- Член од
- 9 октомври 2010
- Мислења
- 191
- Поени од реакции
- 29
Druze 500 totki ako zemes uspeh e.....
И двата креатини се добри, ама јас сепак би го препорачал првиот од Оптимум. Инаку јас кога користам креатин 5 дена полнење по 20 грама на ден, после тоа по 5 грама на ден, негде околу 4 недели, па после 3-4 недели пауза, па можеш пак да користиш. Земи си декстроза или сок од грозје кога ќе го пиеш (заради поголема апсорпција). Во фазата на полнење земај по 5 грама сабајле кога ќе станеш, меѓу оброци, после тренинг и пред легнување, после тоа креатинот можеш да го земаш веднаш после вежбање.Да ве прашам за мислење помеѓу двава креатини(Првиов или Вториов).Исто така да ве прашам што мислите за начинов на пиење,има калкулатор на bodybuilding.com и спрема мојава тежина(73кг) испадна дека треба да го пијам креатинов на овој начин:
1 Недела: 11грама/ден
2,3,4 Недела: 4грама/ден
5 Недела: Не се пие
6 Недела: 11грама/ден
7 Недела: 4грама/ден
8,9,10 Недела: Не се пие
Е сега за ова исто ми треба мислење дали е валиден резултатов за како да го пијам креатинов,и ако е валиден дали тие грама во ден(11) да се зимаат во два оброка по 6(пред и после тренинг),и што се случува одкога ќе завршам со циклусов на пиење(8,9 и 10 недела),дали почнува од почеток или се менува нешто.
Може се повеќе прашања ама се надевам нема да ве мрзи поискусниве да ми одговорите,благодарам однапред. :smir:
купи си беХехе,смешен си,100 таб. се 1200-1300 денари.Мислиш глупави сме па ќар ќе правиш на нас ?
Прво зависи дали ќе правиш фаза на полнење со кретинот или не. Препорачливо е да се прави и тоа по 20 грама околу 4-5 дена кога го пиеш по 5 грама рано наутро, меѓу оброци, после тренинг и пред легнување, потоа можеш да користиш по 5 грама веднаш после тренинг.Дали креатинот да го пијам на сабајле пред или по доручек и пред по или за време на вежбање?
Јади повеќе пати во денот по малце, тренирај интензивно и нема да се здебелиш, барем јади насабајле и два саати пред тренинг обавезно или ако ти е од сабајле тренингот стани порано јади. Пиј вода многу, за да те засити, да не јадеш многу, жедтта и гладтта во некои случаи се мешаат, па кога си жеден мислиш си гладен. Во секој случај пиј вода пред јадење и на тренинг.Кога одам на теретана се доздебелувам, наместо да ослабам. Кога ќе си дојдам од тренинг многу сум гладен, и јадам дупло одколку нормалното. Незнам како да се спревам. Неможам да се контролирам, а гладен неможам да седам, ниту да спијам, ниту да учам, ништо.
Што како е ова ако можеш објасни и што „вкус“ има? Пошо мене од варени јајца ми е преку тасеМомци да ве прашам, има ли некој заинтересиран да купи белки во прав т.е. дехидрирана белка од јајце, белките се 78% чист протеин, еве го сајтот на фирмата што ги набавувам, 1кг е 800 денари за поголеми количини има намалување. Ако има некој заинтересиран нека пише по ПП