Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

nE0n1nja

Eat nerds get shredded
Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.500
Поени од реакции
3.337
Дали земаш суплементи ,витамини минерали и ако да, кои?
ПС. Може да додадеш некое јајце,сардина,јогурт.
Да може секако, тие онака ми паднаа на памет како ефтин извор на протеини а некако потценети се.
Иначе не земам ништо освен Д витамин 2000 IU.

Член од
4 април 2023
Мислења
34
Поени од реакции
22
Koj e pocetnik moze za vezba full body ke ima dobri rezultati duri na pocetoko i bez dobra ishrana, jas taka pocnav na pocetok super se pokaza kaj mene i toa bez teretana vo domasni uslovi normalno so tegovi i vratilo ne vi treba teretana i suplementi na pocetok gledam site uste prviot den koga krenat da vezbat odma zemaat suplementi.

Член од
4 април 2023
Мислења
34
Поени од реакции
22
Zedov protein na azgard go koristam 4 dena mozam da kazam deka nema nikakvi gasovi i poduenost i vkusot e dobar koj saka dobar protein slobodno neka go zeme

Член од
14 јануари 2025
Мислења
75
Поени од реакции
115
Ne e matrix mojot golemo pakuvanje e 5 kg za 5400 den go zedov za da teram barem 3 meseci bidejki imam i kreatin kupeno pa zaedno so nego da go pivuckam bidejki planiram dva pati na den protein i po 3 g krea sekoj den
E pa ok, ovoj beshe 3kg ama mislam deka generalno dobri se Azgard, go imam zemeno i creatine Nano od niv i zadovolen sum.

corban83

Corban
Член од
22 јули 2024
Мислења
78
Поени од реакции
59
Целта ми е да изгубам тежина пошто имам и сало на мене и сакам да бидам lean за летово. Знам дека има многу калорични посни јадења но и ќе гледам колку калории сум изел. Да ја задржам сегашната тежина ќе ми биде 2700 калории на ден, а да изгубам по 1 кило неделно ќе ми биде само 1800 калории (172см, 76.5кг). Не се многу тие за губење на тежина мислам. Некојпат и онака заборавам да јадам па мислам нема да биде проблем. Зимава веќе бев на bulk.

Јас веќе имам мускулна маса, па затоа сакам и да ослабам.

17 дена веќе поминаа од кога почнав со 1000кал дефицит и веќе имам ослабено 2-3кг сало. Можам да препознам преку намаленото сало на стомак, стомачните мускули можам да ги чувствувам со допир. Претходно не сум можел.
Side-ефекти немам од големиот дефицит и немам намера да зголемам на калории. Протеин во прав земам да не губам на мускулна маса.

Креатин исто така земам и когнитивно има осетлива разлика, пример ако не сум наспан помалку ефекти имам споредено со претходно.

Со постењето е полесно отколку што мислев, првата недела поминав без масло и сега сум со масло и има многу повеќе опции за исхрана.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.749
Поени од реакции
88.985
За колку време одприлика се покажуваат првите резултати од вежбањето?
Да се самоцитирам, веќе почнав да гледам некои минимални резултати, значи 5та или 6та недела како вежбам, месец и пол :)

Kajgana Shop

На врв Bottom