Блокбастери 2012

Ваш фаворит за годинава?

• Вкупно гласачи
    124

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.625
Поени од реакции
59.481
Будали луѓе, прават филмови што им носат пари, наместо да прават чиста уметност и фино лепо да си банкротираат.

Истите студија кои ги прават блокбастерите ги прават и помалите и поквалитетни филмови кои не носат огромни приходи. И ги прават со истите пари од филмовите од кои се омрсиле.

Нема ништо лошо во блокбастерите, на сите повремено ни е потребен филм кој ќе не опушти и онака ќе ни подигне адреналин. Некои од најдобрите филмови се блокбастери, како Star Wars, Т2, Matrix 1 итн...

Во суштина, парите лежат во ѓубрето, пошто луѓето се глупи суштества кои бараат лесна забава. Не гледам зошто некој не би заработил на глупоќа, секој сака лесна заработка. Блокбастер или нискобуџетен, ѓубрето сеуште е барана роба.

Член од
20 мај 2008
Мислења
1.099
Поени од реакции
1.079
дјуд, никој не очекува од блокбастерите нешто повеќе... филм за забава, за гледање у друштво.

А колку пари потрошиле мене Ставре ме боли, ако филмот ми е убав - убав е, без разлика дали за него се потрошени 50 или 50 милиони евра. Бројката онде ја ставив, оти таа е еден од критериумите за блокбастер...

пак ќе пишам, блокбастери, што очекувате !? Линч приказна !? ноу демет, итс факинг блокбастер.

За тоа дека у дип шит е навлезена филмската индустрија, знаеме, али темава не е за тоа...
Знам бре друже,ама мака ми е што ретко се прават добри филмови.Се испаѓаат некој како за деца.
Да биде уште полошо па и докоментарците почнаа да ги прават по тој терк.

А добитникот на оскарот еееее...Скршен ку*р планина

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
И ај после... :)

wot, ќе имало и продолжение од Real Steel, само овој пат кантите ќе летале, нешто као Crouching Tiger фори...
Ццццц го утепа од хејтање филмов.....

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.677
Поени од реакции
34.161

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.118
Поени од реакции
9.068
За мене блокбастер е добро високобуџетно филмче со кое ќе се опуштиш и за кое вреди да се гледа во кино, добри ефекти и лајт приказна.
Ако ми е за драма, ќе си ја гледам дома и ќе си плачам на рајат :place:

Real Steel го гледав пред некој месец, леле...дијалогот и "хуморот" :tapp: Поради Лили и Волверин го симнав искрено :P

Член од
23 декември 2011
Мислења
980
Поени од реакции
1.365
Jaс само да потсетам да не се потценува тинејџерскиот консумеризам. Особено женскиот тинејџерски консумеризам. Минатиот пат кога постапивме така ни се деси Твајлајт ни криви ни дужни. Се може да изненади.

kelaviot

Prime Сasual Dating - Genuine Damsels
Член од
10 мај 2010
Мислења
547
Поени од реакции
328
Дечки го заборавивте Battleship,барем половина од овие филмови ќе заработат помалце од овој,инаку според мене
Бетмен -заради тоа шо ќе го крка
Пајакот-приказна од почеток и најверојатно најдоброто 3Д за оваа година
Хобитот-ради слава на Господарот,треилерот не ми напраи ќеиф али ќе видиме

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.118
Поени од реакции
9.068
Може пак да гласам, еден од фаворитите ми е назад у гласови? :D

Battleship ќе биде Transformers v2.0, впрочем истата екипа работи на филмот. Ќе биде тежош шит али ќе го гледам од радозналост.

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.118
Поени од реакции
9.068
Тhe Hobbit ke bide daleku najdobar od site
И мене ми мириса така, од причина што има премногу фанови на Толкин, а нема кој не слушнал за Хобитот. Дргуга причина е што скоро да нема друг конкурент кој ќе се појави во кино во Декември, а останативе ќе се даваат летоска што може да ја подели публиката (но и немора да значи).

Who wouldn't watch The Hobbit before the end of the world? :ROFLMAO:

penkaloto

......
Член од
17 април 2010
Мислења
412
Поени од реакции
269
Хм, чудно, никој не го спомена Skyfall! Ви збогтиса Мистер Бонд а?:) Сем Мендез како режисер и фантастичен избор на актери, ќе го биде 100 посто. Освен за овој гласав и за Хобитот, Прометеус и Бетмен. Проверена работа.;)

Kajgana Shop

На врв Bottom