Битола

Член од
21 април 2006
Мислења
612
Поени од реакции
11
@Picasso` jas mislev samo mene si mi mrchel za komentarite i mislev deka si od Bt ama ocigledno e deka imash neshto i protiv bitolchani i protiv site shto pishuvaat vo vrska so temava.Ako si iskompleksiran odi ushte ednash BT sedni naraat pijaj kafe zapoznaj eden kup ubaj luge (ubaj vo smisol na drushtveni,komunikativni,zaebanti,matufi....) i iznapulimuse na chupinana so cicinana i so mucinata naprcheni pa mozda neshto ke ti se promeni vo mislenjeto.Izgleda ne mozish da se pomirish so faktot deka ne si ESNAF choek(ako znajsh sho znachi),kako sho se bitolchani pa i prilepchani.Nemash charshisko vo tebe - ocigledno i gledash na bilo koj nacin da vregash bez nieden fakt.:smir:
Точно во секој поглед, неизживеан човек со еден збор, затворен во свој круг.

Член од
6 април 2007
Мислења
375
Поени од реакции
11
Погрешна замисла многу!

Сум живеел странство и знам точно како е животот. Штета што неможев да останам повеќе! За што во БТ да бидам? За мочаното макијато за 40 денари што е 1/300 од мојата плата и тоа во „ефтин“ кафич?

Да ги глеам шмизлите што не знаат да гукнат кога се со машко, а се прават дека ги вртат на малото прсте? За што? За кинеските веспи ? За проститлокот што секој го пика носот кај што не треба. За колнењето во Никоуа Гуевски и плукањето по Бранко, за гледањето во женските газови кои растат како збуфнат квасец секој ден? За Пелистер што има забрана на движење 3 месеци во летото? За да седам на „Фонтана“ навечер оти не ми се оди Расчекор?
За да седам во градот во кој НЕМА РАБОТА и во кој ако не беше РЕК ќе испоумреа сите од глад?! Не фала! И Скопје живеев и сто пати подобро сум живеел и покрај тоа што сум седел под кирија. За денгубење немам нерви ни време. ОВде на тоа си приморан!
Не бе на кеј ќе седам дури ги слушам околу мене некој педерчина смотани кај ќе искачале. Најголемата депонија со најголемиот олош во Македонија!!!

*K!40*

КАТАКОМБА
Член од
26 октомври 2008
Мислења
57
Поени од реакции
1
БИТОЛА, МОЈ РОДЕН КРАЈ, ЈАС ТЕ САКАААААААМ , ЗА ТЕБЕ ПЕЈАМ!!!:vozbud:

Picasso`

Schizophrenic!
Член од
26 јануари 2007
Мислења
4.149
Поени од реакции
197
Точно во секој поглед, неизживеан човек со еден збор, затворен во свој круг.
Eve ja mojava poenta.

Kako shto ima konji za oranje, i konji za parada... Moja celishodna teoretizirana forma, na opshtenje... Kategorijalen pridones na edna golema socioloshka bransha...

Vo bitola, covek shto filosofira, shto ne ja znae Britney Spears, shto ne slusha Ex You(Seljacenja), shto slusha Seriozna(Klasicna) muzika vo kola ili vo domakinstvata, shto smeta deka vistinata e vo malcinstvoto a ne vo mnozinstvoto, covek shto ima sprotivni pogledi od golmoseljanskite aporii za realno i kvalitetno gnoseoloshko akumuliranje na svetot i toa shto doagja so aposteriori... NA kratko se narekuva NEIZ-ZHIVEAN, ili se postavuva prashanje VO SHTO SVET ZIVEESH TI DECKO(Sekako izgovoreno so Bitolska fonetika), TI NISHTO NEMASH VIDENO, ODI FATI SI ZHENSKA BE VAKOV-TAKOV.

Ova e samo eden od pricinitelite za moja idiosinkrazija prema ovaa golema target grupa nareceni Bitolcani(seljaci), strashni opskuranti, se falat deka ne citaat knigi, ili citaat po teretani zatoa shto taka cule deka pametnite citaat, go citaat Paolo Koljo i red drugi shupkari vo svetskata literatura, zboruvaat losho makedonski, se oblekuvaat losho, i imaat strashno losh sense za muzika(Iako edni od najdobrite muzicari vo drzavava poteknuvaat od Bitola)...
Vo nedostatok na argumenti mozesh da gi cuesh kako tie gi kazuvaat gorespomenatite frazi se so cel da zamaglat vistina, i da amplificiraat superiornost vrz faktorot koj prosvetluva seljak...

Znaci fenomen grad... Umnite idat Skopje... A sve ostanato, ostanuva tuka vo Bitola... SHteta i jas se vbrojuvam megju niv... Ama barem sum iskren jebesh mi mater...

Член од
20 март 2007
Мислења
8.493
Поени од реакции
308
Искрено...

