Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

Член од
14 август 2018
Мислења
4.802
Поени од реакции
10.641
Мене само не ми е јасно, зошто некој би пиел протеински напиток во ваква купечка форма?
Скапо и со далеку повеќе шеќери и калории него ли Веј протеин! (па богме и сол и масти..)
135ден ти е дури и поскапо од две и пол дози на Голд стандард! Иста количина протеин, само далеку почист.
Незнам…

Член од
23 септември 2015
Мислења
876
Поени од реакции
440
Мене само не ми е јасно, зошто некој би пиел протеински напиток во ваква купечка форма?
Скапо и со далеку повеќе шеќери и калории него ли Веј протеин! (па богме и сол и масти..)
135ден ти е дури и поскапо од две и пол дози на Голд стандард! Иста количина протеин, само далеку почист.
Незнам…
Затоа реков...
За цената и состав тоа алпското млеко е win-win ако веќе мора млеко....

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.675
Поени од реакции
42.246
Незнам…
па маркетот не им е нив билдери, него женски кои сакаат да се филмаат као вежбаат и пијат протеинско млеко, јадат протеин барови и слично.

Член од
23 септември 2015
Мислења
876
Поени од реакции
440

Баш ме интересира дали овие се добри на вкус ги пробал ли некој или нешто слично на ова..(оризово,кокосово,бадемово млеко)
И да предложи некој нешто.
ПС. Битно ми е да е dairy free.

Последно уредено:
Член од
4 октомври 2014
Мислења
787
Поени од реакции
539

Баш ме интересира дали овие се добри на вкус ги пробал ли некој или нешто слично на ова..(оризово,кокосово,бадемово млеко)
И да предложи некој нешто.
ПС. Битно ми е да е dairy free.
Мн понездраво е ова од млеко баки ама како сакаш

Член од
4 октомври 2014
Мислења
787
Поени од реакции
539
Тешко ми е на стомак....а сакам и обие да ги пробам само незнам ни кое ни какво...
Можеш од бадем, лешник орев, сусам итн итн. Само од соја немој. Јас дома некогаш знам да направам од 100г лешник, литар вода и десетина урми, милина. Мој совет прај си дома не купувај, Бог знае што има во нив.

Член од
14 август 2018
Мислења
4.802
Поени од реакции
10.641
Тешко ми е на стомак....а сакам и обие да ги пробам само незнам ни кое ни какво...
Друже, биде среќен што не си нетолерантен на лактоза!
А тоа дали ти било тешко на стомак.. е мачкина кашлица!
Земи во комбинација со друга храна(продукти) види како и кај ќе имаш најдобро варење!
Јас пијам млеко, и тоа многу..! Арно ама протеините ми ствараат тежина..(чудно нели).
По експериментирање открив дека не треба да ги пијам на гладно(на празен стомак) и многу подобро варење имам ако каснам малку леб пред да ги пијам.

Менувај, експериментирај.. ќе најдеш и ти нешто за млекото!

Член од
23 септември 2015
Мислења
876
Поени од реакции
440
Порано миев многу млеко но со ова сега не верувам....ни кајмак ни ништо нема...
Воопшто не наликува на тоа млеко од порано иако помалце мириса на крави и е по вкусно...

Член од
14 август 2018
Мислења
4.802
Поени од реакции
10.641
Порано миев многу млеко но со ова сега не верувам....ни кајмак ни ништо нема...
Воопшто не наликува на тоа млеко од порано иако помалце мириса на крави и е по вкусно...
Смени производител, марка, тип..
(Да јес да сите тетрапак се исти денес), ипак има разлика во вкус, варење и сл.
Ете пробај и пресно да купуваш и сам да си го вАриш!
Само арно ти кажаа.. мани се од тие ахем “млека” од куротресини..

Член од
21 мај 2023
Мислења
6
Поени од реакции
31
Дечки хај,

Отсекогаш имам пореметени зглобови/рамо, осеќам мало крцкање/штракање при исправање на зглобот на дланка и на рамото.
По тренинг на рамо завчера, крцкањето/штракањето на рамото го осеќам многу повеќе и почесто (на десното рамо мн. повеќе)

Дали е нешто сериозно? Дали би поминало само од себе со тек на време?

Најдов слично искуство на форумов, пишале дека е заради дисбаланс на предно и задно рамо,и кај мене тоа држи вода, ама членот не напишал дали се подобрил, а мислењето е пред 10 години...

Член од
19 март 2014
Мислења
610
Поени од реакции
923
Дечки хај,

Отсекогаш имам пореметени зглобови/рамо, осеќам мало крцкање/штракање при исправање на зглобот на дланка и на рамото.
По тренинг на рамо завчера, крцкањето/штракањето на рамото го осеќам многу повеќе и почесто (на десното рамо мн. повеќе)

Дали е нешто сериозно? Дали би поминало само од себе со тек на време?

Најдов слично искуство на форумов, пишале дека е заради дисбаланс на предно и задно рамо,и кај мене тоа држи вода, ама членот не напишал дали се подобрил, а мислењето е пред 10 години...
Сигурен си дека добро се загреваш пред оптеретување?

Kajgana Shop

На врв Bottom