Бодибилдинг суплементи

Член од
1 ноември 2012
Мислења
100
Поени од реакции
103
Ме интересира дали има некои долготрајни "side effects"
Види и да си шрмкал кокаин 1 месец и после да си чист со години може ке нема долготрајни споредни ефекти меѓутоа одредени ќелии во мозокот ке останат мртви засекогаш... Ако ме сфакаш што сакам да ти кажам, нит ме интересирало нит сум истражувал дали има тој топач долготрајни ефекти но со сите тие моментални ефекти кои ги прави врз работата на срцето сам заклучи дали вреди да се ризикува[DOUBLEPOST=1426270115][/DOUBLEPOST]
Цинкот масовно се препорачува баш кај тинејџери во пубертет кои мака мачат со акни.

Немам намера да се докажувам со некој кој не е на мое ниво на едуцираност, ако сакаш игнорирај го мојот пост ако сакаш прифати го како добронамерна критика. Поздрав
Цинкот за пубертетлии ??? За АКНИ ?? Твое ниво на едуцираност ??? Не ми иде све ова во една реченица извини. Еве последна реплика е оваа према тебе, не ти пишувам веќе иако не ни почнав прв.
Но на интернет форум да му кажеш на некој дека не е на твое ниво на незнам што сметам дека е малце пре арогантно особено кога не ја ни знаеш другата личност. Немој така биди фин дечко...

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Цинкот за пубертетлии ??? За АКНИ ?? Твое ниво на едуцираност ??? Не ми иде све ова во една реченица извини
Брат нема што да се натегам сега со тебе, цинкот се користи и за третман на акни незнам што те толку исчудува тоа можеби да имаш медицинско образование ќе знаеше, и погрешно го протолкува моето мислење како арогантност, само од професионален аспект не давам некој да шири дезинформации во во области во кои сум убеден дека сум во право. Сигурен сум дека целта на членовите на форумот е да дојдат до вистинските информации за нивното здравје.

Член од
9 август 2014
Мислења
536
Поени од реакции
1.795
Детето има 18 год и според тебе ок е да пие цинк ??? Кога ке имаш деца на таа возраст кога тест. им е на највисоко ниво што некад ќе им биде давај им цинк да пијат шо да ти кажам. А со тоа не тролај и не се прави паметен немам ја друга раб на мои год ке тролам на форум ??? Ај живеј си у темница и не ме пингај у пост во кој не си никако засегнат. Си има модератори ваљда за тоа ако нешто сум напишал грешно ( а тоа е дека цинкот може преку исхрана да го внесува, и на друго дете да не зима LIPO 6 ) тогаш они нека го избришат постот
Ова што го напиша ме подзамисли... Јас на многу места сум прочитал дека нивото на тестостерон кај мажите својот врв го достигнува во 30-тите години. Или можеби грешам? Некој поупатен во оваа тема?

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Види и да си шрмкал кокаин 1 месец и после да си чист со години може ке нема долготрајни споредни ефекти меѓутоа одредени ќелии во мозокот ке останат мртви засекогаш... Ако ме сфакаш што сакам да ти кажам, нит ме интересирало нит сум истражувал дали има тој топач долготрајни ефекти но со сите тие моментални ефекти кои ги прави врз работата на срцето сам заклучи дали вреди да се ризикува[DOUBLEPOST=1426270115][/DOUBLEPOST]

Цинкот за пубертетлии ??? За АКНИ ?? Твое ниво на едуцираност ??? Не ми иде све ова во една реченица извини. Еве последна реплика е оваа према тебе, не ти пишувам веќе иако не ни почнав прв.
Но на интернет форум да му кажеш на некој дека не е на твое ниво на незнам што сметам дека е малце пре арогантно особено кога не ја ни знаеш другата личност. Немој така биди фин дечко...
Во право е за цинкот, познато е уште многу одамна дека е корисен и на најразлични начини се користел за нега на кожата, поголем дел од кремите кои се користат за нега на лицето ти се базираат најчесто на цинк оксид. Млеко од магарица (не се зезам за ова) содржи големи количини на цинк, во моментов имаш препарати кои се произведуваат баш од ова и се помеѓу најскапите во козметиката.
Исто е добар кај мажите и за простатата, препорака е после 40ката редовно да се зема како превентива за намалување на шансите за рак на простата.

Flikson

Провинцијалец
Член од
27 декември 2012
Мислења
916
Поени од реакции
2.563
Се извинувам едно прашање: Која е максималната граница за витамин Б6? Скоро секој суплемент што го земам е со додаток на Б6. И дали има негативни ефекти од преголема доза?

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Се извинувам едно прашање: Која е максималната граница за витамин Б6? Скоро секој суплемент што го земам е со додаток на Б6. И дали има негативни ефекти од преголема доза?
Хидросолубилен витамин е што значи дека вишокот ќе биде во најголем дел измочан така да со Б6 немаш некој ризик од предозирање освен ако не внесуваш над 200мг дневно во подолг временски период (неколку месеци). A од несакани ефекти можеш да забележиш премногу живи ноќни сонови ако го земаш пред спиење ако може воопшто да се смета тоа за несакан ефект :D

Член од
27 април 2009
Мислења
2.482
Поени од реакции
1.669

Вреди да се земе за 2500денари, 2.2kg ?

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
вреди, маслтек се одлична компанија за суплементи.
???[DOUBLEPOST=1427294948][/DOUBLEPOST]

Вреди да се земе за 2500денари, 2.2kg ?
Не вреди, протеинов заобиколи го на широко. Се добиваш само протеин не, да не објаснувам на широко ама искористени се сите можни трикови и манипулации за да то потурат ова како 26гр протеин. Плус тоа што чистината му едвај 60тина проценти.

Последно уредено:

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.349
Поени од реакции
21.731
Ако моеш овој да го најдеш, овој купи го сеа за сеа е најдобар протеин
Овој е нај over-rated и нај over-priced протеин. Не вреди за 4800 денари, 2.27кг.

Kajgana Shop

На врв Bottom