Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

Член од
4 февруари 2015
Мислења
2
Поени од реакции
0
Хеј хеј :D Имам прашање во врска со теретана... Имам 17 години и сакам да почнам втеретана ама сум слабичка така не многу ама прилично да, и сега прашањево ми е дали ако почнам втеретана ќе ослабам? Кога им кажувам на некој дека сакам да почнам ми викаат дека ќе доослабам а некој ми викаат дека ке се здебелам и баш дека поубо ќе си го дефинирам телото.. па сега, ваше мислење? Фала ви однапред :pipi:

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Хеј хеј :D Имам прашање во врска со теретана... Имам 17 години и сакам да почнам втеретана ама сум слабичка така не многу ама прилично да, и сега прашањево ми е дали ако почнам втеретана ќе ослабам? Кога им кажувам на некој дека сакам да почнам ми викаат дека ќе доослабам а некој ми викаат дека ке се здебелам и баш дека поубо ќе си го дефинирам телото.. па сега, ваше мислење? Фала ви однапред :pipi:
Тоа се контролира со колку јадеш. Јади повеќе, ама многу повеќе од сега. Земи јади по 100 грама мешани семки и мешункасти бобови (сончоглед, семки од тиква, бадеми, кикирики) тоа ќе ти напуни доста калории.

Член од
1 септември 2014
Мислења
17
Поени од реакции
1
некоја книга за исхрана, тренинг, бодибилдинг да препорачате што би можел онлајн да ја симнам па да си ја испечатам ? на македонски, српско-хрватски или англиски јазик да е

Член од
11 мај 2014
Мислења
1.020
Поени од реакции
575
Тоа не зависи од теретаната, туку од исхраната. Со било каква физичка активност ќе трошиш повеќе калории и логично и нормално е да ослабиш ако останеш на истата исхрана. Ако ја промениш и зголемиш на дневен внес на калории нема да слабееш.[DOUBLEPOST=1423092432][/DOUBLEPOST]
некоја книга за исхрана, тренинг, бодибилдинг да препорачате што би можел онлајн да ја симнам па да си ја испечатам ? на македонски, српско-хрватски или англиски јазик да е
Македонски не сум чул да ја има завршено и издадено Бобан, знам дека беше со намера да пишува книга, а до каде е нека каже самиот @Gjoroski ?
Од англиска литература од мене препорака ти се книгите на Tudor Bompa, Examine Stack Guides, Starting Strenght, Girth Control. Овие ти ги кажувам од искуство се одлични да укопчаш како функционира телото и основите за бб.

Последно уредено:
Член од
1 септември 2014
Мислења
17
Поени од реакции
1
Тоа не зависи од теретаната, туку од исхраната. Со било каква физичка активност ќе трошиш повеќе калории и логично и нормално е да ослабиш ако останеш на истата исхрана. Ако ја промениш и зголемиш на дневен внес на калории нема да слабееш.[DOUBLEPOST=1423092432][/DOUBLEPOST]
Македонски не сум чул да ја има завршено и издадено Бобан, знам дека беше со намера да пишува книга, а до каде е нека каже самиот @Gjoroski ?
Од англиска литература од мене препорака ти се книгите на Tudor Bompa, Examine Stack Guides, Starting Strenght, Girth Control. Овие ти ги кажувам од искуство се одлични да укопчаш како функционира телото и основите за бб.

фала многу!!!

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Мислам дека станува збор за момент вреден да се одбележи во историјата на македонскиот бодибилдинг две многу познати лица за нас. Средба на два света и две филозофии, пристапи во бодибилдинг лајфстајлот, средба меѓу две генерации, меѓу ентузијазмот и искуството! Ако може Стеф или Претседателот да ни доловат за што се дискутираше и како изгледаше долгонајавуваната средба...

Член од
11 мај 2014
Мислења
1.020
Поени од реакции
575
@sajSiGa ме претекна, од телефон ја видов сликата, па не бев доста сигурен дали се работи за епскиот стручњак од Македонските форуми The Shredded Stef

Член од
15 февруари 2008
Мислења
395
Поени од реакции
397
Oooo велики Маниту, никогаш повеке ништо нема да биде исто :/

S

Stef Bachatero

Гостин
Мислам дека станува збор за момент вреден да се одбележи во историјата на македонскиот бодибилдинг две многу познати лица за нас. Средба на два света и две филозофии, пристапи во бодибилдинг лајфстајлот, средба меѓу две генерации, меѓу ентузијазмот и искуството! Ако може Стеф или Претседателот да ни доловат за што се дискутираше и како изгледаше долгонајавуваната средба...
Стеф наскоро ќе отвори свој клуб, само спрема правна основа како да го направи тоа и план што се следните чекори.[DOUBLEPOST=1423419287][/DOUBLEPOST]
^ Епска средба. Clash of Titans. Google Translate vs. 50 години искуство.
Да google translate прави чуда, знаеш мора да разбереш што е добра информација што е лоша информација.
Ако имаш нешто против напредокот на технологијата тоа е твој став и мислење.
Јас идам напред, наскоро ќе се чуе многу за мене.

Член од
6 декември 2014
Мислења
97
Поени од реакции
6
здраво,сакам да прашам вежбам стомачни во домашна атмосфера некое време и сеуште нема резултати дали бидејќи имам многу сало на стомакот?фала

Kajgana Shop

На врв Bottom