Бандитизам во Македонија

Статус
Затворена за нови мислења.

neo-geo

The Empire Strikes First!
Член од
17 август 2005
Мислења
500
Поени од реакции
2
Marlboro напиша:
Problemot e vo toa sto Kadija te tuzi kadija te sudi kaj nas...Kako mislis ti deka policijata ke dava izjava deka go ubile bez pricina ? Epa zaradi vakva neinformiranost i neobjektivnost se slucuva ova sto vie ne moze da priznaete deka nie sme vo pravo vo mnogu slucai.
претпоставувам лажат и за Ванчо, гарант не играле баскет, сигурно копале ровови како неговите врсници Албанци и ги гланцале зољите

побара причина погоре за тоа што го упуцале другар ти?

ете ти причина, возеле за време на полициски час и не застанале на полициска контрола, абе има да стоите мирни бе, баравте закони сеа има и да ги почитувате
уф како го чекам тоа второ полувреме од 2001 ама сеа сами ке бидете пошто никој не ве ебава 2%

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Уште еднаш ке напишам нешто што најверојатно ке биде само џабе трошење тастатура:

Веста од 2001 (или 2002 беше) која Малборо ја презентира е типичен пример за нашето македонско секојдневие и менталитетот на Албанците, но само под еден услов: Ако убиството на Ванчо е одмазда за убиениот Метин.
Зошто родителите не ја тужеле полицијата и директно одговорниот полицаец за убиството? Зошто не се испитала на пр. одговорноста на полицаецот и дали постапил во склад со овластувањата?
Зошто возилото одело на полицаецот? Од што му било страв да застане? Пролевање крв не оправдувам. Никако. Зошто се движел (ако било) во време на полициски час?
Или оние кои го убиле Ванчо сметале дека треба да се живее во беззаконие, и да важи она око за око заб за заб?
Јасно ми е дека ќе биде така се додека не се оттргнеме од предрасудите дека секое злодело е плод на националноста која е различна. Луѓето, а не националноста (Македонска или Албанска) вршат дела.

Веќе не коментирам на темава.

Член од
30 декември 2005
Мислења
1.190
Поени од реакции
5
Струмикс напиша:
Уште еднаш ке напишам нешто што најверојатно ке биде само џабе трошење тастатура:

Веста од 2001 (или 2002 беше) која Малборо ја презентира е типичен пример за нашето македонско секојдневие и менталитетот на Албанците, но само под еден услов: Ако убиството на Ванчо е одмазда за убиениот Метин.
Зошто родителите не ја тужеле полицијата и директно одговорниот полицаец за убиството? Зошто не се испитала на пр. одговорноста на полицаецот и дали постапил во склад со овластувањата?
Зошто возилото одело на полицаецот? Од што му било страв да застане? Пролевање крв не оправдувам. Никако. Зошто се движел (ако било) во време на полициски час?
Или оние кои го убиле Ванчо сметале дека треба да се живее во беззаконие, и да важи она око за око заб за заб?
Јасно ми е дека ќе биде така се додека не се оттргнеме од предрасудите дека секое злодело е плод на националноста која е различна. Луѓето, а не националноста (Македонска или Албанска) вршат дела.

Веќе не коментирам на темава.
Pa da imase Pravna Drzava .......da ne bevme 50 godini ponizeni nemase da ima konflikt vo 2001

Bada Bing!

шшшшшш
Член од
14 јули 2006
Мислења
2.671
Поени од реакции
114
Чкиптарска работа. :) Ако нешто не ми е убаво вадам карта за етничка нетрпеливост која од некоја магична причина е само еднострана. Ружните лоши Славомакедонци тероризираат невини ОН-френдли Хелсиншки-лавли Албанци...

Сиротите вие... Ви пукаат таму некои Славјани во нивната држава чиј интегритет го загрозувате. Ај такви муабети со другарите Амери да имате иако они како што знаеме од секој филм дека "не преговараат со терористи" додека ние ги имаме во парламент...

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
TpH_Bo_OkO напиша:
Не, :nenene: немаш во моето маало, кај мене не пали „соживот“
А не ме убедувај дека вие сте невините, коа сите знаеме како стојат работите...
Koe e toa maalo?

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Пер фали да кажеш сеа уште БМВ возел па цајканите знаеле дека он е Албанец па го пукале..ако возел фичо ќе знаеле дека е македонец па нема да го пукале...
Или па албанецот видел во пунктот македонско знаменце и ајвар и вика шо вебам и ги спуцал...така може и едните и другите да се бранат
Убаво те праша Трн...од кај знаеле дека е албанец за да го пукаат без причина???

