Толкави дискусии за ништо мухамед најголем женкар ни воскреснал ни ништо ваѓал делови од библијата и ги преработувал па после нави нова религија се има некој прост па ке се излаже провидно е мислам наспроти пречистиот пожртвуван пат на Исус Христос .
Ke odsam so red.
G-ca "Ljubov",so vakvi niski komentari,ne dokazuvas nisto,sem deka ni "Lj" od Ljubov vo tebe ja ima. Prostimi za iskrenosta.
Ne mi e jasno kako nekoi pripadnici,kako i na Islamot taka i na Hristijanstvoto,nemozat da svatat deka so vakvi niski izrazi se samo bruka na samite sebesi.
Sto te spreci,G-ca "Ljubov" kulturno da prasas zosto Muhammed a.s imal tolku zeni,nam Zadovolstvo i Cest ni e da pisuvame za nego,pa ke ti odgovorevme.Ili se plasis da ne kaze nekoj za tebe deka si Kulturna Hristijanka ? Isa a.s (Isus),rekol; Izvadija gredata od okoto svoe za da ja baras raskata vo tugjoto.
Zosto ne ti padna na pamet koga go narece Muhammed s.a.w.s "zenkar" deka ne e normalno i prirodno nitu toa da se nema nitu pak edna zena. Deka ne e prirodno da se nema potreba nitu za zena... Zosto ne se sramis od Muslimanite koi znaat deka Isus nemal zena pa ne go narekle.... (neuzubillah !). Za Pratenicite Allahovi,vo koi ste primetile nesto sto so vam ne se poklopuva,ke te pocestam,G-CA "LJUBOV" SO EDEN MOSNE POUCEN RASKAZ,CITAJ,AKO SAKAS DA NAUCIS:
Bil nekoj trgovec (ova,ako sakas da naucis nesto,procitaj go) imal ubav zelen papagal.Papagalot mnogu ubavo peel i mnogu ubavo zboruval.
Go cuval dukanot a voedno i mu privlekuval musterii so negoviot ubav glas. Eden den bakalot otisal doma a papagalot ostanal da mu go cuva dukanot. Iznenada,vlegla nekoja macka vnatre,na papagalot os trav,krvta mu zamrznala. Letal de levo de desno... i na kraj go isturil siseto vo koj imalo Ruzin Parfem.
Se vratil bakalot od doma i zadovolen sednal da se odmori.Koga primetil deka isturen mu e parfemot,go fatil na papagalot i pocnal da mu gi cupa perjata od glavata. Od ovie udarci na papagalot mu isceznal glasot a bakalot od zal pocnal da si ja cupa bradata. Daval milostinja,sadaka... so nadez deka papagalot povtorno ke prozbori no nisto.
Eden den,pokraj dukanot pominal nekoj kutar siromav covek,vo vrekja oblecen i keljav vo glavata... Naednas na papagalot mu se vratil glasot i pocnal da vika: O celo ! O celo ! Zarem i ti go isturi Ruziniot Parfem pa i tebe ti ja iskubaa kosata ? Site minuvaci se nasmeale od ovie papagalovi zborovi i sporedba !
G-Ca "Ljubov" ne bidi kako papagalot ! Postapkata na cistite luge ne mesaja po sebe !
Ima malku Allahovi robovi koi toa go svatile.
Ona sto pogresno zaklucuvaat,mislat deka evliite se isti kako i tie a Allahovite pratenici slicni na niv.
I pratenicite Bozji se luge,jadat i pijat kako nas (k*r'an)
Zaradi vakvi zaslepenosti tie i ne gi prepoznavaat. A razlikata megju niv e golema,beskrajna.
Pcelata i osata,se hranat od isti cvet,no pcelata dava med (lek) a osata dava otrov.
Site srni pasat ista treva,od taa hrana ednite davaat misk (mosus) a drugite samo nedzaset (izmet).
Dve vrsti ima na trstki,ednite se prazni a od drugite se dobiva seker.
Vakvi slicnosti ima mnogu a razlikata megju niv e i po sedumdeset godini (golema).
Nekoj jade i dava svetlo od sebe,a nekoj isto taka jade a od nego izleguva necistotija.
Dopusteno e da dve sliki bidat isti. I slatkata i solenata voda se bistri.
Koj moze da znae sto e uzitak osven onoj koj e poznavatel na uzivanjeto. NAJDI GO NEGO !
Toj ja poznava razlikata pomegju Slatkata i Gorclivata voda.
Koj nemoze da ja najde razlikata pravi sporedba so Sihr i Mudziza. Misli deka na dvata slucai podloga i e Laga.
Magionicarite,koi se natprevaruvale so Musa a.s (Mojsie) od inat prema nego,zele vo race po eden stap,zatoa sto Musa a.s imal.
