Бодибилдинг суплементи

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Момци земав креатин конечно после скоро една година вежбање :) прашањето ми е моментално пијам протеин со декстроза после тренинг значи може да го убацам и креатинот 5г во тој шејк и ако може дали ќе треба да ставам повеќе декстроза ? моментално протеинот ми е 24г а декстроза ставам околу 30г.
И која беше другата комбинација со креатин заедно што се пие сок од што ? :)
Декстрозата можеш уште една дозерка за pw шејкот заедно со протеинот и креатинот нели, иначе ако е сок гледај да има малце повеќе јх како сокот од грозје, боровница итн.

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Момци земав креатин конечно после скоро една година вежбање :) прашањето ми е моментално пијам протеин со декстроза после тренинг значи може да го убацам и креатинот 5г во тој шејк и ако може дали ќе треба да ставам повеќе декстроза ? моментално протеинот ми е 24г а декстроза ставам околу 30г.
И која беше другата комбинација со креатин заедно што се пие сок од што ? :)
Дефинитивно повеќе декстроза. Колку серии правиш отприлика еден тренинг ?

Член од
13 јули 2010
Мислења
1.082
Поени од реакции
447
Дефинитивно повеќе декстроза. Колку серии правиш отприлика еден тренинг ?
околу 20,освен раце кога вежбам правам повеќе,знам дека ова е малце но сум слушнал за дефиниција соодносот протеин декстроза во пост воркаут шејкот треба да биде 1:1 сооднос така да ... страв ми е калорична е декстрозата :)

Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
949
Што е подобро да се зема Л-Карнитин како течност да се пие или да се голтаат капсули?

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
околу 20,освен раце кога вежбам правам повеќе,знам дека ова е малце но сум слушнал за дефиниција соодносот протеин декстроза во пост воркаут шејкот треба да биде 1:1 сооднос така да ... страв ми е калорична е декстрозата :)
Епа добро тогаш ако работиш на дефиниција 30-40грама декстроза ти е доволно ама нема логика сега зимава да се дефинираш освен ако не си баш дебел.

Член од
13 јули 2010
Мислења
1.082
Поени од реакции
447
Епа добро тогаш ако работиш на дефиниција 30-40грама декстроза ти е доволно ама нема логика сега зимава да се дефинираш освен ако не си баш дебел.
околу 15-16 бф сум, гледам да пазам на исхрана колку можам, и да би идел на маса сигурно на clean bulk

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
околу 15-16 бф сум, гледам да пазам на исхрана колку можам, и да би идел на маса сигурно на clean bulk
За clean bulk последно место на кое треба да кратиш калории е шејкот по тренинг. Пред се изрегулирај си ги дневните калории според целта што сакаш да ја постигнеш.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
За clean bulk последно место на кое треба да кратиш калории е шејкот по тренинг. Пред се изрегулирај си ги дневните калории според целта што сакаш да ја постигнеш.
Ја као шо читав за клин булк, 70% од ЈХ и протеините, да бидат пред и после вежбање. Рестото распределено низ денот.
True or false?

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Ја као шо читав за клин булк, 70% од ЈХ и протеините, да бидат пред и после вежбање. Рестото распределено низ денот.
True or false?
За јаглехидратите да, не дека ќе направи разлика во композицијата на телото ама ќе ти овозможи максимални перформанси и енергија баш кога ти ги треба (за време на тернингот) затоа се препорачува 2/3 од ЈХ да ги имаш распоредено околу тренингот.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
За јаглехидратите да, не дека ќе направи разлика во композицијата на телото ама ќе ти овозможи максимални перформанси и енергија баш кога ти ги треба (за време на тернингот) затоа се препорачува 2/3 од ЈХ да ги имаш распоредено околу тренингот.
2/3 = 66% така да добро 66~70 :D

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Дај кажете што да земам за маса

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Кажи како ти е калорискиот внес, како се храниш и колкав буџет имаш.
Сега почнав, уште не сум почнал со јадење како што треба правилно. Што е подобро да земам, гејнер или протеин + амино, или протеин и креатин.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Сега почнав, уште не сум почнал со јадење како што треба правилно. Што е подобро да земам, гејнер или протеин + амино, или протеин и креатин.
Ништо.
Чим сеа почињаш, почни нормално. Па ќе видиш дали уопште ти треба гејнер протеин амино и креатин.

Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
949
Што е подобро да се зема Л-Карнитин како течност да се пие или да се голтаат капсули?

Kajgana Shop

На врв Bottom