Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

Член од
9 октомври 2010
Мислења
191
Поени од реакции
29
И двата ги имам користено и кој и да земеш од овие два нема да згрешиш и двата се одлични. И двата имаат 80% протеини, Allwhey-от (2.3kg) има 71 доза со 25грама протеин, Whеy Gold Standard има 74 дози со по 24грама протеини по доза.
Ако ги гледаш на bodybuilding.com, Allwhey има 8.5 оценка , Whеy Gold Standard има 9.0.
Лично по мене Whеy Gold Standard може да има нешто подобар вкус, ама не се забележува некоја голема разлика и двата се добри за пиење(чоколада вкус)
Tocno kvalitetot e skoro ist nema da zgresi sto i da izbere od ovie dva no jas bi izbral optimum

Член од
15 октомври 2009
Мислења
822
Поени од реакции
291
јас следниот месец ке полнам 17 години,и сакам баш да прашам дали ќе е добро да почнам со овие киселини, протеини, креатини и како ги викате и кој за што служи ако може некој да ми објасни.Овде во градот зборат дека ако почнеш да пиеш такви работи и после одредено време ако прекинеш да вежбаш и ги пиеш тие протеини киселини... ке ти спласне кожата ко на стар човек.... ??? Па шо ќе кажете вие ??

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.996
Поени од реакции
12.644
јас следниот месец ке полнам 17 години,и сакам баш да прашам дали ќе е добро да почнам со овие киселини, протеини, креатини и како ги викате и кој за што служи ако може некој да ми објасни.Овде во градот зборат дека ако почнеш да пиеш такви работи и после одредено време ако прекинеш да вежбаш и ги пиеш тие протеини киселини... ке ти спласне кожата ко на стар човек.... ??? Па шо ќе кажете вие ??
Младо си, остај ги тие срања за понатаму. Организмот на тие години ти работи повеќе од совршено.

Член од
15 октомври 2009
Мислења
822
Поени од реакции
291
значи препорачуваш само вежбање, здрава исхрана без никакви протеини, киселини....

--- надополнето ---

и како за почеток, како да вежбам? на пр. понеделник бицепс,трицепс
вторник грб, стомачни .... некој распоред или се во еден ден и така секој ден :??

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.996
Поени од реакции
12.644
значи препорачуваш само вежбање, здрава исхрана без никакви протеини, киселини....
Да, само тоа освен ако не си со ниет да одиш на натпревари :)

--- надополнето ---

--- надополнето ---

и како за почеток, како да вежбам? на пр. понеделник бицепс,трицепс
вторник грб, стомачни .... некој распоред или се во еден ден и така секој ден :??
Со распоред. Бицепс и гради. Рамена и нозе. Грб и трицепс.

Член од
15 октомври 2009
Мислења
822
Поени од реакции
291
не бе какви натпревари, онака за себе :P онака не сум некој крупен, 1.80 сум висок 65 кила тежок, треба и да качам некое килце мислам :D:D

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.996
Поени од реакции
12.644
не бе какви натпревари, онака за себе :P онака не сум некој крупен, 1.80 сум висок 65 кила тежок, треба и да качам некое килце мислам :D:D
За маса че јадиш тро појче и нема да одиш секој ден...преку еден ден че одиш. Е сега за побрз резултат бапни и некое протеинче, земај некоја упола доза нека ти објаснат стручњациве пошто ја не поштовам хемија за вежбање освен жестоко за викенд у кафиќ :)

Член од
15 октомври 2009
Мислења
822
Поени од реакции
291
хаха абе и јас пиев многу смирнофф, ама веќе ми скурчи , неколку пати ми го переа желудникот и веќе ме фаќа страв, сакам малце здрав живот :) да се стегнам малку, за летово xD

--- надополнето ---

иди приватни пораки малце :D:D

fearless

in Arsenal we trust!
Член од
5 јануари 2008
Мислења
1.193
Поени од реакции
185
За маса че јадиш тро појче и нема да одиш секој ден...преку еден ден че одиш. Е сега за побрз резултат бапни и некое протеинче, земај некоја упола доза нека ти објаснат стручњациве пошто ја не поштовам хемија за вежбање освен жестоко за викенд у кафиќ :)
хахахха ѕвер!!!

дете можеш да си земеш протеин после тренинг и насабајле, а коа нема да идеш во теретана ке пиеш насабајле и навечер...исто така можеш да пиеш и пивски квасец по 7-10 апичиња 3 пати дневно...за да качиш килажа и да дојдеш 180-80 а ти како сакаш...

Член од
15 октомври 2009
Мислења
822
Поени од реакции
291
80 многу ми изгледа, а 73-74 ќе биде добро, а тој пивски квасец кај можам да го најдам и 7-8 апчиња наеднаш нема да е малку штетно ??

fearless

in Arsenal we trust!
Член од
5 јануари 2008
Мислења
1.193
Поени од реакции
185
80 многу ми изгледа, а 73-74 ќе биде добро, а тој пивски квасец кај можам да го најдам и 7-8 апчиња наеднаш нема да е малку штетно ??
zavisi kolku brzo sakash da kacish muskulna masa...inace 80 ne e mng ic ako si visok 180... taka ide pravilno...e sea samo moj sovet ti e deka si mal i prva godina ke ti e da gledash da kacish do leto do 75...ali cisti e posle naredna godina da gledash 80...pa 85 i tolku ...inaku pazi dodeka kacuvash gledaj da kacuvash kilo do 2 maks za mesec...deka ako kacish mng naednash ke ti iskocat strii so e dosta zaebana rabota...

Член од
9 октомври 2010
Мислења
191
Поени од реакции
29
aha ke kaci od 65 na 80 malo tezie osven na salo ako ne kaci tuka se zboruva za Bodybuilding a toa se podrazbira da izlgeda po mukulesto a vreme treba da mine 80 da kaci da cita mn da se informaira i da praksira :D

DarkoG

Better then ever before.
Член од
19 август 2008
Мислења
701
Поени од реакции
81
дали би било добро да се јади Чикенбургер(состав: компири, пилешко, мајонез(може и да се отфрли мајонезот ако е потребно).. етц) ??? пред теретана???

Член од
8 февруари 2009
Мислења
911
Поени од реакции
173
zavisi kolku brzo sakash da kacish muskulna masa...inace 80 ne e mng ic ako si visok 180... taka ide pravilno...e sea samo moj sovet ti e deka si mal i prva godina ke ti e da gledash da kacish do leto do 75...ali cisti e posle naredna godina da gledash 80...pa 85 i tolku ...inaku pazi dodeka kacuvash gledaj da kacuvash kilo do 2 maks za mesec...deka ako kacish mng naednash ke ti iskocat strii so e dosta zaebana rabota...
Ако мислиш дека за 6 месеци може 10кг чиста мускулна маса да качи само наведај се, не иде тоа така.

Rooney's Temper

in front of Old Trafford
Член од
14 јуни 2009
Мислења
2.888
Поени од реакции
2.653
дали би било добро да се јади Чикенбургер(состав: компири, пилешко, мајонез(може и да се отфрли мајонезот ако е потребно).. етц) ??? пред теретана???
Дефинитивно ќе го исфрлиш мајонезот, ја би ти препорачал наместо чикенбургер да си земеш само стек и наместо пржен, варен компир ти е далеку подобра варијанта отколку чикен. Или ако користиш суплементација, земи си банана со протеин измешан во млеко со ниска масленост.

Kajgana Shop

На врв Bottom