Барам информации за лечење од рак на бели дробови

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.627
Поени од реакции
14.403
Лек за рак верувам дека ИМА...

Само баснословни суми се во игра, некој и некои не сакаат да го има во јавност
 
Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Лек за рак верувам дека ИМА...

Само баснословни суми се во игра, некој и некои не сакаат да го има во јавност
Накратко... "Лекот " за рак е во самото тело на човекот. Денешната традиционална медицина не ја лечи болеста и нејзиниот корен туку симптомите. Тоа се зрачења апчиња и операции после кои од коренот повторно се јавуваат деформирани клетки и нивна несопирлива делба. Значи има многу книги на оваа тематика. Коренот се отстранува само по природен пат со прочистување на телото и внесување на потребни материи. Вака може да звучи она стандардното здрава храна ама е многу повеќе од тоа. Значи со денешната медицина не му се помага нс телото само да се бори со коренот туку се ослабува со стандарните горенаведени третмани. На крсјот пари и голем бизнис.
 
Член од
28 март 2006
Мислења
17.693
Поени од реакции
12.100
РАКОТ Е МИСТЕРИОЗНА ПОЈАВА КОЈА 600 МИЛИОНИ ГОДИНИ НАСТОЈУВА ДА ГО УБИЕ ЦЕЛИОТ ЖИВОТ

Медицинарите се почесто ги повикуваат на помош, во битката со ракот физичарите. Ним им треба поинаков поглед кон оваа болест за која САД даде повеќе пари отколку во всленската програма Еден од оние кои фрлаат ов поглед кон оваа болест е славниот астрофизичар Пол Дејвис, кој изнесе нова теорија за потеклото на канцерот

Ракот е еволуциски остаток од времето на древните форми на живот што се појавиле пред 600 милиони години, тврди славниот физичар, космолог и астробилог Пол Дејвис (66). По потекло Британец, тој со години е професор на Државниот универзитет на Аризона. Таму го втемели Beyond Center for Fundamental concepts. Тој е извонреден научен комуникатор а напишал 19 книги од популарната наука, од кои две - "Како да се направи временска машина" и "Петото чудо" се преведени на хрватски. Пред неколку дена Дејвис организираше конференција за ракот ,каде викна врвни стручњаци од различни профили, вклучувајќи ја и младата хрватска научна ѕвезда, д-р Томислав Домазет Лоша од Институтот "Руѓер Бошковиќ".

КВАНТНА МЕХАНИКА "Томислав е еден од клучните учесници на конференцијата. Неговата работа е пресудна за нашите настојувања да го следиме генетското потекло на туморот од пред стотина милиони години" - ми вели Пол Дејвис. Бидејќи постојано го опседнуваат новинари од целиот свет, а и самиот пишува за лондонски "Гардијан", до Дејвис не се оди директно, туку преку неговата асистентка. Таа не ми даде многу надеж дека Дејвис ќе има време за мене следната недела. Но, пресуди фактот што сум хрватска новинарка, бидејќи, Дејвис беше заинтригиран од истражувањата на Домазет Лоша за тоа како генетските болести кај човекот се човеково дамнешно еволуциско наследство.

- Тој вид на истражување треба да се прошири, бидејќи, Томислав го откри она што го сметаме за важен клуч за потеклото на ракот во нашата праисторија - ми вели Дејвис. Но, бидејќи е Дејвис физичар, преокупиран со настанокот на вселената и потрагата за живот надвор од Земјата, прашање е како тој се заврте кон историјата на ракот?

- Пред четири години ме повика Ана Баркер, тогаш заменичка на директорот на Американскиот институт за рак во Бетешди. Ми рече дека ми треба моја помош во нејзината "војна со туморите", објавена пред 40 години од страна на претседателот Никсон. Иако во оваа војна се вложени огромни пари, многу поголеми од оние во НАСА за освојување на вселената, непријатна е вистината дека шансите за преживување кај пациентите со метастатски тумори е малку подобар од пред 40 години. Баркер ме викна и ме праша дали како физичар можам да помогнам во борбата со ракот, признавајќи дека бил шокиран со поканата.
- Па, јас се бавам со космологија и квантна механика и не знам ништо за канцерот - и реков на Баркер, која подготвена на оваков одговор веднаш ми рече дека токму тоа би и помогнало - како физичар имам свеж пристап кон болестите, неоптоварен со медицинските истражувања - вели Дејвис. Националниот институт за рак кон крајот на 2009 година втемели 12 институти каде физичарите на чело со онколозите ги проучувале туморите. Иако е во доба кога научниите главно планираат пензија, Дејвис ентузијастички приде кон истражувањето, за задно со австралискиот колега Чарлс Линевивер, неодамна во едно научно списание (Physical Biology) ја лансираат новата теорија за ракот.

