Битола

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Прво ме интересира што беше?
Второ ме интересира што ќе биде сега биди конкретен кога веќе сакаш да одговориш на постот.
Прво - кое искуство го има газдата на пиварата со тоа поле каде сега работи??
Второ - Наместо возен парк со камиони нивни тие ке имаат приватни дистрибутери да им носат пиво, хах ко мастики да носат а не пиво....
Има и трето...
Сама внатре се искраде пиварата и го кривеа Турчинот кој беше газда во вистинска смисла а тој немаше трошка кривица во него :)

Брокер

Broker of the Year
Член од
25 јули 2009
Мислења
1.227
Поени од реакции
257
Прво - кое искуство го има газдата на пиварата со тоа поле каде сега работи??
Второ - Наместо возен парк со камиони нивни тие ке имаат приватни дистрибутери да им носат пиво, хах ко мастики да носат а не пиво....
Има и трето...
Сама внатре се искраде пиварата и го кривеа Турчинот кој беше газда во вистинска смисла а тој немаше трошка кривица во него :)

Прво, Газдата пријателе ако има добар менаџерски тим не мора ни да знае нешто да работи газда е, така оди капитализмот сопственикот е човек кој има пари а менаџерите раководат со фабриката, ти ако купиш акции во Макстил треба да имаш познавање за руди и метали?
Второ, тоа со приватните дистрибутери е доста паметен начин на дистрибуција баш пред некој месец разбрав дека така ќе прават и јас бев изненаден ама по анализирање и согледување на ситуациите заклучив дека е многу паметен потег, на пример не знам колку си информиран ама стовариштето на Скопската пивара бо Битола нема врска со пиварата во Скопје, приватно си е и си имаат соработка договор како овластени дистрибутери и тоа е тоа, исто ќе биде и во овој случај.
Комплетно се сменати сите вработени нема ни еден од старите вработени нема да биде едноставно да се кради како порано.
Јас пак си мислев кој знае што анализи ќе ми направиш...

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Прво, Газдата пријателе ако има добар менаџерски тим не мора ни да знае нешто да работи газда е, така оди капитализмот сопственикот е човек кој има пари а менаџерите раководат со фабриката, ти ако купиш акции во Макстил треба да имаш познавање за руди и метали?
Второ, тоа со приватните дистрибутери е доста паметен начин на дистрибуција баш пред некој месец разбрав дека така ќе прават и јас бев изненаден ама по анализирање и согледување на ситуациите заклучив дека е многу паметен потег, на пример не знам колку си информиран ама стовариштето на Скопската пивара бо Битола нема врска со пиварата во Скопје, приватно си е и си имаат соработка договор како овластени дистрибутери и тоа е тоа, исто ќе биде и во овој случај.
Комплетно се сменати сите вработени нема ни еден од старите вработени нема да биде едноставно да се кради како порано.
Јас пак си мислев кој знае што анализи ќе ми направиш...
Дали имаш нешто работени во пиварата или некој твој близок или онака збораш?
И одговори ми кој од прошлите вработени најмногу крадеше? :)

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.315
Поени од реакции
8.309

Двојче убедливо е најголем глумец во Битола :eek:Лажов невиден коренот да му го ебам негов :mad:

P

PewDiePie

Гостин
Мораме да изнајдеме начин Битола да стане „втор главен град“ во пракса, односно да го превземе товарот на Скопје, во поглед на дел од надлежностите/администрацијата, а не би било лошо и во поглед на жителите.
Браво одлична мисла.

Битола неофицијално е главен град на Македонија,тоа сите знаат,ако не Солун,Битола. Не за џабе е најопеан и најубав град на балканот.

Во однос на Скопје очекувам да се заврши со него до 2014,и после да се префрлат надолу. Нормално да не се спие до тогаш да се среди што може ама сериозно да се навлезе во реконструкција и обновување на градот после 2014.

Плус да се тргне товарот од Скопје,да не се натутка се тука.

Член од
10 јануари 2011
Мислења
238
Поени од реакции
306
Си дојдов после подолго време, погрда не била...за жал...може заради зимата е...или заради кратерите, 4пати колку главата на Двојче, на сите улици...

Z

ziko bt

Гостин
Си дојдов после подолго време, погрда не била...за жал...може заради зимата е...или заради кратерите, 4пати колку главата на Двојче, на сите улици...
Мора да се сложам погрда,попразна,подепресивна Битолава ја немам видено. :(

Jimmy

Организатор
Член од
26 мај 2006
Мислења
927
Поени од реакции
312
Денес, а како што можам да видам така сега е скоро секој ден освен Недела...Битола врие од возила, паркинг нема ни за илјач, секој паркира кај ќе му се присака...хаос насекаде, дупки на сите страни, сега и снегој, мразој, вода...па низ чаршија да не ти текни да поминиш, чист мраз, снегој на купој..не ми се зборва појќе.

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Сеа да ви кажам јас на вие кои крајот не ви се наоѓа....што е тоа "Битола е депресивна"?? Неможам да сфатам што значи тоа, па зима е, до некни имаве -30 степени, што сакате? Жени во мини да се шетаат? Сонце вештачко да поставиме? Неможам да ги сфатам луѓето....Во лето сите ја фалат, Битола ваква Битола таква, па лето е, секој е излзезен, сите дотерани, зеленило во лето, паркови убави....во зима што сакате да има, секој е дома на топло, улиците и така се со дупки, на нив навикнати сме, ништо ново не е тоа :) Снегот се топи сега, сегде има кал по улици, камчиња на улиците заради мразот, се е така мирно и тивко. Забава - Забава има ама излезете пронајдете ја, не можиш само да седиш дома и да ја гледаш Битола боо била депресивна...Излези и направија забавна, во секое време можеш тоа да го постигнеш....Во тоа сивило придонесува и законов ебен за штедење на струја, и цела битола е OFF , освен некој дел од широк сокак каде се повеќето кафичи ама и тој не е во целосно светло :D Иначе Битола во секое време е убава, ама гледај ја со поубави очи, а не само Хејтање на секој чекор....така и ЊуЈорк би ти бил грд и депресивен.....

JOE

Пелистер Битола
Член од
31 март 2007
Мислења
3.028
Поени од реакции
623
Во зима битола е многу грда особено кога се топи снегот,луѓето дома се не излегват и е празна и плус сега и уличното е скинато остава впечаток на депресивно мето точно е то

Вондерфул

Chemical love
Член од
2 јуни 2008
Мислења
251
Поени од реакции
157
Ко ќе се топи снегот сегде е грдо :D
А со немањево струја ко напуштен град е навечер, не ми се излегва по улициве. Битно уште има некој продавници по цела вечер шо светат а ние дома денес 5 сати немавме струја.

JOE

Пелистер Битола
Член од
31 март 2007
Мислења
3.028
Поени од реакции
623
На корзо нема мн тинња ама на секоја друга улица е ТИЊА

Kajgana Shop

На врв Bottom