Блам држава

Член од
6 април 2010
Мислења
1.578
Поени од реакции
10.590
+1, разликата помеѓу источно "Македонец", бугар и циган е премала и практично невоочлива. Тешка сељачана живее таму и 90% од нив не ни ги сметам за Македонци да бидам искрен.
Добро, која е дефиницијата за некој да се нарече македонец? Кои критериуми треба да ги исполнува?
По што ако тргнеме по логиката дека сѐ источно од вардар е циганерија и тешка сељачана (како што вие тврдите), а ваму имаме поделби на „северџани“, после на вмро квази патриоти, македонци со бугарски пасоши, бугарофили, после провинција како граѓани од втор ред, селани како граѓани од трет ред, дијаспора од прво, па второ колено...

И после вакви ретардирани поделби некој уште се чуди оти соседите ни правеле реденки, брачата од малцинство се на пат да ни воведат апартхејд, и таму некој уште па се повикува на „бојкот“, демек народ со ваков ампутиран дух и изгубен интегритет е способен да ја препознае опасноста од негово национално бришење и соодветно на тоа да реагира и да се брани.

Член од
19 ноември 2020
Мислења
2.524
Поени од реакции
9.405
Ne...ako dvoime po gradovi, prilepčani se pokažaa kako maži
Според тоа што имам читано Демир Хисар ко општина имаа најголем процент според број на жители. Посебно во ослободувањето на тетовското кале.

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.818
Поени од реакции
6.405
Тоа источната сељандра се тепаше у Тетово 2001 ва додека локалците си ја дувнаа у Скопје...
немој ти на мене (Прилепчанец) да ми кажуваш кој, кога и колку се борел. Од прва рака ми е искуството.
Добро бе до толку ли не можевме да најдеме Премиер од централна ил западна Македонија? До толку ли се некадарни во сдсм? Каков срам.

Член од
19 ноември 2020
Мислења
2.524
Поени од реакции
9.405
немој ти на мене (Прилепчанец) да ми кажуваш кој, кога и колку се борел. Од прва рака ми е искуството.
Добро бе до толку ли не можевме да најдеме Премиер од централна ил западна Македонија? До толку ли се некадарни во сдсм? Каков срам.
Да не се плашиме дека автохтоните ќе ја поделат територијава со вакви борци со прва рака искуство.

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.818
Поени од реакции
6.405
Да не се плашиме дека автохтоните ќе ја поделат територијава со вакви борци со прва рака искуство.
Нема афтохтоните да ти ја поделат земјата. Премиер кој незнај да му ја затвори устата на ебан бугарски новинар од друга страна има сериозен потенцијал за тоа, секако бугарија до ден денес најмногу се влажни на делење на Македонија, нели борисов изјави дека претходната поделба на Македонија била најсветла точка во бугарската историја.

Треба да сврти премиеров ваш до кај нас отмениве, шетани, градски, западни Македонци, еве до Зрзе во прилепско пример, да слушни како за време на бугарската администрација во 2ра светска во село Зрзе им беа запалени куќите на луѓето, онака баш пријателски и братски, како на попот му бил зариен нож во гради пошто не сакал да му даде пари на бугарскиот пријателско/братски командант. Ми се гадите.
Ич нека не иди, многу немаме, ама прилепчани се познати по тоа дека непријателите и со грибла и со вили и со мотики ги бркале.

Член од
19 ноември 2020
Мислења
2.524
Поени од реакции
9.405
Ок ќе му кажем на премиерот да се сврти кон Зрзе и да внимава на вили и мотики.

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.818
Поени од реакции
6.405
That would be great. А сега стани ми од кур и прекини да реплицираш, доволно с'ебаме.

Z

zmej gorjanin

Гостин
Немаш таква среќа. Кога ќе видиш кои биле водачи на Македонија и на ВМРО - Гоце Делчев (Кукуш, Егејска Македонија), Ванчо Михајлов (Штип), Тодор Александров (Штип), Киро Глигоров (Штип), Колишевски (Св. Николе), Љубчо(Делчево), Борис Трајковски (Струмица), Пастирот (Штип/Лерин), Сашо Мијалков (Штип), Зајко(Муртино) ќе видиш дека нема таква традиција. Освен Бане Папата(од Струга мислам беше), слабо стои западот.

Ова е смешно што јас ти објаснувам, дека по таткова линија сум од Прилеп (а во Прилеп во живот не сум бил :icon_lol: ).

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.270
Поени од реакции
15.386
Немаш таква среќа. Кога ќе видиш кои биле водачи на Македонија и на ВМРО - Гоце Делчев (Кукуш, Егејска Македонија), Ванчо Михајлов (Штип), Тодор Александров (Штип), Киро Глигоров (Штип), Колишевски (Св. Николе), Љубчо(Делчево), Борис Трајковски (Струмица), Пастирот (Штип/Лерин), Сашо Мијалков (Штип), Зајко(Муртино) ќе видиш дека нема таква традиција. Освен Бане Папата(од Струга мислам беше), слабо стои западот.

Ова е смешно што јас ти објаснувам, дека по таткова линија сум од Прилеп (а во Прилеп во живот не сум бил :icon_lol: ).
Папата е од славна Дебраца....село Слатино. Кога ќе се помини успонот на новиот автопат кај рест.Починка, на околу 1 км лево, па право у п.м. до енЅерото

Интелегенција невидена...мрза уште поголема.
Голем грев направи према една особа од тој крај, која самата се вложила кога тој се родил, а и покрај апелите што беа пратени, не ја посети

наместо тој(го доела)...јас ја носев на последното патување

доволно кажано

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.510
Поени од реакции
37.346
...за кој к*р Мицковски собрал 100 000 потписи да ми е знати, само попува, а ништо не превзема, тоа што го кажува не дека не е точно, ама и ние го знаеме тоа не мора да не' просветлува... прашањето што прави тој како преставник на најголема мкд партија ни дава насоки и совети на нас народот ?:toe:

Член од
3 март 2021
Мислења
579
Поени од реакции
995
Тоа источната сељандра се тепаше у Тетово 2001 ва додека локалците си ја дувнаа у Скопје...
Врска немаш.

Добро, која е дефиницијата за некој да се нарече македонец? Кои критериуми треба да ги исполнува?
Едноставно да не биде сељак(психичка особина) и да има нормален хумор(исклучок се лудите Беровчани).
Па не ги терам јас да носат цефка фармерки, фејк кошули и сите да имаат рамче фризури.

Освен Бане Папата(од Струга мислам беше)
Банирајте го господинов, ќе ве молам.

Член од
6 април 2010
Мислења
1.578
Поени од реакции
10.590
Едноставно да не биде сељак(психичка особина) и да има нормален хумор(исклучок се лудите Беровчани).
Па не ги терам јас да носат цефка фармерки, фејк кошули и сите да имаат рамче фризури.
Како е ова поврзано со националната припадност?
Тоа е веќе во домен на културолошка особина, животен стил, лични преференции, вкус за мода и.т.н.

Да не заборавиме дека таа т.н „урбана класа“ го избра Зоран Заев со потекло од с. Муртино да биде нивни репрезент и борец контра т.н македонски примитивизам. Така што напредните, бањати и урбани фаци немаат сега нешто ептен многу простор да се жалат и кенкаат оти некој бил сељак, циган, небањат...по што кренаа цела револуција, режим срушија со пенкало за циганот да го сторат нивни цар.

Kajgana Shop

На врв Bottom