No,pomgeju nivnite stapovi i stapot na Musa a.s golema e razlikata.Megju nivnite raboti i Musaovite a.s ima golema razlika.
Allahovo prokletstvo go sledi Magionicarstvoto (sihirbazlukot) a Allahova milost ja sledi Mudzizata (Allahovo cudo).
Bezvernicite vo svoite naravi primaat majmunska narav (ne go imam za navreda).
Prirodata na takov narav e losa,vnatre,vo srceto.
Sto god da pravi covekot,saka i majmunot da pravi. Majmunot sekogas saka da go oponasa covekot.
Jas pravam ona sto pravi covekot,taka misli majmunot. Notorni raspravuvac,kako moze da ja znae razlikata ?
Covekot na prav pat sto pravi,toa e po Allahovo upatstvo.A onoj drug za inat.
Iskrenite i licemernite zaednicki klanjaat. No,ovoj drugiot,toa samo go oponasa (majmunstuva) a ne klanja skromno i iskreno i ponizno.
Vo Namaz,post,Hadzdz i zekat vernicite i licemernite se kako na sahovska tabela.
Vernicite na kraj ke ja dobijat igrata,licemernite ke izgubat,doziveat mat.
Iako dvete igraat na edna sahovska tabela,megjuniv e golema oddalecenost. Eden e od Merva drugi od Reja.
Sekoj odi vo svoeto mesto.Brza onamu,kako mu glasi imeto koe go nosi.
Koga vernikot ke se narece so imeto Mumin (Vernik) ubavo mu e na dusata; a koga ke se narece munafik (licemer) kako da si go ispekol vo ogan.
Imeto "Mumin" ubavo e samo po sebe i ubavo e po postapkite koi gi bara da se rabotaat.
Goleminata ne se dobiva vo soglaskite na toa ime m.n.m,n,,,goleminata e vo znacenjeto na zborot-Mumin.
Koga Mumin bi narekle munafik,toa mu e,kako skorpija za srce da go griznala.
Koga imeto "munafik"ne bi imalo vrska so pekolot,zosto togas covek da ja oseti vo nego pekolnata zega ?
Grdotijata ne e zaradi zborovite. Moreto ne e gorclivo zaradi negovoto korito.
Bukvite se korito a znacenjeto e voda vo koritoto. More od znacenje e kaj Allah,vo Majkata na Knigite (Ummul-Kirab). XIII:
Na ovoj svet ima slatko i gorko more.Pomegju niv postoi brana,koja nemoze da se probije,bariera (berzah). LV:19 (k*r'an).
"ZNAJ DA OBA MORA POTICU IZ JEDNOG VRELA PREDJI IH OBA DVA I IDI NAPRJED PREMA VRELU"
Vistinskoto zlato i imitacija na zlato se raspoznavaat so pretapanje. Dodeka ne i stavis na tava za ispituvanje (mizan) nemozes da gi prepoznavas.
Na kogo Allah mu dal mok vo srceto da prepoznava,toj moze tocno da ja odeli vistinata od lagata/sumnjata.
Ako vo usta na ziv covek padne parce staklo,odma go osetuva i go pluka.Toa mu pricinuva zadovolstvo.
Vo stotici zalaci,ziv covek,ja osekja edna mala sitna slamka i prepoznava deka toa ne e hrana.
Ovosvetskite oseti se basamaci na ovoj zemski svemir,a verskite oseti se nebeski basamaci.
Za zdravje na telesni oseti se bara lekar a zdravje na verski oseti se bara kaj (Habib) Allahov ugodnik.
Zdravjeto na nadvoresnite setila e zavisno od zdravjeto na teloto a vnatresnite od narusuvanje na teloto.
Patot na dusata,opcenito,go narusuva teloto,no pokasno go pravi trajno.
Da go najdeme zakopanoto bogatstvo,da ja turime starata kukja,no koga ke go izvadime,da napravime NOVA.
Srekna i Blazena dusa e ona koja za ljubov ja rusi kukjata i imanjeto go deli.
Prvo ja crpime vodata od bunarot,potoa bunarot treba da go ocistime... posle toa ke se pojavi pitka voda.
Koj moze da ja svati Allahovata mudrost,za koja nemozeme da go prasame.Koj ja dostignal bitnosta na toa deluvanje ?
Ne treba da bideme taka zaneseni grbot da ni bide zavrten prema Gospodarot,tuku da bideme opieni od Gospodarot i kon Nego zavrteni.
Kaj edni liceto e zavrteno kon dragata i sakanata a kaj drugi izvrteno kon samite nas sebesi.