Ептен ти е глупаво мислењето, не навистина штета е што ги читам овие изјави од повозрасен човек. Изјава како на повреден пубертетлија, со неколтура и плукање по се живо. Афект или не, ете пријателски совет од мене. Како мене така и тебе... не разочарале луѓето... ете наречи ги во случајов битолчани, али јебешга од каде и да сме, првенствено сме луѓе, во сржта ни е тоа да бидеме склони кон грешки. Одамна требаше да ти стане јасно дека некои нешта еден човек не може да ги смени, а уште помалку искорени. Не ти чинат, избегавај ги тие кругови, не обрнувај внимание. Ако сакаш да се обидиш да ги научиш на морал и принципи, тешко :)
Скопје? Лол, ок веќе не навлегувам понатаму.

Кулирај си, гледај да стигнеш до целта што си ја поставил и гледај си го само својот пат, другите ќе си го пратат нивниот и готово.
Ако решаваме парадокси, никаде нема да стигнеме.

Член од
20 август 2007
Мислења
2.252
Поени од реакции
312
Искрено...

Ептен ти е глупаво мислењето, не навистина штета е што ги читам овие изјави од повозрасен човек. Изјава како на повреден пубертетлија, со неколтура и плукање по се живо. Афект или не, ете пријателски совет од мене. Како мене така и тебе... не разочарале луѓето... ете наречи ги во случајов битолчани, али јебешга од каде и да сме, првенствено сме луѓе, во сржта ни е тоа да бидеме склони кон грешки. Одамна требаше да ти стане јасно дека некои нешта еден човек не може да ги смени, а уште помалку искорени. Не ти чинат, избегавај ги тие кругови, не обрнувај внимание. Ако сакаш да се обидиш да ги научиш на морал и принципи, тешко :)

Кулирај си, гледај да стигнеш до целта што си ја поставил и гледај си го само својот пат, другите ќе си го пратат нивниот и готово.
Druze batkava od pogore izgleda gi znaj Spiro Gojdoto i Paljoto pa najverojatno tie mu se realna slika,ocenka i reper za Bitola pa zatoa zivee vo takva zabluda i neinformiranost.

Picasso` seriozno poraboti,t.e. kako shto ti kazav i ti preporacav pojdi vo Bt i samo maalku proshetaj ama ne sam onaka seirdziski tuku sedni si so bitolcani ko jas sho si gi znam kako takvi sho mozam da si pram muabet ko so drugarite niz PP.Mozam komotno i slobodno da nabrojam eden kup luge niz Bt sho se to sho kazuvash ti:muzicki obrazovani,kulturni,pismeni i so ponashaj pred se.A matufi od tipo na Shejkero i Gojdoto ke ima segde.Ako tie ti se reper bujrum komentiraj neshto so ne e BT.

Moreeeeeeee.........a be olku muabet za rodnio mi grad si neam napishano pa kamoli za Bitola:P :baeh: Ama ko ce sum vo pravo vo pravo sum,taka e be bitolchani???Vo otepaf falenje :D :helou:

Picasso`

Schizophrenic!
Член од
26 јануари 2007
Мислења
4.149
Поени од реакции
197
Искрено...

A bash ova e toa shto ne se ocekuva od vozrasen covek...

Mene ne me razocarale ljugjeto, mene ne ne mi doshlo preku kur... Koga bi bilo taka, ja veke ne bi ziveel vo Bitola... I jas ziveam vo ovoj grad, si teram, rabotam toa shto jas treba da go srabotam...

Ednostavno ne vi e poznato vam ona, sumirano, analiziranje od indiferentna pozicija... Ednostavno ako si Bitolcanec mora da ja sakash Bitola, lokal patrior, nacional patriot, kur patriot itn... Jas toa ne go poshtovam,.. Jas neguvam razliciti vrednosti, pogledot nasocen mi e preku drug prozorec.
и чинат, избегавај ги тие кругови, не обрнувај внимание. Ако сакаш да се обидиш да ги научиш на морал и принципи, тешко :)
Shto so ova sakashe avtorot da kaze?
Znaci sam mi stavash zborovi na usta da pocnam da ja kazuvam vistinata, a sepak toa tebe da te vregja...
Shto znaesh ti za mene, pa pred se da prejudicirash, i na kraj da sanirash... Ne znam shto ti znaesh za mene... Pa od kaj znaesh deka jas ne "kuliram", od kade znaesh deka si imam pat, od kade znaesh deka traba da stignam nekade...
Btw, ne se reshavaat paradoksi!

