- Член од
- 8 февруари 2009
- Мислења
- 911
- Поени од реакции
- 173
Ништо, доколку морам амино..Кога би бирале помеѓу L-carnitine и Liquid Amino Acid што би одбрале?
Ништо, доколку морам амино..Кога би бирале помеѓу L-carnitine и Liquid Amino Acid што би одбрале?
Зависи која ти е целта, L-carnitineот е за топење масти (наводно, иако неуспешно според мене) а Aminoто се амино киселини - храна за мускулот.Кога би бирале помеѓу L-carnitine и Liquid Amino Acid што би одбрале?
Целта е за да се стопат масти. Зашто неуспешен карнитинот? Имам чист пример каде е повеќе од успешен, мој другар. Амино имам користено конкретно течните на калифорниа и ми дадоа екстра резултат во однос на намалување на тежина ама тогаш имав претерано јаки тренинзи во поголемиот дел карди т.е. трчање, тренинг за експлозивност, скок итн итн.Зависи која ти е целта, L-carnitineот е за топење масти (наводно, иако неуспешно според мене) а Aminoто се амино киселини - храна за мускулот.
Во секој случај, би одбрал Amino.
Сакав да кажам во зависност од која фирма се работи.Целта е за да се стопат масти. Зашто неуспешен карнитинот? Имам чист пример каде е повеќе од успешен, мој другар. Амино имам користено конкретно течните на калифорниа и ми дадоа екстра резултат во однос на намалување на тежина ама тогаш имав претерано јаки тренинзи во поголемиот дел карди т.е. трчање, тренинг за експлозивност, скок итн итн.
Терај со теретана , нема зошто да оставиш скроз, само избегнувај стоејќи да креваш поголеми тежини , и не вежбај јамки . Иначе мој предлог ти е да комбинираш на пр еден ден : Гради - бицепс , друг ден : грб- трицепс , трет ден : рамо - нозе / стомак , па еден ден пауза ...Другарчина, имам 15 години, одам на теретана веке 2 месеца и се е ок ( без протеини, креатини и остало.. само си држам диета и пазам што јадам ) . Немам проблеми со вежбање, издржлив сум ( 5 години карате еба го.. ојача човек ). Си вежбам 1 ден гради, друг грб, трет рамо, четврт нози, петти раци итн..
Е сега, бидејки сум низок ( ~160см / 62kg) некои ми викаат да престанам со теретана бидејки ке сум останал низок. Дали скроз да престанам или само да избегнувам некои вежби ( и кои ) ?
За ова правилно да се извежба ќе ти требаат 3 саати минимум, а рачунај и кардиотрет ден : рамо - нозе / стомак
Мислев да вежба рамо и нозе или па рамо и стомак а не да ги вежба трите наеднаш , за тоа ставив коса црта , сам да си одбере кое му одговара ...За ова правилно да се извежба ќе ти требаат 3 саати минимум, а рачунај и кардио
Незнам што си мислел, таму имаше напишано за 3 дена така да четврт не видовМислев да вежба рамо и нозе или па рамо и стомак а не да ги вежба трите наеднаш , за тоа ставив коса црта , сам да си одбере кое му одговара ...
Па четврти ден му е по избор ... Прв ден Гради-бицепс , втор ден : грб - трицепс , трет ден : рамо - нозе или па рамо - стомак , четврти ден : зависи од третиот што ќе избере ако избере рамо - нозе тогаш четвртиот само стомак ќе вежба ... Зависи тоа сам ќе види како му е полесно ќе си искомбинира ...Незнам што си мислел, таму имаше напишано за 3 дена така да четврт не видов