ЕНИГМАТА НА РАКОТ "Најстрарите траги на животот датираат од пред 3,5 милијарди години, додеке покомлексните, повеќекелиски организми се развиле пред 1 милијарда или 600 милиони години. За едноќелиските животни императивот бил да се размножуваат и тие се практично бесмртни - вели Дејвис. - Ние развивме теорија дека ракот е еволуциски атавизам, заостанат од нашите најрани претци - еднокелиските организми, кои започнале да развиваа повеќелиски организми и органи. Гените кои ги контролирале тие однесување на повеќекелиските организми се уште се во нас, иако нашите клетки сега ги контролираат поновите гени. Кога тие нови, котролирачки гени ќе ме издадат во некој миг, стариот механизам го зема приматот и ќелијата започнува неконтролирано да се дели, па така се развива туморот - смета Дејвис.

Дека ракот е наше древно еволуциско наследство, смета и Томислав Домазет Лошо, кого го фатив во авион, кога се враќавме во Хрватска. - Ракот е стар најмалку колку и претците на животните, околу 600 милиони години. Тоа неодамна го покажав и во своите трудови - рече Домазет Лошо, кој на конференцијата во Аризона говореше за еволуцијата, ембриологијата и туморите. - На конференцијата се обидоме да отвориме нови погледи кон туморските истражувања низ аголот на еволуционата биологија. Мислам дека тука физичарите можат многу да помогнат. Имено, ние имаат добро истестиран научен приод и можат да видат нешто што медицината го пропуштила премногу блиско седејќи до проблемите со ракот. Науката е единствена, поделбите се повеќе работа на административна органзиација - трди Домазет Лошо.

Пол Дејвис пак демонстрираше конкретен пример како физичарите можат да помогнат во борбата со ракот:

- Околу 90 отсто од смртноста на ракот се резултат на метастазите. Но, кога ќелии на канцерот ќе се создадат во некои оддалечени делови на телото, тие таму можат да стојат со децении. Само со манипулација со некои елементи како што е влажноста или темпертурата можеме да направиме тие ќелии на микротумори таму и да останат подолго. Ракот, доколку се повторува по 50 години е помал проблем отколку ако се повтори после пет години! - вели Дејвис кој додава дека на ракот треба да гледаме како на состојба која треба да се контролира, отколку како на болест која треба да се лекува. Нашиот разговор го продолживме на темата на колонизацијата на вселената и вонземниот живот. На оваа тема тој има многу контраверзни текстови и книги.
 

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.574
Лек за рак верувам дека ИМА...

Само баснословни суми се во игра, некој и некои не сакаат да го има во јавност
Многу сте ми забавни кога тврдите дека има лек за рак, само не сакаат да го има во јавност.
Ај вака поставете ги работите. Скраја да е, добивате рак. Ви нудат хемотерапија за 100 000 евра и ви нудат едноставен, брз лек без толку страшни нуспојави за 300 000. Нема да превртите дрво и камен и да продадете се' што имате за да соберете 300 000?
Вакви небулози може да изјават само луѓе што никогаш не се соочиле со тоа што значи рак и што значи хемотерапија, па си лупетаат за теории на заговор и профит.
Исто, ако не и повеќе може да се профитира. Стив Џобс ги имаше сите пари на светов, мислите не можеше да си го дозволи тој мистериозен "сокриен" лек за рак?
 
Член од
26 март 2011
Мислења
659
Поени од реакции
667
Ракот на белите дробови е еден од најинвазивните, т.е најбрзо метастазирачки тип на рак. Лек нема, бидејќи многу брзо дава метастази на другите органи. Единствено што може е да се купи малку време со суплементи.
Еден релативно ефикасен суплемент е капки Витамин Б17. Синтетски добиен препарат од семки од дива кајсија. Содржи цијанид во себе па многу лесно може да премине во отров, но ако се користи како што треба мнооооогу ефикасно ги убива канцерогените клетки.
Кај нас во аптеките како витамин б17 не може да се најде, бидејќи под тоа име не е дозволено да се продава препаратот. Барајте го како "Етерично масло од семки од дива кајсија".
Познавам пациент кој имаше дијагностициран рак на желудник, по само една недела користење на капкиве, има релативно подобрување на вредностите на тумор маркерите.
Не велам дека ќе се излечи скроз, но барем ќе купи колку-толку време.
 
Член од
11 септември 2012
Мислења
69
Поени од реакции
38
Има ли биопсија направено дедо ти...? Му имаат ли констатирано со кој степен на малигнитет е...? Сигурно од низок степен...Има типови на рак кадешто за еден месец се умира...Дај Боже уште толку да живее дедо ти, но имал голема среќа што не му метастазирал туморот во сите можни околни ткива...Во тој случај тешко дека 20 години би терал...Или ти можда мислиш дека со здрав на начин на живот го победува ракот...?
Не мислам туку гледам каква здрава исхрана употребува,спремена и советуван од половина фамилија доктори.
Да се умира за еден месец,ако отидеш на лекар и тоа тогаш кога е во последна фаза.
Кај него ракот не се развива бидејќи не создава услови за негов развој.
 
