Имаш ли памет ма ти? Ја нервирало детето што не знаело да брои на три години? Да ти пратам збирка задачи, да му дадеш интеграли да решава?Вака не заев каде да пишам па најверојатно тука би се уклопило.Моето дете е 3 години и не оди во градинка одеше додека беше една година и го одпишавме поради тоа што ни јадеше таму цело време плачеше со температура си идеше и си остана дома.Во план сме сега повторно да го пишеме инаку јас сум дома не лдам на работа и времето го поминувам со него.Постојано го учам да брои,да црта,боите и се што би можело дете да знае на таа возсраст но мегутоа толку делува незаинтересирано шо живците ми ги кине од нервоза го потикнувам со секакви игри со награди и пак никаков ефект не се ни труди да разбере или тогаш за тогаш ке запамети и толку не знае да изброи до 3 број 1 2 4 6 и се така до 10 никако редоследно....ако имал досега некој ваков проблем нека каже или некое подобро решение до тоа како да допрам до него и да натерам да сфати неш...позз
Јас детето мое не си го оптеретувам да го напагам и да му вршам притисок јас сето тоа шо го учам го учам со играње од која он напротив е задоволен секогаш но јас не затоа што неможе да сфати да научи....инаку за разлика од други родители на моето му се пружа доволно внимание за се јас не сум родител шо детето ке си го остави со тенџериња со шо ке стаса дома да игра туку напротив го седнуам со мене и рабптам со него
Јака му душа, којзнае што го чека во школо кога ќе почне да оди. И што има лошо ако си игра со тенџериња?Вака не заев каде да пишам па најверојатно тука би се уклопило.Моето дете е 3 години и не оди во градинка одеше додека беше една година и го одпишавме поради тоа што ни јадеше таму цело време плачеше со температура си идеше и си остана дома.Во план сме сега повторно да го пишеме инаку јас сум дома не лдам на работа и времето го поминувам со него.Постојано го учам да брои,да црта,боите и се што би можело дете да знае на таа возсраст но мегутоа толку делува незаинтересирано шо живците ми ги кине од нервоза го потикнувам со секакви игри со награди и пак никаков ефект не се ни труди да разбере или тогаш за тогаш ке запамети и толку не знае да изброи до 3 број 1 2 4 6 и се така до 10 никако редоследно....ако имал досега некој ваков проблем нека каже или некое подобро решение до тоа како да допрам до него и да натерам да сфати неш...позз
Ние сме понапредни, на непуни 20 месеци "пее" на англиски. Иде отприлика овака: "бааааај", а ако е посебно расположен имаш дуплирање: "бај, бааааај" и се тоа со сценски настап! Баш ми е напреден! Планирам у 2-та година втор јазик да воведам.Moevo na dve godini i tri meseci znae angliski.