Библија v.s. Куран

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
А кој е појјак Исус или Мухамед
Кога би се степале (ферски) кој би победил?

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
Јас на Перун.Мава гром и сите по земја.

Член од
12 мај 2008
Мислења
1.495
Поени од реакции
38
Ajde nemojte sega seir. Arno bese do sega na temava, sega ja zaebavte rabotata.

Член од
5 јануари 2008
Мислења
981
Поени од реакции
408
Но Исус не учесвуваше во борба а Мухамед војуваше...

Бог додека беже на земајта зборуваше за борби и војувања, но суштината на сето тоа е духовната борба во срцето.

Член од
22 април 2007
Мислења
7
Поени од реакции
0
eve vi debati naucete neso ne zborete bez veze. [Is 75% of the Qu'ran a Copy of the Bible? ] Ahmed Deedat .

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
Џихад е света војна, не духовна. :)
Џихадот колку што знам е надвладување на злото во самиот себе т.е духовна војна само што некои погрешно го протолкувале.

Член од
9 јули 2008
Мислења
3
Поени од реакции
0
Braka i Sestri samo edno ke vi kazam....sekoj si ima sve mislenje..

O

Omer el Faruk

Гостин
Џихадот колку што знам е надвладување на злото во самиот себе т.е духовна војна само што некои погрешно го протолкувале.
Добро тие знаењето.:wink: Токму така, пред се Џихадот значи војна со самиот себе или духовна војна,војна со сопствените лоши сили кои ги поседуваш а кои ги потиснуваат на добрите. Џихадот има многу големо и широко значење,тој ги опфаќа сите сегменти од човечкиот живот, но, она што најповеќе се пласира преку медиумите за исламскиот џихад е тотална невистина. Џихадот во никој случај не може да биде освојувачка војна,туку одбранбена,онаму каде што се напаѓаат муслиманите. Но, тоа во некоја друга прилика,на некоја друга тема.

П.С. Нео, за џихадот беше пишувано на еден друг форум доста исцрпно.Ако сакаш подетални информации околу ова пиши ми ЛП.

Kajgana Shop

На врв Bottom