Банкарските провизии ги налутија граѓаните. Данок на шалтер - 10 ден.

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
А кога носам дневен промет ќе ми бараат + 10 денари ? или само коа им земаш бараат
Во Охридска на крајот на месецот процент од вредноста на уплатата,или спрема бројот на налози за правно лице, не знам баш точно.Ама сигурно некој процент земаа и досега.

Член од
4 мај 2011
Мислења
1.285
Поени од реакции
563
ако сакаш да штедиш во некоја банка тогаш ќе ти речат дека мора да ти отворат трансакциска сметка за да ги поминат парите низ неа, а тебе ќе ти земат 20 ден. за тоа што си ја искористил трансакциската сметка, а всушност само сакаш таму да штедиш ...:eek:

Стефус-Рефус

Jesus Loves Macedonia
Член од
30 август 2009
Мислења
3.452
Поени од реакции
1.210
ако сакаш да штедиш во некоја банка тогаш ќе ти речат дека мора да ти отворат трансакциска сметка за да ги поминат парите низ неа, а тебе ќе ти земат 20 ден. за тоа што си ја искористил трансакциската сметка, а всушност само сакаш таму да штедиш ...:eek:
Проблем е што нема во Македонија банкомати во кој можеш да депонираш кеш. Има само за подигање кеш.

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Да и одма ќе научат пари од банкомат да вадат? Ни им се гледа ни им се слуша за нив банкоматот е вселенска програма. Пак ќе си чекаат ред на шалтер само ќе има бричење банкарско.

Повеќе од пола одат да трошат време по банките, а не да вадат пари.
--- надополнето: 4 април 2012 во 18:50 ---
Баш напротив....пензионерите имаат најмногу слободно време....прават најмногу гужва....а усугите на шалтер им се бесплатни

Затоа и кажав дека ако се наплаќа шалтер нема да ги има, оти секаде каде што треба да даваат пари макар и 10 денари ги нема.

Член од
13 февруари 2008
Мислења
231
Поени од реакции
160
Од дамна се провизииве. Сеа ако му текнало на некој за протест е касно. Колку со разбрав Комерцијална само се приближила до другите, иначе и натаму е најефтина во споредба со другите банки во РМ. Зар мислевте дека visa i mastercard и сличните се бесплатни...

Член од
10 јануари 2011
Мислења
1.658
Поени од реакции
3.322
Еве колку е тоа надвор од македонија
You pay a monthly maintenance fee of just $8.95 for each statement cycle during which you use a full-service option for one or more deposits or withdrawals or for which we send you a paper account statement.

Full-service options mean that a teller or other bank associate helps complete the transaction. As examples:
  • Deposits– a teller or other bank associate in a banking center helps with a deposit you or anyone else makes to your account. Note that a teller helps with deposits made at a drive-thru lane, through the mail or placed in a lobby deposit box or night deposit box.
  • Withdrawals - a teller or other bank associate helps with a withdrawal from your account. Note that a teller helps with withdrawals made at a drive-thru lane.
Paper statements. The monthly maintenance fee applies to a statement cycle if we send you a paper statement for that statement cycle.

Please note the following –
When the monthly maintenance fee applies to a statement cycle, the fee posts to your account at the beginning of the next statement cycle and appears on your next account statement.

You may link this account to your Advantage or
Preferred relationship account for combined
balances; however, linking your account does
not waive the monthly maintenance fee on your
eBanking account.

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
чек чек чееееекаааааај малку... мене еден друг момент ме заинтересира:

- Парите ми требаа итно, и морав да извадам над 30.000 денари. Но за подигнување на оваа сума мора да трошам и мобилен телефон и да се јавувам во централата на банката за да ги известам.....
ај тие 10 денари се ок, шалтерска провизија... затоа постојат банкомати нели, идеш на нивни банкомат и без денар провизија си подигаш пари, а на шалтер ако сакаш да те служат, ке си платиш... туку ова со подигање поголема сума, треба да с ејавиш ово оно... која глупост е ова? јас во тутунска сум подигал пари и со поголема сума па на никого не требало да му се јавам за да му потврдам... само за преку интернет плаќање кога сум имал поголема сума ми се јавиле за да потврдам дека не е некој обид за кражба... ама МИ СЕ ЈАВИЛЕ а не јас да се јавам....

вака функционира сигурносното банкарство во комерцијална? да се јавам по телефон? ебати сигурносното ебати...

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
туку ова со подигање поголема сума, треба да с ејавиш ово оно... која глупост е ова? јас во тутунска сум подигал пари и со поголема сума па на никого не требало да му се јавам за да му потврдам... само за преку интернет плаќање кога сум имал поголема сума ми се јавиле за да потврдам дека не е некој обид за кражба... ама МИ СЕ ЈАВИЛЕ а не јас да се јавам....
Тоа е предзнак дека немаат доволно печатена хартија во книжни апоени кои и минимално би ги покриле дигиталните бројки на монитор кои што само виртуелно постојат.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.085
Поени од реакции
23.549
а уствари што и е работа на службеничката на шалтерот, и за што таа зема плата. сигурно не е моден детал во филијалата. сега ако почниме да вадиме пари од банкомати дали ке ја отпуштат пошто нема да има плата за неа или работа ??

Kajgana Shop

На врв Bottom