Битола

Z

ziko bt

Гостин
Паљото за градоначалник!!! :D
Пуштете си Град на Тера,објави кандитатура. :D

Член од
18 февруари 2008
Мислења
1.467
Поени од реакции
250
Шо кажува 10 кафичи се на крс и ај да нема луѓе, башка то во осојница не се седи, камен ладно.

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.379
Поени од реакции
4.924
Алал да ни е, многу тешка работа правиме па се ставаат слики на нтернет. Голем успех за градот нема што.

mandak

матапрчо
Член од
26 март 2009
Мислења
799
Поени од реакции
525
Битола лелеле имам срека што живеам во Битола...

вчера бев на затворениот базен топ си поминав
некни бев на пинг понг исто беше супер
пред тоа фудбал малку за рекреација во една од салите супер беше
пред една недела гледав многу јак филм на КИНО уфффф
и така секоја недела гледам ракомет,фудбал,кошарка ...ги бодрам нашите спортисти

супер е бе Битолава наша кај има поубав град!!!!!

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.289
Битола лелеле имам срека што живеам во Битола...

вчера бев на затворениот базен топ си поминав
некни бев на пинг понг исто беше супер
пред тоа фудбал малку за рекреација во една од салите супер беше
пред една недела гледав многу јак филм на КИНО уфффф
и така секоја недела гледам ракомет,фудбал,кошарка ...ги бодрам нашите спортисти

супер е бе Битолава наша кај има поубав град!!!!!
а на јафе кога бе ?? шо битолчанец ваков........

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676

уште Широк Сокак ни остана за фалење :(

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
http://www.plusinfo.mk/vest/36034/Bitolchanec-so-mentalni-problemi-gi-iskrshil-shtabovite-na-VMRO-DPMNE-i-na-SDSM

Како си тргна со ред,арно не стигна до Широк Сокак,ќе искршеше и кафичи и се,и после шо ќе праеја кабадаите?:pos:
Без работа ќе останеа...
Како и да е,секоја чест за чоекот,еден од ретките ако не и единствен шо не остана само на зборови....
Камо барем дел од Битолчани да беа вакви,немаше да не дупат некои нискоинтелегентни политичари и партиски потрчковци....
Кога ќе видат село без кучиња и политичарите не се плашат од ништо и си тераат со БИЗНИСОТ(непречени од никој)....:facepalm:

Jimmy

Организатор
Член од
26 мај 2006
Мислења
927
Поени од реакции
312
По двегодишна подготовка, реконструкција и модернизирање на производните капацитети, кон крајот на март Пивара Битола повторно ќе започне со продажба на пиво, кое изминативе месеци поминуваше низ процес на производство.

Во периодот од преземањето на фабриката во 2010 година до сега, за реконструкција се вложени повеќе од 10 милиони евра, од кои најголем дел во нова опрема која овозможува мониторирање и комплетно автоматизиран процес на производство, кој ги задоволува сите европски стандарди.

Реконструкцијата на фабриката се работеше по германски проект и сега Пивара Битола поседува сопствена котлара, ново одделение за подготовка на квасец, нова врвна опрема за третман на вода од светски познатиот германски производител Беркефелд, како и комплетно нова линија за производство на транспортна амбалажа. Исто така беше извршена зaмена на постоечката стара амонијачна и алкохолна цевоводна инсталација, а заради високо ниво на хигиената, заменети се и водоводната и пивоводната инсталација, односно цевоводите се комплетно заменети со 10.000 метри нови иноксни цевки и 3.000 метри хигиенски вар.

Моментално во Пивара Битола се вработени 80 луѓе, меѓу кои и двајца врвни технолози со 35 годишно работно искуство, а планирани се уште 20 нови вработувања. Предвидено е годишно да се произведуваат околу 30.000 тони пиво кои ќе бидат дистрибуирани во Македонија, како и во соседните земји.
http://tocka.com.mk/1/62240/po-dve-godini-rekonstrukcija-pusteni-vo-pogon-novite-kapaciteti-na-pivara-bitola
Извор

Kajgana Shop

На врв Bottom