Не одат на државно тие работи ? Да отидеш кај матичен и да побараш упат за да си направиш контрола на хормоните или мора во приватните лабораторииМислиш со суплементи колку ќе се зголеми слободниот тестостерон?
Ако тоа ме прашуваш не сум мерел затоа што е скапичко да проверуваш тестостерон нон стоп, 600ки по хормон ти е проверка, тоа еднаш 2-3 год едвај![]()
Не одат, односно одат преку фонд само за луѓе кои имаат болест поврзана со тој хормон, ако не се лажам нуклеарна си наплаќа за проверка на сите хормони, лани ми наплатија и за проверка на хормони на тироидна затоа што по моја волја сакав да ги проверам, а немав дијагноза.Не одат на државно тие работи ? Да отидеш кај матичен и да побараш упат за да си направиш контрола на хормоните или мора во приватните лаборатории
Ти одговорив и во порака, за краток рок нема речиси ништо да смени дали ќе биде во некоја ниска кон средна или висока граница на слободен тестостерон, пр. 300-500ng/dl и 700-1000нг/дл не прават значителна разлика во изградба на мускулна маса, зголемување за 20-30% од „нормалните природни референтни граници“ веќе би помогнало за поголема мускулна маса.Во однос на она што кажа 10-15%
Со се топ + тестостерон на високо ниво 800+ колку би било?
Кај мене има огромна разлика, и на mood, и на мотив, на фокус, енергија, буквално нов човек - исто и кај други 2-3 што праат комбинација, али не се само тест бустер, и многу анти оксиданти, минерали - витамини, и ептен чиста диета (базирана на многу масти и растенија генерално) трансформација.....Затоа и испаѓа дека најпромашени суплементи се овие за покачување на природното ниво на тестостерон (трибулус, horny goat weed, yohimbe, zma), единствено би имал малку поголема сила и поизразено либидо.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12679426Кај мене има огромна разлика, и на mood, и на мотив, на фокус, енергија, буквално нов човек - исто и кај други 2-3 што праат комбинација, али не се само тест бустер, и многу анти оксиданти, минерали - витамини, и ептен чиста диета (базирана на многу масти и растенија генерално) трансформација.....
Не е само тестостеронот бенефит, има многу други работи кои се поврзани, целосно квалитет на живот е не споредливо.
Гејнер е замена за храна.Во која временска граница е препорачливо да се користи гејнерот 1-2 месеци или може и подолго
Sent from my MI NOTE LTE using Tapatalk
Мислев дали е штетен да се користи во подолг временски период.Гејнер е замена за храна.
Не магичен суплемент.
Која временска граница е препорачлива за храна?
Или паузираш од храна на секои 1-2 месеца?
Тоа зависи од состојките.Мислев дали е штетен да се користи во подолг временски период.
zavisi so sostojki ima gejnerot. ako sodrzi i kreatin treba da se pravi pauza posle 2 meseci koristenje. ako sodrzi samo masti jaglenohidrati i proteini mozi da se koristat podolgo vreme bez pauzi. jas licno pijam gejneri dosega 14 ispieni za 6 meseci. edino mozi da strada zeludnik. ako e kvaliteten gejner kako real gains,muscle juice, serios mass ,elite mass gejner, elite mega gainer,mass xxl odniv nema da imas problem so zeludnik. koj gejner go koristis?[DOUBLEPOST=1503246530][/DOUBLEPOST]Во која временска граница е препорачливо да се користи гејнерот 1-2 месеци или може и подолго
nepostoj gejner ili protein koj sto mozi da ja zameni ishranataГејнер е замена за храна.
Не магичен суплемент.
Која временска граница е препорачлива за храна?
Или паузираш од храна на секои 1-2 месеца?
Serious Mass на Optimum Nutritionzavisi so sostojki ima gejnerot. ako sodrzi i kreatin treba da se pravi pauza posle 2 meseci koristenje. ako sodrzi samo masti jaglenohidrati i proteini mozi da se koristat podolgo vreme bez pauzi. jas licno pijam gejneri dosega 14 ispieni za 6 meseci. edino mozi da strada zeludnik. ako e kvaliteten gejner kako real gains,muscle juice, serios mass ,elite mass gejner, elite mega gainer,mass xxl odniv nema da imas problem so zeludnik. koj gejner go koristis?[DOUBLEPOST=1503246530][/DOUBLEPOST]
nepostoj gejner ili protein koj sto mozi da ja zameni ishranatagejnerot e dodatok vo ishranata isto kako i whey proteinite
![]()
Не знам зашо мене ми кажуваш, изглеа не следиш шо адвоцирам наназад.nepostoj gejner ili protein koj sto mozi da ja zameni ishranatagejnerot e dodatok vo ishranata isto kako i whey proteinite
![]()