Бодибилдинг суплементи

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.511
Другар,
Дали би споделил рецептура..по колку грама , што како, дозирањето ... и како да се земаат со храна ...кои ги купуваш,од каде, сигурно веќе ти е проверено што и како е најдобро
Нема уникатна рецептура, јас ги земам по потреба, ако јадам храна која не ги содржи дополнувам од суплементи, ако имам појако кардио или на жешко време пак суплементирам.

Калиум и Натриум треба да ти се скоро 1:1 сооднос, кога го суплементирам првиот најчесто е околу 2-3гр дневно, а ми варира и во однос на солта што ја јадам.

Магнезиум дополнувам скоро цело време, 400мг дневно, форма: глицинат, хелат, а често правам комбо со пола цитрат.

Калциумот е заебан за суплементација, добро е да го комбинираш со Д ама поарно оди со апла мали дози отколку да направиш поголем проблем (кардиоваскуларни проблеми и сл). Од суплементи ретко внесувам повеќе од 500мг.

Од витамини внесувам к2, д3, цинк, некогаш активен б комплекс, ц витамин особено во сезони на сезонски грип, омега 3. Некогаш кога ме мрзи да ги мислам земам мултивитамин, ама најчесто одделно бидејќи имам поголема контрола што, кога и колку внесувам.

Додека бев во мкд 90% од времето го земав од iherb.com, ако најдеш низ мкд од Now nutrition земи ги локално да не плаќаш достава и царина.

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
6.849
Поени од реакции
12.938
Електролити, некој да препорачате добри, овие во апрека некој што ги има некако многу малце има содржај....
Пробај со ultima repleshiner. Го има преку iherb. Баш јас него го одбрав поради составот. Штета што во ЕУ, многу малце има производи од нив. А и за електролити срање е понудата. Јас сакав од Том Брејди брендот за електролити да го земам. Ама во Еу курац. И споредував па овие од ултимеј горе доле ист состав имаат. Околу 50€ е. Ама речиси 90 дози. Ако пиеш по една. Штета што дури и преку iherb мала е понудата од нив. Во Америка имаат повеќе вкусови.

Член од
26 октомври 2016
Мислења
2.024
Поени од реакции
1.514
Ја го најдов на промоција, затоа прашав. 2.5кила за 1900ден.
:neetaka:
Додај уште 500 денари и ќе си земеш далеку подобар. 1900денари за 2.5кг ќе пиеш само мелени бисквити со стевиа.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.511
Член од
19 март 2014
Мислења
610
Поени од реакции
923
Другари работам у една фирма за производство на витамини(Swiss quality). Да видите како се прават и каква кинезарија пиеме, никад нема да суплементирате ако немаш вистинска потреба :)

Член од
21 мај 2009
Мислења
197
Поени од реакции
192
Го има некој пробано протеинов? Према ценава стварно е ок
ezgif-3-f2dc9c8626.jpg

Член од
4 ноември 2011
Мислења
59
Поени од реакции
14
Прегледај го приврзокот 392592
јак вкус, густа текстура. Доста го фалат мене лично не ми одговара.

McLovin

Politically Incorrect/Comedian/Mastrubator
Член од
11 август 2016
Мислења
3.412
Поени од реакции
13.435
Прегледај го приврзокот 392592
За смути е одличен. Јагода го имам пробано нас, екстра е.

Kajgana Shop

На врв Bottom