Isus. Isus e Bog, a Muhammed a.s. e prorok.А кој е појјак Исус или Мухамед
Кога би се степале (ферски) кој би победил?
Ја парите ги ставам на Зевс .. мада и Анубис е опасен ..А кој е појјак Исус или Мухамед
Кога би се степале (ферски) кој би победил?
Но Исус не учесвуваше во борба а Мухамед војуваше...Isus. Isus e Bog, a Muhammed a.s. e prorok.
И ?:pishtoldzНо Исус не учесвуваше во борба а Мухамед војуваше...
Но Исус не учесвуваше во борба а Мухамед војуваше...
Тоа е џихадот ?Бог додека беже на земајта зборуваше за борби и војувања, но суштината на сето тоа е духовната борба во срцето.
Џихадот колку што знам е надвладување на злото во самиот себе т.е духовна војна само што некои погрешно го протолкувале.Џихад е света војна, не духовна.![]()
Ima poveke vidovi na Dzihad. Znam eden clen na forumot, ne mi teknuva koj gi imase napisano site vidovi na Dzihad, koj gi znae neka gi postira.Џихад е света војна, не духовна.![]()
Добро тие знаењето.:wink: Токму така, пред се Џихадот значи војна со самиот себе или духовна војна,војна со сопствените лоши сили кои ги поседуваш а кои ги потиснуваат на добрите. Џихадот има многу големо и широко значење,тој ги опфаќа сите сегменти од човечкиот живот, но, она што најповеќе се пласира преку медиумите за исламскиот џихад е тотална невистина. Џихадот во никој случај не може да биде освојувачка војна,туку одбранбена,онаму каде што се напаѓаат муслиманите. Но, тоа во некоја друга прилика,на некоја друга тема.Џихадот колку што знам е надвладување на злото во самиот себе т.е духовна војна само што некои погрешно го протолкувале.