Gledaj vo liceto na dvajcata. Dvete lica drzi gi na pamet. Preku sluzenjeto mozno e da se postigne raspoznavanje po liceto.
Ima mnogu delovi vo covekovoto lice,so covecko lice.
Prema toa ne e dostojna sekoja raka da mu se predade na rakata.
Lovec na ptici,da ulovi ptica,se sluzi so mamka,oponasa cvrcenje na ptica. Druga ptica slusa glas na ptica od svoja vrsta,sletuva od letot i naogja zrno vo metata.
Taka vernici oponasaat vernici pa se za steta.
Prirodno e kaj velikanite da se otvoreni i topli. Rabota na niskite e prevaruvanje i bezstramnost.
Da poveke ne prosat,prosacite na sebe stavaat lavovska ruvo. Tatko na lazlivite go narekle pod ime Ahmed.
Tatko na lazgovcite e Musejlimetul-Kazzab i ostana pod imeto LAZGO,a Muhammed e narecen pod ime UMNIK (genij).Ulul-Elbab.
Na poklopecot na "Allahoviot pijalok" ima etiketa - CIST MIRIS,a na alkoholnite pijaloci grd miris i neprijaten vkus se nivnite znakovi i etiketi.
Prijatele Spiros.
Ne rekov deka Adem a.s e tatko na dusite.Kazav kako Sejtanot mu zboruval,za da go spusti i ponisko od zemjata. Iblis (Lucifer) so tie zborovi go falel a Resulullah s.a.w.s rekol: Ako nekoj te pofali,zemja vo oci frli mu ! Taka sekogas i ne prestano ni dosepnuva Sejtanot,deka sme dostignale stepen,kade sto poveke nemame potreba za objava i sledenje Bozji pravila,deka postanavme edno so Boga,dodeka ne te napravi i ponizok od nego.
Kogo Gjavolot uspea da go vozdigne,Sozdatelot (Allah dz.s) go spusta ponisko od zemjata.Koj pred Vozvisenata Golemina i Sila se spusta na zemjata (sedzda) Allah go vozdiga VISOKO !
Poveke Aludirav na ona tvoeto "nie poznavame".
Побратиме, дали некогаш сум рекол дека некој друг е совршен освен Единиот *БОГ (Елоах, Алах), Неговото Творечко *СЛОВО и *ДУХ ???
Никогаш не сум рекол, нити пак ќе речам!
Но побратиме, баш Тоа Творечко *СЛОВО, баш Тој *ДУХ се отелотвори во ИСУС кого ти го споредуваш со мухамед (с.а.в.с.) кој е син арапски од спермата на еден човек со името абдалах!
Gledas,pobratime,samiot si kontradiktoren.
Ako Bog,kako sto velis,se otelotvoril vo Isus,togas,na kogo Isus sedzda mu pravel i na kogo mu se molel ?
Velam,tvojot pogled e vo sozdadenoto (Isus) a ne vo SOZDATELOT na kogo i Isus mu se klanjal i na Kogo i Isus GO MOLEL.
Mojot pogled e upaten prema ONOJ KOJ ni GO prati i Isus i Muhammed i Mojsie i Avram i se do Adem a.s. A nivnata poraka mi e upatstvo kon TOJ GOSPODAR. Site se tie SENKA deka postoi SONCETO ! No,ne ja frlam srelata na senkata od pticata koja leta vo vazduh ! Senkata od pticata na zemjata e dokaz deka ima ptica na neboto,,, ako trcas po senkata,dzaba vreme ke si izgubis.
Prijatele "Jeeee".
Allah nema samo 3 svojstva. Se' sto e ubavo od Allah e. Ne e samo svetlinata i toplinata. Sozdatelot ima 99 NAJ UBAVI IMINJA i site se tie negovi NAJ UBAVI SVOJSTVA.
Vo Kur'anot sekoja Sura zapocnuva so (a i muslimanite sekoja rabota ja zapocnuvaat so) "BISMILLAHIR RAHMANIR RAHIM" Sto znaci "VO IMETO NA ALLAH MILOSTIVIOT SOMILOSEN".
Ova ne e nikakvo trojstvo. Apsolutnata Milost e kaj Allah i Apsolutnata Somilost e kaj Allah i Apsolutnata MOK (EDNO OD ALLAHOVITE IMINJA) e kaj Allah i taka 99 iminja (svojstva) no toa ne se 99 bogovi,tuku se' toa vo EDEN EDINSTVEN BOG ! I Svetlinata e od Allah i Toplinata e od Allah dz.s no toa ne se tri Bogovi. SE' E NEGOVO !
PS:Ako jas imam 3 zanati jas sum eden a ne trojca. Za cirakot sekogas sum majstor,iako sum mu dal eden zanat.