем во теретана некое време веќе но не гледам некои посебни подобрувања кај мене, мислам на телото. Имам некои си 92/3 килограми а висок сум некаде 1.85, затоа мислам дека немам проблеми за качување маса, односно може да се каже дури дека сам дебел. Сега сакам да земам нешто што ке ми помогне да направам мускул и да се издефинирам. Па предложете што најмногу би ми одговарало.
па од хемија предлагам протеини .....NOT
тоа што бараш е суплементи, а ако бараш хемија иди шибни си директно стероиди

Член од
3 декември 2008
Мислења
816
Поени од реакции
22
хемија ???? Да не мешаш сумплементација со хемија или хемија сакаш???

Член од
22 јули 2009
Мислења
10
Поени од реакции
2
Изгледа мешам , мислам дека не се стероиди за мене. сумплементи сакам. Само не знам што како да земем..

KoNtEjNeR

sapun
Член од
19 декември 2005
Мислења
2.306
Поени од реакции
44
За почеток земи нешто да те исчисти малце, прави вежби за дефиниција не за маса... 93 мислам дека е многу за твојата висина кога се работи за некој што не вежба. Исчисти се убаво па иди после на вежби за маса.
Од суплементи за тоа... земи некои топачи во комбинација со амино

Член од
22 јули 2009
Мислења
10
Поени од реакции
2
Па што гледав по форуми нема некои резултати од топачите... А аминото за дефиниција ли помага или..??

Член од
28 март 2006
Мислења
17.749
Поени од реакции
12.207
Па треба и исхраната да ја смениш. За 3 месеци симнав 4-5 кг. Ама точак (ако имаш можност и трчај), анаеробно, пак точак, интензивно-еден вака има симнато 12 кила, со точак од 15-20 минути брзо вртење на многу мала брзина во комбинација со анаеробно вежбање.
Со сменета исхрана, многу витамини, зелен чај, цитрони, многу вода. Исхрана главно риба-ради протеините и маснотиите, намалување други работи, посебно јаглени хидрати и маснотии. Намалување еден оброк и полека килажата че се симне.

А топачи не користам пошто не сум доволно запознаен од последиците, да не удираат на притисок и срце.

KoNtEjNeR

sapun
Член од
19 декември 2005
Мислења
2.306
Поени од реакции
44
Ако пиеш топачи и јадеш како вол, одностно како што те тера самиот тренинг да јадеш, онда ништо. Мора да се намали, солта, мрсното, јаглехидрати. Зголеми протеинска исхрана, пиј топачи и амино и ке видиш дали нема резултати. Јас без топачи само со исхрана јака, амино и кардио вежби ослабев 13 кила за месец ипол.
Амино ти е пропратно, протеин има во него но во мала количина и уште триста други заебанции.... Али не те слабее го задржува мускулот

Член од
28 март 2006
Мислења
17.749
Поени од реакции
12.207
Тоа и го правам. Е сега плус земав некое Медобил, концентрат од оцет од диви јаболка, некои тревки (рузмарин, камилица, мента, глуварче...), добро делува пошто снагата за кревање ми е намалена ради тоа што јадам помалку (освен риба и слични јадења), намалив и оброци па сега сум само со 1-2 оброци дневно. Али затоа делува :) Аминото и ми треба за ептен да не намалам на мускулатура пошто секогаш она што не сакаш прво се топи. У ствари во него нема протеини туку од аминото се градат протеини. Со него раце, рамења, грб...ми останаа сокро исти во волумен, но се топи маста измеѓу мускулите.

С

Спенсер

Гостин
само прашувам а никако да почнам со вежбање

15 ипол години
1.75 висок
62кг тежок

сакам да почнам со склекови,стомачни и вратило...али гледам дека и исхраната игра улога и кај овие обични вежби...кажете ми што да НЕ јадам... јас јадам многу,али секој ден или точак возам,или фудбал...мора да се истрошам...

Kajgana Shop

На врв Bottom