Член од
17 август 2006
Мислења
1.531
Поени од реакции
123
А на Љуботен немаше никакво решетање. Имаше неколкумина исламистичи фанатици кои дојдоа во Македониај да извозат од смешната им религија. Извоз на религии и револуции. Ги фатија и ги потепаа ко глувци..
А тебе што те боли за некакви си пакистанци? Освен ако и ти не си исламски фанатик?[/quote]E ovde i ako sum makedonec ne se soglasuvam so tebe ti so bea ubieni kaj rastanski lozja bea ednostavno zrtvyvani od strana na NEKOJ za da se pokaze pred narodot deka eve drzavata funkcionira ubiva teroristi i takvi sranja.Ocigledno e deka nasava drzava nema napredok zatoa sto ja vodat debilite sto se na vlast bez razlika dali se od SDSM,VMRO-DPMNE,DPA ili pak DUI si tie se debili koj si gledaat samo za sebe da si napolnat dzebovite za tie cetiri godini dodeka se na vlast.Fakt e deka nema napredok dodeka ne se smeni ovaa generacija na politicari Crvenkoski,Georgieski,Grueski,Taci,Ahmet,Dzaferi itn.Samo se plasam da ne se povtori 2001 poradi nekoja si nivna nova igra.Tolku od mene

Bada Bing!

шшшшшш
Член од
14 јули 2006
Мислења
2.671
Поени од реакции
114
ДПА си призна дека војната била за територии а не за проклети човечки права. Страчка нема врачка :) :). Си признавте!

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Tetovcanec напиша:
E ovde i ako sum makedonec ne se soglasuvam so tebe ti so bea ubieni kaj rastanski lozja bea ednostavno zrtvyvani od strana na NEKOJ za da se pokaze pred narodot deka eve drzavata funkcionira ubiva teroristi i takvi sranja

Znaci se soglasuvash sepak :):) ubistvo imashe, kakvo, takvo, izrezirano ili ne. Jas ne rekov dali imalo ekstremisti, ili ne vo ljuboten, jas rekov izginaa civili megju drugoto. Daj be citajte gi postovite malce, nemojte da izbuvnuvate, so izreki "fundamentalista, islamista, vakov ili takov" Citajte dva pati ako ne vi e jasno. Jas istoto go rekov shto i ti, i duri mi vikash ne se soglasuvash. Paradoxalno, a zhal. No se dodeka ti postot go gledash kako napishan od albanec, nema da se slozhuvash. No toa e vistinata, Rastanski lozhja beshe blamazha, vo ljuboten imashe ubieni civili, banditizam kaj nas postoi, globalno vo makedonija, bez razlika dali e toa od albanska strana, a i isto od makedonska strana.

Majku mu stara, reshetale 4ca vo vlae, na sred bel den. Egzekucija. Ok be, samo kaj nas ima egzekucii? samo albancite go praat toa? cel svet go pravi toa. Dali, i na kogo mu teknuva koga Ace ciganot go izresheta Suat na sred ulica kaj rampata vo Kisela Voda? a od sproti ulica sedeshe i gledashe policaec? Ete ti drug primer na egzekucija, i kje vi kazam zashto. Deka Suat poshteno, mashki, na hard core, old school nachin go istepa od kjotek Ace Ciganot, za nivni nekoi si mafijashki chistki, ne me interesira zashto se tepale, ama vazno se tepale bez oruzhja, ovoj prviov pobedil, Ace go fatil inaet, posegnal kon pishtol, i go izreshetal. Egzekucija. Neoprostlivo. Znaci pogreshno e da se etiketira albanskiot narod poradi nekoja si sluchka, na nekoja si ulica, vrz nekoi si 2 strani koi se imaat rchnato megjusebe. Meshate babi i zhabi. Postirate gluposti deka ne razmisluvate objektivno. Egzekucii postoele, i kje postojat. I da e edna drzhava etnicki chista, ili da ne e, Egzekucii se del od ovoj "demokratski" zivot shto si go barame, toa e chovechka priroda, da nekoj ima poslab karakter, e labilen vo sovesta, i da posegne po oruzje, da odzeme necij zivot poradi toa shto ne mozhe da gi reshi problemite na drug nachin. Da, vistina e, chovechka priroda, a ne Albanska, ili makedonska. Ajde sea, dajte ushte edno crveno za realnosta shto ne sakate da ja prifatite deka edno vekje dobiv

Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
Marlboro напиша:
Posle 3 zvonenja sekretarka se pojavi...kreni ja slusalkata ne se plasi nema po telefon nisto da ti napravam.
Гледаш : имав попаметна работа. Јави се ако сакаш :wink:

Член од
30 декември 2005
Мислења
1.190
Поени од реакции
5
Macedalien напиша:
Гледаш : имав попаметна работа. Јави се ако сакаш :wink:
Eve samo sto se javiv mozes da sirnes vo sekretaricata ..2 pati do sega .. pak sekretaricata

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
rymz напиша:
Скопје, Горно Лисиче,...па повели :)

Добро, бе, кои права бе племе едно?!?! Кога сте биле понижувани?!?!?!? Тоа затоа што сте неписмени(факт) за вас е понижување?!? Тоа што вашите „политичари“ и „лидери“ изнакупија дипломи по маларечица тетово и приштина, ги направи писмени!??! Свака част на тие кои што стварно се писмени 0.01 %(кој за жал расте)!!!
Убаво кажа Бада бинг во врска со териториите....иако се сега земени, ќе дојде денот ни кога Америте нема да ви помогнат, Ви ветувам! Вториот бран ќе надојде кај и да е...само пазете да не биде цунами, затоа поубаво би било да се повлечете подалеку од брегот...настрана фактот што ни во Албанија не ве сакаат....

Член од
30 декември 2005
Мислења
1.190
Поени од реакции
5
rymz напиша:
Znaci se soglasuvash sepak :):) ubistvo imashe, kakvo, takvo, izrezirano ili ne. Jas ne rekov dali imalo ekstremisti, ili ne vo ljuboten, jas rekov izginaa civili megju drugoto. Daj be citajte gi postovite malce, nemojte da izbuvnuvate, so izreki "fundamentalista, islamista, vakov ili takov" Citajte dva pati ako ne vi e jasno. Jas istoto go rekov shto i ti, i duri mi vikash ne se soglasuvash. Paradoxalno, a zhal. No se dodeka ti postot go gledash kako napishan od albanec, nema da se slozhuvash. No toa e vistinata, Rastanski lozhja beshe blamazha, vo ljuboten imashe ubieni civili, banditizam kaj nas postoi, globalno vo makedonija, bez razlika dali e toa od albanska strana, a i isto od makedonska strana.

Majku mu stara, reshetale 4ca vo vlae, na sred bel den. Egzekucija. Ok be, samo kaj nas ima egzekucii? samo albancite go praat toa? cel svet go pravi toa. Dali, i na kogo mu teknuva koga Ace ciganot go izresheta Suat na sred ulica kaj rampata vo Kisela Voda? a od sproti ulica sedeshe i gledashe policaec? Ete ti drug primer na egzekucija, i kje vi kazam zashto. Deka Suat poshteno, mashki, na hard core, old school nachin go istepa od kjotek Ace Ciganot, za nivni nekoi si mafijashki chistki, ne me interesira zashto se tepale, ama vazno se tepale bez oruzhja, ovoj prviov pobedil, Ace go fatil inaet, posegnal kon pishtol, i go izreshetal. Egzekucija. Neoprostlivo. Znaci pogreshno e da se etiketira albanskiot narod poradi nekoja si sluchka, na nekoja si ulica, vrz nekoi si 2 strani koi se imaat rchnato megjusebe. Meshate babi i zhabi. Postirate gluposti deka ne razmisluvate objektivno. Egzekucii postoele, i kje postojat. I da e edna drzhava etnicki chista, ili da ne e, Egzekucii se del od ovoj "demokratski" zivot shto si go barame, toa e chovechka priroda, da nekoj ima poslab karakter, e labilen vo sovesta, i da posegne po oruzje, da odzeme necij zivot poradi toa shto ne mozhe da gi reshi problemite na drug nachin. Da, vistina e, chovechka priroda, a ne Albanska, ili makedonska. Ajde sea, dajte ushte edno crveno za realnosta shto ne sakate da ja prifatite deka edno vekje dobiv
I da se nadovrzam malce ...Ace se seta sloboden po malce denovi minati vo zatvor.....Zarem e ova pravda ?

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
rymz напиша:
Dali, i na kogo mu teknuva koga Ace ciganot go izresheta Suat na sred ulica kaj rampata vo Kisela Voda? a od sproti ulica sedeshe i gledashe policaec?
Тоа нема врска со Аце, Аце беше само пион за да се скине дилерот со оружје...капираш? Ама штета што после него запреа....еден скини тројца појави се.....

П.С. И не е Суат, Сеат е (Ибица) :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom