4.2. AngiogenesisНапумпаност нема некоја голема разлика. Ама цируклуација дефинитивно, знам дека се поврзани но не е ефектот толку силен како кај аргинин-от.
Да да читав. Бета аланин не сум користел, а не сум ни билдер - но спортувам редовно. Тауринот е многу подобар него што мислев за цуркулација - исто така добар е за тахикардии и анксиозност/нервоза/депресија - додатен бонус е што буста T. Препорачувам, ефтин е 8$ 220гр.4.2. Angiogenesis
Angiogenesis is the process of forming new blood vessels, and is of concern to both cardiovascular health (microcirculation) and cancer metabolism (fuelling tumor cells). Taurine appears to be able to activate angiogenesis (via Akt and via PI3K, FAK via Src, and ERK via MEK) and accelerate endothelial cell proliferation (via Cyclin D1/B), and angiogenesis appears to mediated from outside the cell as inhibiting taurine uptake with beta-alanine actually increased these effects.
examine.com
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22130357
ова од iherb? ако да пушти линк и колку беше исто препорачаната дневна доза и кога се пиеДа да читав. Бета аланин не сум користел, а не сум ни билдер - но спортувам редовно. Тауринот е многу подобар него што мислев за цуркулација - исто така добар е за тахикардии и анксиозност/нервоза/депресија - додатен бонус е што буста T. Препорачувам, ефтин е 8$ 220гр.
Тоа што го читав за таурин е сам што регулира инсулин и го намалува шекер. Каков е конкретно резултат ? Сигурен дека тоа стварно е од примање на таурин а не се работи за плацебо ефект?Што мислиш за Таурниот? го користам и имам одлични придобивки, како - регулација на инсулин, циркулација, расположение, кондиција итн.
Не е пласебо, сум тестирал многу суплементи - исфрлив 95% од нив ако е пласебо немаше ни 1 да исфрлам. Имаш горе линкови со докази и студии. Земи го од iherb, ако си пиел хемии или w/e можеби подобар резултат ќе имаш со аргинин, подобар е за билдинг, тауринот е со далеку по широк спектар на ефикасност и по полезен генерално, но стрикно за бидлинг аргининот е подобар најверојатно. Комбинација од 2-те би била идеална.Тоа што го читав за таурин е сам што регулира инсулин и го намалува шекер. Каков е конкретно резултат ? Сигурен дека тоа стварно е од примање на таурин а не се работи за плацебо ефект?
И напиши кај го купи можда да пробам и јас да видам...
За колку време стигаат нарачаните производите ?http://www.iherb.com/pr/Now-Foods-Taurine-Pure-Powder-8-oz-227-g/7425
Измеѓу оброци, 30 минути пред тренинг, и пред спиење. 2x на ден по 2 грама ок би било.
2-3 недели.За колку време стигаат нарачаните производите ?
Многу ми е тоа + креатинот ќе остане (несакам да земам креатин).Има во ГТЦ на 2 спрат што е продавницата за суплементи една одлична зделка.
5kg MyProtein Impact Whey + гратис 250g Creatine Monohydrate за 5000денари. Ќе те трае доста долго во зависност колку дози земаш (3-6 месеци). Myprotein е позната компанија, нема да згрешиш со нив
За квалитет ON Gold Standard 100% сум чул дека е најдобрата сурутка, ама ги немам пробано.
Имa oд 2.5кг и oд 1кг пaкувaње. Првиoт е oкoлу 2800 a втoриoт ~1300.Многу ми е тоа + креатинот ќе остане (несакам да земам креатин).
Има ли од овој протеин помало пакување, или друг предлог?
2.5 kg e 2690 денМногу ми е тоа + креатинот ќе остане (несакам да земам креатин).
Има ли од овој протеин помало пакување, или друг предлог?
olimpОва ти е далеку подобро од ThermoSpeed.
https://www.bodybuilding.com/store/allmax-nutrition/rapidcuts-shredded.html?searchTerm=rapid
Од која фирма да земам ZMA (достапна во МК)?