Библија v.s. Куран

Член од
13 декември 2008
Мислења
7
Поени од реакции
0
Semitskite religii se EVOLUCIJA za edna ista cel, a toa e stremez kon eden edinstven Gospod. I Hristijanstvoto gi imase istite poteskotii, pri sirenjeto, kakvi sto gi ima i Islamot. Razlikata e samo vo toa koj bese precka za sirenjeto na Hristijanstvoto, a koj deneska preci na sirenjeto na Islamot.

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
Semitskite religii se EVOLUCIJA za edna ista cel, a toa e stremez kon eden edinstven Gospod.
Така е сакан побратиме! Баш така!

ХАЛЕЛУЈАХ! Елхамдулилах! Алилуја!

Нема бог освен БОГА
Во ИСУС постана човек
Неговата чиста ВОЛЈА, неговата МУДРОСТ, неговото вечно СЛОВО
Тоа е Неговото вечно СЕМЕ, Неговата РАКА, Неговата НОГА
Преку Него БОГ се создаде, преку Него ќе направи се НОВО!

АМИН

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156
Овој е забеган бајаѓи а?? :)
Gitmissssssss, genc yasta malesef ( vikaat turcite :)).

Е малце го претера сега.Ке можеш да објасниш како со Исламот почнала цивилизацијата да се развива?
Nigde ne tvrdam deka so Islamot pocnala civilizacijata. Tuku tvrdam deka Islamot i te kako doprinel vo razvojot na civilizacijata, vo zgolemen intenzitet vednas posle pojavuvanjeto na Muhamed, vo vreme koga vo Evropa vladeela celosna "temnina". :toe:

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
Kako za kogo,ne mislat site kako vas monoteistite :wink:.
Така е роде! И би било права катастрофа кога во бафчата ГОСПОДОВА би имало само една врста плодови или цвеќиња.

Така? :icon_bigg

БОГ е поголем од сите!

Gitmissssssss, genc yasta malesef ( vikaat turcite :)).
Nigde ne tvrdam deka so Islamot pocnala civilizacijata. Tuku tvrdam deka Islamot i te kako doprinel vo razvojot na civilizacijata, vo zgolemen intenzitet vednas posle pojavuvanjeto na Muhamed, vo vreme koga vo Evropa vladeela celosna "temnina". :toe:
Еве да е 100% така, демек во европа 100% да владеала темнина а во арабија 100% светлина!
Значи, со што би можеле да се фалиме ние “осветлените“?
Со Светлината АЛАХОВА или пак со надарениот пророк мухамед (с.а.в.с) и неговите следбеници?
Што е мухамед (с.а.в.с.) без БОЖЈАТА Вечна СВЕТЛИНА?
Ништо!
Што е арабија, европа, америка, ... без Неа?
Ништо!

За жал голема темнина владее до ден денеска дури и кај тие што се фалат и воздигаат себеси, како божем “цивилизација„!

БОГ (Алах, Елоах), да дари очи и уши за СОВРШЕНАТА ВИСТИНА!

Иншалах

п.с. Светите Писма сведочат дека БОЖЈОТО Вечно СЛОВО и ДУХ е ВИСТИНСКАТА СВЕТЛИНА без која нема нити живот а камоли цивилизација а баш таа наместо човечко (значи арабско, еврејско, европско, азијатско, африканско, американско или било кое друго) семе, се отелотвори во ИСУС!

Таа е темелот и целта на ВИСТИНСКАТА ЦИВИЛИЗАЦИЈА!

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Спиро... не мислиш дека малку ја побрка темава со твоево "откритие"?

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
Спиро... не мислиш дека малку ја побрка темава со твоево "откритие"?
Можеби сосема малце ги побркав оние кои се концентрираат повеќе на материјата (па макар да е таа во форма на Свети Писма) одколку на СУШТИНАТА на СВЕТЛИНАТА на која укажуваат сите Вистински Свети Писма!

Ако со сведоштво за СВЕТЛИНАТА се побркува некој, колку поголема ќе е неговата бркотницата во темнината?

Јас роде ништо немам нити откриено, нити изнајдено. Дури и кога би открил и изнашол нешто што е НАЈСВЕТЛО од се, јас знам дека тоа е сеуште сокриено од другите поради нивната невера во Вечната БОЖЈА СВЕТЛИНА за која сведочат сите Вистински Писма и пратеници!

Шалом Алеихем + Селам Алејкум + Мир Вам!

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Спиро, тебе сите религии ти се арни-ми се чини или?...

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
Спиро, тебе сите религии ти се арни-ми се чини или?...
Шалом Мики!

Сите братче што се изградени на ВИСТИНСКИОТ Темел, на ЉУБОВТА БОЖЈА, се арни. Сите!

Самиот збор религија, доаѓа од латинскиот збор religare и значи повторно приврзување!

Тој збор укажува на една тајна која е тајната на сеопфатното единство. Ние сите сме биле на почетокот и ќе бидеме повторно (ДајБОЖЕ) ЕДНО!
Затоа и учи ЕВАНГЕЛИЕТО за ЕДИНСТВОТО ГОСПОДОВО укажувајќи дека сите што вистински веруваат се едно ТЕЛО, ТЕЛО ХРИСТОВО!

Отворено небо, о прекрасна глетка
Секоја душа една Христова клетка
Некои од ними осветлени, совршено будни
Други пак сеуште во духовна ноќ спијат
И само затоа се така чудни

поздрав

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Спиро, „сите„ е преееемногу широк поим. Христос ни донесе саде една Вистина, а ти/Вие, во своите постови, користиш речник од повеќе религии, што ме наведува на заклучокот дека сите ти се арни...Или?...

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
Спиро, „сите„ е преееемногу широк поим. Христос ни донесе саде една Вистина, а ти/Вие, во своите постови, користиш речник од повеќе религии, што ме наведува на заклучокот дека сите ти се арни...Или?...
Шалом мики!

Сите вистнски патишта се влеваат во СОВРШЕНИОТ ПАТ
Таму БОГ (Елоа, Ала) е АВА (Отец) а секој секому е сестра и брат!

поздрав

п.с. Ти благодарам што се однесуваш достоинствено и без навреди!

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Молам, молам...

„...Јас Сум Вистината, Животот и Патот...„-вели Он. Ете го совршениот пат.
А браќа и сестри сме дури и во овој свет, оти Рајот не го познаваме.

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
Молам, молам...

„...Јас Сум Вистината, Животот и Патот...„-вели Он. Ете го совршениот пат.
А браќа и сестри сме дури и во овој свет, оти Рајот не го познаваме.
Шалом Мики!

Јас мислам дека секој кој вистински ја познава *СВЕТЛИНАТА и *ДУХОТ*БОЖЈИ - Отецот и Мајката на Животот - која за спасение на сите се отелотвори во ИСУС, тој знае кој е вистински почеток и крај, тој и го вкусил во срцето свое совршениот рај!

Јас сум уверен дека таа Вечна БОЖЈА СВЕТЛИНА - без која нема живот - е поважна од секоја света книга, ангел, пророк, ... па дури и поважна и од Најсветото Писмо (Библијата) која прекрасно сведочи за неа!

Да си ми здрав и жив и да се веселиш во ГОСПОДА, засекогаш!

АМИН

Kajgana Shop

На врв Bottom