Храни се здраво,доволно ќе ти е.Немаш сила пошто немаш мускули на тебе и сигурно не се храниш здраво.Другaри игрaм кoшaркa и пoтребнo ми е нештo зa пoвеќе силa,имaм 17 гoд и незнaм штo дa купaм,инaче не вежбaм вo теретaнa сaмo бaскет пoмoшшш
Се хрaнaм здрaвo,си мислaм зa пoчетoк дa купaм oд тие чoкoлaдцaтa прoтеински штo мислиш?Храни се здраво,доволно ќе ти е.Немаш сила пошто немаш мускули на тебе и сигурно не се храниш здраво.
Земи протеин веј најубаво,ама тоа не е за сила туку за мускул,а ако не се храниш здраво и ако не внесуваш доволно протеини и ако не вежбаш тежински тренинг,џабе ќе ти е се.Се хрaнaм здрaвo,си мислaм зa пoчетoк дa купaм oд тие чoкoлaдцaтa прoтеински штo мислиш?
Glutamin I bcaa. Ke primetis Sam.Другaри игрaм кoшaркa и пoтребнo ми е нештo зa пoвеќе силa,имaм 17 гoд и незнaм штo дa купaм,инaче не вежбaм вo теретaнa сaмo бaскет пoмoшшш
Ај објасни ми на кој начин ќе види подобрување на силата жити се од глутамин и бцаа ? сигурно мисли за у дуел да биде по јак,јас тренирав 8 години кошарка и знам што барав кога викав сакам сила.Апсолутно нема да добие сила од тоа што му кажа,може да добие на мускулче,ама пак 90% е исхраната и тежински тренинг што не верувам дека практикува,а ако практикува,го прави тоа лабаво и колку да се каже дека иде,знам пошто сум ги гледал сите тие кошаркари што вежбаат во теретана,доаѓа суф си оди суф.Glutamin I bcaa. Ke primetis Sam.![]()
скоро секој веј протеин е исти од било која фирма,нијанси се во прашање,но сепак мој предлог ти е да видиш во premium sport,napumpajse.com,herkules.mkИ јaс сум ептен висoк и ептен слaб
Jetkundo кoј прoтеин гo препoрaчувaш aкo мoже линк oд некoјa мк oнлaјн-прoдaвницa
Glutamin e dobar recovery. A bcaa dobra zastita na muskul. I so 17 god.Ај објасни ми на кој начин ќе види подобрување на силата жити се од глутамин и бцаа ? сигурно мисли за у дуел да биде по јак,јас тренирав 8 години кошарка и знам што барав кога викав сакам сила.Апсолутно нема да добие сила од тоа што му кажа,може да добие на мускулче,ама пак 90% е исхраната и тежински тренинг што не верувам дека практикува,а ако практикува,го прави тоа лабаво и колку да се каже дека иде,знам пошто сум ги гледал сите тие кошаркари што вежбаат во теретана,доаѓа суф си оди суф.
Па не е работата колку да се даде совет,туку кажи му тоа што е вистината,за СИЛА ако бара помош во суплементи,тогаш треба да ја бара во креатин,а ако сака нешто по добро во пре-воркаути.Јас на тие години пиев supercharge ама веќе тогаш имав година,година ипол искуство во теретана и претходно вежбав по дома склекови стомачни секое сабајле и пред легнување.Glutamin e dobar recovery. A bcaa dobra zastita na muskul. I so 17 god.
Sto poveke mu treba?
Ne deka ke stavi muskuli
Ti Sto bi preporacal na tie god.?
Оди трчај таму, јади, и започни да тренираш за експлозивност за во кошарка. Стартот за влезови ти е најбитен, ти кажувам бидејќи бев плејмејкер на твои години, тренирав повеќе од 7 години, али науката и спортот не ми одеа заедно па со запишувањето на факултет се откажав од кошарката. Засега протеин не фрлај пари не ти треба тоа, туку балансирана исхрана. Тренинзи еве од мене мала помош, 5tiot link симни го имаш програма од човекот кој го воведе периодизациониот тренинг.И јaс сум ептен висoк и ептен слaб
Jetkundo кoј прoтеин гo препoрaчувaш aкo мoже линк oд некoјa мк oнлaјн-прoдaвницa
И што му кажа сега ? ало,бараше совет за сила,а не совет за кошарката.И да,му треба сила,не му кажувај глупости,да си бил толку добар ќе си успеел,а такви тренери ги има многу по маало што седат по кошеви иако натепале по 25 години у гзот и даваат совети како да се врвни тренери.Оди трчај таму, јади, и започни да тренираш за експлозивност за во кошарка. Стартот за влезови ти е најбитен, ти кажувам бидејќи бев плејмејкер на твои години, тренирав повеќе од 7 години, али науката и спортот не ми одеа заедно па со запишувањето на факултет се откажав од кошарката. Засега протеин не фрлај пари не ти треба тоа, туку балансирана исхрана. Тренинзи еве од мене мала помош, 5tiot link симни го имаш програма од човекот кој го воведе периодизациониот тренинг.
Започни да го читаш овој човек, посебно ако сакаш да се бавиш со спорт ќе ти биде потребно добиваш две работи одеднаш (знаење околу спортот и тренингот, а воедно ќе го подобруваш англискиот). За кошарката треба да имаш инзворедна експлозивност, скок, брзина а во времето додека „одмараш“ се вежба шутот. Слушај паталци не гаталци![]()
Ај кликни на линковите што му ги ставив и не трчај со коментар како прле пред магарица! И ако досега не си чул за тудор симни некое од книжулињата негови и научи нештоИ што му кажа сега ? ало,бараше совет за сила,а не совет за кошарката.И да,му треба сила,не му кажувај глупости,да си бил толку добар ќе си успеел,а такви тренери ги има многу по маало што седат по кошеви иако натепале по 25 години у гзот и даваат совети како да се врвни тренери.
Те заклучив многу добро јас тебе,од муабетот и од тоа што си експерт у твојата струка а прашуваш бедни работи баш за тоа.Ако не знаеш,има опција да ги прочиташ мислењата на некој кајганџија,така да ти си бетер и од стеф со комплекси си до гуша,а изиграваш некој јак стап на форумов.Ај кликни на линковите што му ги ставив и не трчај со коментар како прле пред магарица! И ако досега не си чул за тудор симни некое од книжулињата негови и научи нештонаместо да чекаш тука да ти одговараат за секое глупо прашање што го поставуваш откако те читам. Ти пичкаму ко тој стеф од нуб за 2 месеци на форум експерт стана, ние будалите што сме налупале по 15години активно во спорт глупаци сме за вас. Јас сум како што му пишав паталец, а од градот од каде што потекнувам јас нема ни клуб денес поради аљабаците што го водат како место и што сите пари собрани ги крадеа и ги крадат, а тие што си ја вадевме душата и бевме од сиромашни фамилии не не ебаваа ни два посто, туку мамините мази кои неможеа да истрчаат ни 2 километри успеаја. Ако не познаваш некого лично совет од мене не се сили и не прави заклучоци пред време!