|И.И|
говно интерашко
- Член од
- 24 јуни 2008
- Мислења
- 5.571
- Поени од реакции
- 6.701
Видете сега да ви објаснам една работа околу паковањата и грамажите на сите гејнери ,чисти протеини и слично..Нешто не ми е јасно околу протеинот. Го земам два пати на ден по 24г растворен со 200мл вода. Тоа се 48г протеин на ден само од Whey... Но некаде читам дека требало да се внесува 2г протеин на телесната тежина, јас сум 60кг 170 висок и тогаш дозата би ми испаднала (60*2=120)120г протеин на ден од Whey.
120г : 24г дозерка= 5 дозерки на ден
Точно е ова или доволни ми се и само 2 дозерки 2*24=48г протеин?
Ај кажете ми за да не правам грешки.
Законски мора дозите да се пишуваат за почетници...затоа се ставени толки мали грамажи,,,некој кој сака полека да стигне до резултати ги пие протеините според режимот напишан на кутијата...
Но.. доколку сакате рапидно да добиете резултати ке мора сето тоа да го одфрлите.Јас пијам некад и по 7-8 дози на протеин,прво телото ке ги отфрла (пролиф ) но кога организмот ке се навикне ке имате дупло побрзо резултати него ли предходно..
Бидете внимателни кожата може лесно да ви распука затоа препорачувам креми за кожа или бета каротен апчиња.
Јас вака правам: Во блендерот ставам литро млеко,потоа 6 до 9 дози гејнер,банани,мед, житарици и остало.Мешам едно 2-3 минути и го ставам во фрижидер да се лади.Кога немам оврски пијам по едно такво па дури и повеке на ден...
:helou: