Isus. Isus e Bog, a Muhammed a.s. e prorok.А кој е појјак Исус или Мухамед
Кога би се степале (ферски) кој би победил?
Ја парите ги ставам на Зевс .. мада и Анубис е опасен ..А кој е појјак Исус или Мухамед
Кога би се степале (ферски) кој би победил?
Но Исус не учесвуваше во борба а Мухамед војуваше...Isus. Isus e Bog, a Muhammed a.s. e prorok.
И ?:pishtoldzНо Исус не учесвуваше во борба а Мухамед војуваше...
Но Исус не учесвуваше во борба а Мухамед војуваше...
Тоа е џихадот ?Бог додека беже на земајта зборуваше за борби и војувања, но суштината на сето тоа е духовната борба во срцето.
Џихадот колку што знам е надвладување на злото во самиот себе т.е духовна војна само што некои погрешно го протолкувале.Џихад е света војна, не духовна.
Ima poveke vidovi na Dzihad. Znam eden clen na forumot, ne mi teknuva koj gi imase napisano site vidovi na Dzihad, koj gi znae neka gi postira.Џихад е света војна, не духовна.
Добро тие знаењето.:wink: Токму така, пред се Џихадот значи војна со самиот себе или духовна војна,војна со сопствените лоши сили кои ги поседуваш а кои ги потиснуваат на добрите. Џихадот има многу големо и широко значење,тој ги опфаќа сите сегменти од човечкиот живот, но, она што најповеќе се пласира преку медиумите за исламскиот џихад е тотална невистина. Џихадот во никој случај не може да биде освојувачка војна,туку одбранбена,онаму каде што се напаѓаат муслиманите. Но, тоа во некоја друга прилика,на некоја друга тема.Џихадот колку што знам е надвладување на злото во самиот себе т.е духовна војна само што некои погрешно го протолкувале.