- Член од
- 6 јули 2011
- Мислења
- 3.829
- Поени од реакции
- 7.711
Знаеш ли дека идните тапанари најмногу сакаат да чукаат на тенџериња?Јас детето мое не си го оптеретувам да го напагам и да му вршам притисок јас сето тоа шо го учам го учам со играње од која он напротив е задоволен секогаш но јас не затоа што неможе да сфати да научи....инаку за разлика од други родители на моето му се пружа доволно внимание за се јас не сум родител шо детето ке си го остави со тенџериња со шо ке стаса дома да игра туку напротив го седнуам со мене и рабптам со него[DOUBLEPOST=1414708117][/DOUBLEPOST]Јас побарав совет некоја игра да предложите која вие сте ја играле со вашите деца со која сте ги потикнале да научат нешто но очигледно никој не знае...
Со детето нема потреба да работиш, туку да уживаш гледајќи го тоа прекрасно суштество како расте, се смее, плаче, како учи да оди, да паѓа, приказните да му ги слушаш, да видиш како го спознава светот, како се радува на игрите во вода и во песок, како го доживува дождот и снегот, како се преправа во страшаен џин или имитира маче, тоа му треба на дете од три години.