A ova e eden od postovite kade bash se potvrduva ona shto jas go kazav pogore...
So moi zborovi, VRZ BITOLA E NANESEN KATAKLIZMICEN UDAR ushte odamna, vo pole na umetnickite, literaturnite, filosofskite, golemocoveckite reperi... Tuka ziveat Bitolcani, oseljacena target grupa, zasushena duhovno mladina, koja nikakov Bibliski potop ne moze da ja vrati ne nekogashno nivo...
Sakate lutete se, sakate ne... Se gordeam koa ke cujam na TV za nekakvi Bitolcani koi ziveat i tvorat, ona shto se vika natcovecki doblesno... A od ovie ovde... No coment...

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
So moi zborovi, VRZ BITOLA E NANESEN KATAKLIZMICEN UDAR ushte odamna, vo pole na umetnickite, literaturnite, filosofskite, golemocoveckite reperi... Tuka ziveat Bitolcani, oseljacena target grupa, zasushena duhovno mladina, koja nikakov Bibliski potop ne moze da ja vrati ne nekogashno nivo...
Sakate lutete se, sakate ne... Se gordeam koa ke cujam na TV za nekakvi Bitolcani koi ziveat i tvorat, ona shto se vika natcovecki doblesno... A od ovie ovde... No coment...
Прво, тоа не се однесува исклучиво за Битола, секаде е младината инертна кога се работи за поинакви вредности од MTV. А под MTV спаѓаат и Пинк и Планета.

Второ, не треба библиски потоп, туку требаат парите на MTV, кои вложени во проекти за популаризација на вредностите кои ти ги почитуваш, (а верувам се исправни) во тојот град ќе вродат со интересирање на младите и нивна активација.

Само што (офтопик) тогаш и ти како алтернативец ќе се посветиш на нешто друго, нешто кое масата не го практикува. Клетвата на андерграунд личностите, никогаш нема да признаат дека го прават тоа кое го прават само за да се разликуваат од мнозинството и да бидат на свој начин кул. (ако сакаш за ова да дискутираме и да се зезаме, на профил :) )
п.с. Извини шо те вметнав у кратка анализа, интересно ми дое. :helou:

Член од
20 март 2007
Мислења
8.493
Поени од реакции
308
Значи само си барал внимание, другпат сега немам време.
Како што сакаш терај си... не навлегувам понатаму.

Picasso`

Schizophrenic!
Член од
26 јануари 2007
Мислења
4.149
Поени од реакции
197
Значи само си барал внимание, другпат сега немам време.
Како што сакаш терај си... не навлегувам понатаму.

Hehehehe, vnimanie... Hahahahah, vnimanieto go dobivam od onie shto navistina treba da mi obrnat vnimanie...

Vo sekoj slucaj, ti ne si eden od niv, ne mi pricinuva nikakva satisfakcija, da dobivam replay od tebe, sepak interesno e...
Have a nice day.

Член од
13 април 2008
Мислења
429
Поени од реакции
7
Studiram vo Bitola i mi se dopaga kako grad posebno sega koga pocnaa od lani da gi pratav ulicite,narodot ne se grizat nikoj eden za eden sto pravi,ednostavno ziveat za sebe,a najmnogu mi se dopaga toa sto vo Bitola se najubavite zeni spored mene toa e dokazano a ako nekoj ne veruva neka ode bitola i ke se osigura :icon_lol:

Член од
2 декември 2008
Мислења
773
Поени од реакции
344
Малку читнав од коментарите над мојот и со некои се сложив а со некои не...

Велите дека Битола е сељачки град...
Не можам да речам дека не е...затоа што голем број од околните села и пред се пола Мариово сега е Битола...Ама па неможам и да не прашам во што Скопје е повеќе а не е сељачки град?
Ако самиот знајш да уживаш во работите и на Мадагаскар да си и на Сибир да си пак ќе си уживаш...Во Битола постои некој патриотизам...ама барем кога ќе се рече Битолчанец сум! СУМ!!! И токму тоа е она што му фали на нашата држава...патриотизмот ;)
Што има врска тоа кој каква музика слуша или кој како се облеква???
Што вас ве интересира дали моите патики се 2500 или 7000?
Што вас ве боли со која сум излегол?
Тоа е она сељачкото...тоа е оној менталитет оговарачки...тоа само сељаците го практикуваат...
Шмизлите се сосем друга приказна...Се во животот им се штиклите и шминките...Се што замислуваат е некој принц на бел коњ...а редовно се плескаат со некој од големите битолски кабадајчари кои немаат појма од животот...
Се е тоа фасада...Пијат кафе на Корзо за да ги видат сите дека седнале в кафич...а в џеб едвај имаат за да платат...да не збораме за тоа дека сите кукаат дека немат 2 по банка...
Ама тоа е тоа...тури му таквото...никој не го изменал па нема ни мојов пост да смени нешто...И утре кафичите ќе бидат полни со шмизли и билдери...
Затоа гледајте на свој начин да си уживате во градот...секој си има свои мислења и секој гледа поинаку...То е то...Уживајте =)

Kajgana Shop

На врв Bottom