Toecutter
Biafran Baby
- Член од
- 12 мај 2009
- Мислења
- 5.243
- Поени од реакции
- 2.444
You have been optimistic.
You have been optimistic.
Во Охридска на крајот на месецот процент од вредноста на уплатата,или спрема бројот на налози за правно лице, не знам баш точно.Ама сигурно некој процент земаа и досега.А кога носам дневен промет ќе ми бараат + 10 денари ? или само коа им земаш бараат
Преку интернет става ако плакаш на фирма....Не те разбирам.
Sosema normalna rabota e ova be luge. Pa sekade vo svet e taka. Ako sakas da im go gubis vremeto i vadis pari od salter mesto od bankomat normalno e da platis za uslugata.
A во остава што се става?Преку интернет става ако плакаш на фирма....
на баба ти г... ставаA во остава што се става?
Проблем е што нема во Македонија банкомати во кој можеш да депонираш кеш. Има само за подигање кеш.ако сакаш да штедиш во некоја банка тогаш ќе ти речат дека мора да ти отворат трансакциска сметка за да ги поминат парите низ неа, а тебе ќе ти земат 20 ден. за тоа што си ја искористил трансакциската сметка, а всушност само сакаш таму да штедиш ...
Да и одма ќе научат пари од банкомат да вадат? Ни им се гледа ни им се слуша за нив банкоматот е вселенска програма. Пак ќе си чекаат ред на шалтер само ќе има бричење банкарско.
Баш напротив....пензионерите имаат најмногу слободно време....прават најмногу гужва....а усугите на шалтер им се бесплатни
ај тие 10 денари се ок, шалтерска провизија... затоа постојат банкомати нели, идеш на нивни банкомат и без денар провизија си подигаш пари, а на шалтер ако сакаш да те служат, ке си платиш... туку ова со подигање поголема сума, треба да с ејавиш ово оно... која глупост е ова? јас во тутунска сум подигал пари и со поголема сума па на никого не требало да му се јавам за да му потврдам... само за преку интернет плаќање кога сум имал поголема сума ми се јавиле за да потврдам дека не е некој обид за кражба... ама МИ СЕ ЈАВИЛЕ а не јас да се јавам....- Парите ми требаа итно, и морав да извадам над 30.000 денари. Но за подигнување на оваа сума мора да трошам и мобилен телефон и да се јавувам во централата на банката за да ги известам.....
Тоа е предзнак дека немаат доволно печатена хартија во книжни апоени кои и минимално би ги покриле дигиталните бројки на монитор кои што само виртуелно постојат.туку ова со подигање поголема сума, треба да с ејавиш ово оно... која глупост е ова? јас во тутунска сум подигал пари и со поголема сума па на никого не требало да му се јавам за да му потврдам... само за преку интернет плаќање кога сум имал поголема сума ми се јавиле за да потврдам дека не е некој обид за кражба... ама МИ СЕ ЈАВИЛЕ а не јас да се јавам....