Бебиња и се за нив, грижа, играчки, поплаки, совети итн...

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.120
Поени од реакции
37.613
Чувството кога бебето ќе те измоча додека го пресоблекуваш - PRICELESS! Тоа ми беше казна оти го разбудив за да цица и да се погушкаме пред да заминам на работа. :love:

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
5.014
Поени од реакции
12.682
Аууууу темавааа :X3::X3:
@Forza Milan!!! не знаев дека си татко!!! Мислев дека пошо стално пишуваш на темата за ФИНКИ дека си 20 годишен студент! :D
Кога ве читам кај шо пишувате вака ми се прави и мене кејф за едно мое, ама рано е, има време :D

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.923
Поени од реакции
41.896
Аууууу темавааа :X3::X3:
@Forza Milan!!! не знаев дека си татко!!! Мислев дека пошо стално пишуваш на темата за ФИНКИ дека си 20 годишен студент! :D
Кога ве читам кај шо пишувате вака ми се прави и мене кејф за едно мое, ама рано е, има време :D
Epa i na 20 god moze da si tatko i student :D

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.120
Поени од реакции
37.613
Кажете ми: какво беше вашето искуство со грчевите во стомачето и како се справувавте со нив? Користел ли некој Еспумисан капки, чај од сладок анасон за доенчиња или HIPP чај од коморача, анис и ким за доилки и каков беше нивниот ефект?

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.923
Поени од реакции
41.896
Добар е и HIPP чајот што е мешавина од коморача, анасон и ким, а помагаат и Colief капките

gata salvaje

matufa
Член од
2 декември 2011
Мислења
6.882
Поени од реакции
10.440
Кажете ми: какво беше вашето искуство со грчевите во стомачето и како се справувавте со нив? Користел ли некој Еспумисан капки, чај од сладок анасон за доенчиња или HIPP чај од коморача, анис и ким за доилки и каков беше нивниот ефект?
Nie nemavme bas problem so toa, ali cajceto od Becutan od anason pomogna. Mu go davav redovno skoro do 7-8 meseci.
E sega od iskustvo znam deka dosta pomagaat kapkite Espumisan l, a i edni dr kapki Sab simplex, samo so tesko se naogaat. Edino vo Grcija moze da najdes:)
Site ovie cajcinja mu gi smiruvaat grcevite vo stomaceto i pomagaat da se oslobodi od gasovi. Nema tolku da se napnuva i ke spie pomirno.

B. Boop

Princ: Најозбилна...
Член од
19 мај 2006
Мислења
1.302
Поени од реакции
263
Земи му и термофорче со гел и затоплено стави го на стомачето.

Член од
31 август 2013
Мислења
149
Поени од реакции
338
Nas za grcevi najmnogu ni pomagase zatopluvanje na meseto, drugo-kapki i sl.- ne. Caj nikakov ne sakase, pa ne znam kako deluva. Lekarkata ni objasni deka za sekoe bebe e razlicno i deka toa sto uspeva kaj edno, ne mora da uspee kaj drugo i deka treba da se probuva da se vidi sto najdobro deluva (vo prevod, na sekoi nekolku dena kupuvas nesto za da probas ;)). Ama mislam deka najuniverzalen lek e zatopluvanje na meseto. Ili bebeski termofor ili moze i zatoplena pelena (onaa za sirok povoj sto e). Najlesno se topli so pegla i se stava preku sloj obleka, neli, ne na golo mese. Moze i epten blaga masaza na meseto, za da mu olesni.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.923
Поени од реакции
41.896
Затоплување со термофор и не е баш решение ако е лето и надвор е 38 степени. Ние пробавме така ама повеќе плачеше од што му беше жешко отколку од грчеви.

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.874
Поени од реакции
20.461
Grcevite se rabota koja zavisi od povekje faktori, dali se doi bebeto ili e na vestacko mleko, obichno najveke grcevi se javuvaat vo kombinirano hranenje, caevi, kapki, jas od maka I trici mu greef na sin mi I zatopleni vo soshiena pelena mu gi stavav, koa place bebe od maka se ke probas, najveke od iskustvo pomagaat kapkite I tapkanje nezno po gaze.
I taka posle 3 mesec ke gi snema.

Член од
31 август 2013
Мислења
149
Поени од реакции
338
Затоплување со термофор и не е баш решение ако е лето и надвор е 38 степени. Ние пробавме така ама повеќе плачеше од што му беше жешко отколку од грчеви.
Da ne ste stavale pretopla pelena? I moeto imase takvi maki srede leto, ama se smiruvase i samo taka zaspivase, topla pelena na meseto, toa legnato vrz mene na mese i-olesnuvanje za dvete :).

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.923
Поени од реакции
41.896
Da ne ste stavale pretopla pelena? I moeto imase takvi maki srede leto, ama se smiruvase i samo taka zaspivase, topla pelena na meseto, toa legnato vrz mene na mese i-olesnuvanje za dvete :).
Не беше претопла и памперсот не го сакаше на тоа жешко време. Повеќе му одговараше да пие чај и гол да лежи на ладно и да го масираат.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.120
Поени од реакции
37.613
Не беше претопла и памперсот не го сакаше на тоа жешко време. Повеќе му одговараше да пие чај и гол да лежи на ладно и да го масираат.
Моево па не сака ни секунда да е голо. Мислам дека за ништо друго не плаче, освен кога го пресоблекуваме!

Инаку, и ние пробавме се против грчевите: од топли пелени, трици зашиени во пелена и загреани, лежење на стомаче, подигнување на нозете кон стомачето, благи масажи на стомачето, еспумисан капки... и нема фајде од ништо! Конечно, денес мислам дека му олесни малку со Бекутан чајчето од анасон. Се надевам дека ќе има ефект и понатаму, зошто многу е тешко да го гледаш како целото се згрчува, наеднаш се буди од сон и не може да заспие, а никако не можеш да му помогнеш.

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.507
Поени од реакции
14.693
@Zlatikevichius, една постара докторка уште пред неколку години на сестра ми и имаше речено дека се што прават родителите за грчевите кај бебето е да си ја смират совеста дека нешто превземаат ( ова највеќе се однесуваше на Еспумисанот и тогаш ги имаше и Саб Симплекс бугарските). Дека додека не помине процесот на созревање на цревата ( зошто се раѓаат со стерилни црева) се е залудно. Иако нема потежок период и за родителите и за бебето.

Погоре се ти набројаа, јас би ги споменала плус суспензиите Пролајф, тоа е пробиотик за полесно да се создадат "добрите" бактерии во цревата. Се земаат 7 дена, пола ампула бебето пола ампула мајката за и преку млекото да добие. Беа околу 350 денари пакување и се безбедни после втората недела од раѓање.

Еден ден кога ќе поминат ќе ви биде светот поубав ама стиснете заби дотогаш.

Kajgana Shop

На врв Bottom