Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.923
Поени од реакции
12.484
Еве можда ова ќе го најдете за интересно:

еве ја книгата на 4shared.

Iµµortal

사범님
Член од
26 јули 2011
Мислења
711
Поени од реакции
387
некој ефективни вежби за трапези?
да ги вежбам споро,брзо со поголеми повторувања?

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
Кога би бирале помеѓу L-carnitine и Liquid Amino Acid што би одбрале?
Зависи која ти е целта, L-carnitineот е за топење масти (наводно, иако неуспешно според мене) а Aminoто се амино киселини - храна за мускулот.
Во секој случај, би одбрал Amino.

Член од
9 октомври 2010
Мислења
191
Поени од реакции
29
Trepezius muskulot mi e skoro najjaka muskulna partija i toa ne samo genetski tuku od dosta pogoden trening .Vo razgovor so profesionalen bodybuilder od amerika a i predhodno isto si gi trenirav treningot e-3 x 3 znaci ramna sipka so tezina maksimalna 10 povtoruvanja ni sporo i brzo posle odma ednoracni tegovi kolku mozes pogore 7-8 povtoruvanja ovaka 3 pati treba rezultatot e nezibezen... plus istegaj gi posle sekoja serija

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Зависи која ти е целта, L-carnitineот е за топење масти (наводно, иако неуспешно според мене) а Aminoто се амино киселини - храна за мускулот.
Во секој случај, би одбрал Amino.
Целта е за да се стопат масти. Зашто неуспешен карнитинот? Имам чист пример каде е повеќе од успешен, мој другар. Амино имам користено конкретно течните на калифорниа и ми дадоа екстра резултат во однос на намалување на тежина ама тогаш имав претерано јаки тренинзи во поголемиот дел карди т.е. трчање, тренинг за експлозивност, скок итн итн.

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
Целта е за да се стопат масти. Зашто неуспешен карнитинот? Имам чист пример каде е повеќе од успешен, мој другар. Амино имам користено конкретно течните на калифорниа и ми дадоа екстра резултат во однос на намалување на тежина ама тогаш имав претерано јаки тренинзи во поголемиот дел карди т.е. трчање, тренинг за експлозивност, скок итн итн.
Сакав да кажам во зависност од која фирма се работи.

Инаку, аминото е одличен за храна на мускулот од Dymatize имам на неколку наврати пробано и се покажало како солидно.

Rooney's Temper

in front of Old Trafford
Член од
14 јуни 2009
Мислења
2.888
Поени од реакции
2.653
Да, Super Amino 4800 од Dymatize се доста добар производ со пристапна цена, ги користам и сум задоволен од нив, како и од сите други производи на оваа компанија.

Член од
11 јули 2011
Мислења
1.726
Поени од реакции
1.997
Другарчина, имам 15 години, одам на теретана веке 2 месеца и се е ок ( без протеини, креатини и остало.. само си држам диета и пазам што јадам ) . Немам проблеми со вежбање, издржлив сум ( 5 години карате еба го.. ојача човек :sneaky: ). Си вежбам 1 ден гради, друг грб, трет рамо, четврт нози, петти раци итн..
Е сега, бидејки сум низок ( ~160см / 62kg) некои ми викаат да престанам со теретана бидејки ке сум останал низок. Дали скроз да престанам или само да избегнувам некои вежби ( и кои ) ?
Терај со теретана , нема зошто да оставиш скроз, само избегнувај стоејќи да креваш поголеми тежини , и не вежбај јамки . Иначе мој предлог ти е да комбинираш на пр еден ден : Гради - бицепс , друг ден : грб- трицепс , трет ден : рамо - нозе / стомак , па еден ден пауза ...

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Од август ќе ми започнат обврските околу факултетот и нема да имам толку време да одам во теретана т.е. би можел да одам 2 пати до 3 пати максимално неделно. Бидејќи сакам да ја задржам мускулната маса и евентуално ако можам да качам некое кило каков план за вежбање да направам? Немам вишок на масно ткиво така да кардиото не ми е во прв план туку маса.

Дали да одам по потелбата
- понеделинк целиот горен дел од телото без стомачни
- четврток долен дел од тело + стомачни
- сабота "слабите" мускули т.е. мускулите кои би сакал повеќе да пораснат (пример раме и трицепс)

Притоа при вежбањето да се фокусирам на сложени движења како бенџ, преса за нозе, чучњеви и сл. а помалку на изолациони вежби. Добра е шемава или нешто друго да пробам?

Член од
11 јули 2011
Мислења
1.726
Поени од реакции
1.997
За ова правилно да се извежба ќе ти требаат 3 саати минимум, а рачунај и кардио
Мислев да вежба рамо и нозе или па рамо и стомак а не да ги вежба трите наеднаш , за тоа ставив коса црта , сам да си одбере кое му одговара ...

Член од
8 февруари 2009
Мислења
911
Поени од реакции
173
Мислев да вежба рамо и нозе или па рамо и стомак а не да ги вежба трите наеднаш , за тоа ставив коса црта , сам да си одбере кое му одговара ...
Незнам што си мислел, таму имаше напишано за 3 дена така да четврт не видов :)

Член од
11 јули 2011
Мислења
1.726
Поени од реакции
1.997
Незнам што си мислел, таму имаше напишано за 3 дена така да четврт не видов :)
Па четврти ден му е по избор ... Прв ден Гради-бицепс , втор ден : грб - трицепс , трет ден : рамо - нозе или па рамо - стомак , четврти ден : зависи од третиот што ќе избере ако избере рамо - нозе тогаш четвртиот само стомак ќе вежба ... Зависи тоа сам ќе види како му е полесно ќе си искомбинира ...

Член од
1 јуни 2011
Мислења
38
Поени од реакции
1
Sakam da oslabnam na najbrz mozen nacin a ne sum vo moznost da vezbam mnogu mozam samo da trcam a toa go pravam ali sakam da mi preporacate nekoj hemii (l-carnitine ili nesto drugo ) kazete sto da zemam ali stvarno da deluva fala mnogu pozz. :D

Kajgana Shop

На врв Bottom