Член од
7 февруари 2011
Мислења
211
Поени од реакции
105
За жал нема конзервативни опции :(
Единствено ако се иде редовно на лекар па се открие во рана фаза па шансите за успешен третман и излекување се огромни..
А во поодмината - хемотерапија и радиотерапија 3 циклуси да се намали големината на туморот па после хируршки да се отстрани.. па пак хемотерапија и радиотерапија уште 3 циклуси.. па контрола.. :(
Резултатите воглавно кај поодминати и покасно откриени случаи се не многу благородни и задоволителни..
Значи -сега за сега- со превентива и со почесто одење на лекар - може да сеоткрие и победи..
 
Член од
19 март 2011
Мислења
1.432
Поени од реакции
2.543
Не мислам туку гледам каква здрава исхрана употребува,спремена и советуван од половина фамилија доктори.
Да се умира за еден месец,ако отидеш на лекар и тоа тогаш кога е во последна фаза.
Кај него ракот не се развива бидејќи не создава услови за негов развој.
Оди консултирај се со медицинско лице и ќе установиш во каква заблуда си штом веќе не примаш никакви сугестии од овде што ти се збори...Значи дедо ти има некоја формација со низок степен на малигнитет и здравиот начин на живот што го води му помага да одржи подобра општа здравствена состојба и ништо друго...Мораш да сфатиш дека карциномот не може ништо да го убие...Тоа е најподмолната болест што може да постои...И ќе се повторам од претходниот мој пост каде што ти реков дека дури и хируршки да се отстрани, преку циркулаторниот систем малигните клетки се пренесуваат во други ткива во организмот и се јавува рецидив...Брзо растечки тумор и метастази не може да се победат со здрава храна...
Среќа ете имате што дедо ти не боледува од таков тип...
 
Член од
11 септември 2012
Мислења
69
Поени од реакции
38
Што не можам да ти докажам не можам.Факт е дека е болен од рак веќе 20 и кусур години.Пред да му го дијагностицираат ракот пушеше по три кутии дневно и постојано се жалеше на болку во градите.А тоа дека не се лекува е медицински трик за фармацевските компани да профитираат демек работат на откривање на лек,профитирајќи и експериментирајќи од луѓето.

Врз база на што ќе продолжи да се шири ракот ако не му даваш сила

btv
Имав пријател на кого му дијагностицираа рак на белите дробови и ако сака да живее
да престане под итно да пуши цигари.Тој не престана да пуши цигари,ги намали кутиите со цигари од две на една и живееше уште 4-5години
 

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.574
Врз база на што ќе продолжи да се шири ракот ако не му даваш сила
Има типови на рак кои не се толку инвазивни и со кои се живее долго, но има некои од кои се умира за две недели. Имаш многу погрешен концепт за ова, прочитај малку и образувај се пред да напишеш вакво нешто. Фармацевтските компании најмногу ќе профитираат ако откријат лек против ракот, прочитај го мислењето што го напишав претходно.
 
B

Bafra

Гостин
Многу сте ми забавни кога тврдите дека има лек за рак, само не сакаат да го има во јавност.
Ај вака поставете ги работите. Скраја да е, добивате рак. Ви нудат хемотерапија за 100 000 евра и ви нудат едноставен, брз лек без толку страшни нуспојави за 300 000. Нема да превртите дрво и камен и да продадете се' што имате за да соберете 300 000?
Вакви небулози може да изјават само луѓе што никогаш не се соочиле со тоа што значи рак и што значи хемотерапија, па си лупетаат за теории на заговор и профит.
Исто, ако не и повеќе може да се профитира. Стив Џобс ги имаше сите пари на светов, мислите не можеше да си го дозволи тој мистериозен "сокриен" лек за рак?
A kako se spasi Michael Douglas neli pred umiranje bese , celiot isushen bese , i koga site si vikaa otide covekot , izjavija se izlekuval. Samo nikoj ne kaza kako :)
i golema greska si " Фармацевтските компании најмногу ќе профитираат ако откријат лек против ракот, " Oni sakaat da ne "lecat" ama ne da ne izlecat. Ako te izlecat kako ke ti izvadat pari ! Stom predlagas nie da procitame i ti moze da procitas nekoi sajtovi pa da sporedis dali se raboti za zavera ili ne.

Blondi:
kako rakot se siri niz teloto ako preku krvta nemoze da se vidi dali nekoj boleduva od rak ??
"Мораш да сфатиш дека карциномот не може ништо да го убие" epa kako nekoi luge go pobeduvaat togas rakot ??
 

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.574
A kako se spasi Michael Douglas neli pred umiranje bese , celiot isushen bese , i koga site si vikaa otide covekot , izjavija se izlekuval. Samo nikoj ne kaza kako :)
i golema greska si " Фармацевтските компании најмногу ќе профитираат ако откријат лек против ракот, " Oni sakaat da ne "lecat" ama ne da ne izlecat. Ako te izlecat kako ke ti izvadat pari ! Stom predlagas nie da procitame i ti moze da procitas nekoi sajtovi pa da sporedis dali se raboti za zavera ili ne.

Blondi:
kako rakot se siri niz teloto ako preku krvta nemoze da se vidi dali nekoj boleduva od rak ??
"Мораш да сфатиш дека карциномот не може ништо да го убие" epa kako nekoi luge go pobeduvaat togas rakot ??
Аман луѓе, уклучете мозок! Ако лекот кој лесно и едноставно лекува чини колку 100 третмани од таа одвратна хемотерапија, кој не би го платил?!
Немам намера да ги читам сајтовите на Ивона Живковиќ или како и да се викаше таа дувнатата или било кој од таа банда, сум искусила што значи рак на своја кожа и престанете да бладате за завери.
 
Член од
28 декември 2011
Мислења
4.371
Поени од реакции
6.207
A kako se spasi Michael Douglas neli pred umiranje bese , celiot isushen bese , i koga site si vikaa otide covekot , izjavija se izlekuval. Samo nikoj ne kaza kako :)
i golema greska si " Фармацевтските компании најмногу ќе профитираат ако откријат лек против ракот, " Oni sakaat da ne "lecat" ama ne da ne izlecat. Ako te izlecat kako ke ti izvadat pari ! Stom predlagas nie da procitame i ti moze da procitas nekoi sajtovi pa da sporedis dali se raboti za zavera ili ne.

Blondi:
kako rakot se siri niz teloto ako preku krvta nemoze da se vidi dali nekoj boleduva od rak ??
"Мораш да сфатиш дека карциномот не може ништо да го убие" epa kako nekoi luge go pobeduvaat togas rakot ??
Ракот е излечив само во рана фаза кога нивоата на гасови во телото кои содржат сулфур се на ниско ниво. Имено, системска дифузија(практично ширење) на вакви гасови настанува со напредокот на ракот(Што значи неконтролиран и абнормален раст на клетки кој метастазира, тоест зафаќа други локации) што доведува до приод на овие гасови до лимфниот систем и крвотокот при што го напаѓа ткивото.
Кога нивото на овие гасови станува превисоко и црниот дроб веќе не е способен да врши детоксификација стигнува до фаза каде што само со операција е невозможно да се перманентно да се спречи метастазирање на ракот и е воедно невозможно на било кој начин ракот целосно да се отстрани и да се гарантира целосно повлекување. Понатаму, зголемувањето на нивото на овие гасови ја намалува функционалноста на црниот дроб што дополнително го убрзува ракот.
Ракот примарно е поврзан со генетски мутации за кои досега не постои јасен причинител. Сите канцерогени за кои некогаш сте чуле единствено ја зголемуваат шансата за мутација но не е јасно зошто самата мутација се случува.
 

Змејко и

Гледачот Дуле од Велес
Член од
10 април 2005
Мислења
1.103
Поени од реакции
1.419
Ракот е излечив само во рана фаза кога нивоата на гасови во телото кои содржат сулфур се на ниско ниво. Имено, системска дифузија(практично ширење) на вакви гасови настанува со напредокот на ракот(Што значи неконтролиран и абнормален раст на клетки кој метастазира, тоест зафаќа други локации) што доведува до приод на овие гасови до лимфниот систем и крвотокот при што го напаѓа ткивото.
Кога нивото на овие гасови станува превисоко и црниот дроб веќе не е способен да врши детоксификација стигнува до фаза каде што само со операција е невозможно да се перманентно да се спречи метастазирање на ракот и е воедно невозможно на било кој начин ракот целосно да се отстрани и да се гарантира целосно повлекување. Понатаму, зголемувањето на нивото на овие гасови ја намалува функционалноста на црниот дроб што дополнително го убрзува ракот.
А???????
 
Член од
28 декември 2011
Мислења
4.371
Поени од реакции
6.207
Inhibition of heme function is due to the sulfur in sulfur-containing gases in the presence of glucose, which bind to iron at the active centre of heme proteins. Inhibition of heme protein function leads to accumulation of p53 which is normally degraded via the ubiquitin-proteasome pathway. This in turn may lead to potential mutations in cancer-related genes.

Дел од paper насловен Generation of gaseous sulfur-containing compounds in tumor tissue, and suppression of gas diffusion as an anti-tumor treatment. од Kazue Yamagishi.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21836027

Не ми е струка така да се извинувам ако сум мисинтерпретирал.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom