Бандитизам во Македонија

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
17 август 2006
Мислења
1.531
Поени од реакции
123
Marlboro напиша:
Prasaj ne mene(nas) kako se custvuvav(vme) pred ubistvoto na Vanco...ziveam 1 km odalecenost od Vanco....sekoj den policijata ne maltretirase imase punkt kaj stadionot...sekoj den pukase bezveze po kolite sekoj den imase pijani policajci..sekoj den so trema odev vo grad sekoja vecer pred da se stemni trebase da dojdeme doma zs ako ne fati nok ni tesko nas kako ovoj sto go ubija.

Ovoj mladiot albanec e poslednata zrtva na toa nasilstvo preterizam sto go vrsese policijata sprema albancite zs se sluci ubistvoto na Vanco posle utredenta policijata ja nemase veke na toa mesto i site bevme slobodni da izleguvame niz grad..

Prasanjeto koj go ubi Vanco sega e ? Vanco go ubi kretenizmot na policijata sto go vrsese vrz albncite ovde.
Ako mislis deka bomba e mobilen telefon togas gadno se lazes.Pri redovna kontrola na punktot kaj gradskiot stadion vo tetovo ovoj kako sto vikas mlad albanec bese ubien zatoa sto izvadi bomba od strav deka ce bide otkrien deka ima nelegalno oruzje.Mislam deka cela makedonija go vide toj nastan.A so toa sto vikas deka posle ubistvoto na vanco vie (albancite ) ste se oslobodile od policijata SRAMOTA znaci vie (albancite(nema da te narecam Albanec))se gordeete so toj sto go ubi vanco :nenene: .A toa sto vikas deka pred da se stemni ste morale da bideete doma ne vazelo samo za vas albancite.Rasprasaj se malu niz grad i ce vidis deka toa ni se desavalo i na nas makedoncite.Potocno na sopstvfenikot na lokalnata radio televizija popoznat kako Sajce.Ce vidis deka policijata i na nego pukala zatoa sto izlegol za vreme na policiski cas bilo od istiot punkt od koj kako sto vikas ti ste bile maltretirani.

Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
Како се вика чоекот де!!! Кажете име и презиме :wink:

Член од
17 август 2006
Мислења
1.531
Поени од реакции
123
Ne sakam sega da messam nekoi raboti znam deka malku izbegavmo od temava ama mora da go prasam Marlboro i negovite istomislenici.Ako Ubistvoto na Vanco bese odmazda za ubien mlad albanec.Za sto bea odmazda Masakrot vo vejce,Masakrot kaj karpalak,12 kidnapirani makedonci koi bea posle toa likvidirani, bas me interesira samo ova kazimigo.Pozdrav za tebe

Buci

Il Padrino
Член од
4 август 2006
Мислења
300
Поени од реакции
2
ako ne primeti marlboro od damna ja napusti diskusijata...
no comment?

Член од
11 јуни 2006
Мислења
315
Поени од реакции
0
Nema odgovor oti ne im odgovara!
Prašuvaš kade ste makedončinja_
Jas sum vo stranstvo!

Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
Чоекот уште не ми се јавил : изгледа Орел Телеком има забрана за појдовни повици кон странство како во времето на Енвер Хоџа. :raz:

Член од
11 јуни 2006
Мислења
315
Поени од реакции
0
Не верувам дека има забрана...
Побргу би рекол дека капацитетот од две линии со странство не преоптоварен!
А ти много вољиш да га причаш прм тељефоњит?

Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
Много вољим да причам поготово кога знам дека ништо не ги кошта нашите сограѓани оти пола пари им се заработени од шФерц! :baeh:

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Gravity Grave напиша:
Грешка си друже, Албанец може да бидеш у Албанија, со сето право. Овде можеш само да бидеш Македонец со албанско потекло, или Македонец со муслиманска вероисповед. Со Македонски пасош и државјанство, да имате малку свест и почит спрема државата у која што живеете, така ке се изјаснувавте уште пред да започнат сите срања и тука и на Косово. Вие не ја почитувате матичната држава (освен ако не си Косовар), како тогаш очекувате да ве респектираат лојалните граѓани, и тие што искрено ја сакаат Македонија?
Е затоа си ти албанец, а не Албанец. Енд оф стори.

Што се однесува до бандитизмот, тука на оваа тема се потенцира ладнокрвна елиминација на цело семејство, нешто што ви е својствено вам друже. Затоа државата треба да преземе нешто, за вакви акти на терор кога у сред бел ден ке се испукаат по неколку шаржери од автоматско оружје, тогаш сторителите би требало да бидат среќни со доживотен затвор.
Ne si vo pravo, jas sum Albanec, ziveam vo republika makedonija, imam makedonski pasos, gi branam interesita na republika makedonija, dokolku toa ne go svati. Spored tvojot stav, i crncite vo amerika se niggeri, bujrum idi narechi gi taka, ili afro-amerikanci. Spored tvojot stav, ne sum ni Albanec, tuku sum makedonec, shto ne sum. Narekuvanjeto na albancite, Albanci, fakt e dena nosi do nishto drugo osven shirenje na omraza pomegju dvete zaednici, namesto da tezhneeme kon smiruvanje na istite.
Isto taka, ladnokrvnata eliminacija na celo semejstvo ne mozhe da e svojstveno na edna nacija, tuku mozhe da bide svojstveno na odreden tip na lugje, mentalno poremeteni, so problemi u psiha. Pak na primer, so toa shto etiketirash cel narod poradi edna sluchka, shirish omraza pomegju dvete zaednici. Ne razmisluvash racionalno, objektivno, nejse.

Tetovcanec напиша:
Eve da se nadovrzam na tvojot tekst kako prvo ne rekov deka samo albanci ubivaat ja rekov ako procita vo eden post pogore deka makedonecot (sega pocinatiot)trebalo da se kazni mnogu postrogo a ne na 2.5 godini i plus pusten da se brani od sloboda.A i da te prasam sto vikas za tie sto bile ubieni mladi deca ZASTO bese ubien Vanco dodeka si igrase so drugarite kosarka kako i sekoe normalno dete na negova vozrast.Aj kazi mi sto bese toj kriv zatoa sto e makedonec?A i za decata vo cair sto bea ubieni ako gledame na rabotite taka niv gi ubija tie sti im bea "heroi" do pred nekoe vreme ama i za niv mi e premnogu zal zatoa sto ni tie ne bea nikomu vinovni.Zasto bea vinovni zatoa sto se najdoa na pogresno mesto vo pogresno vreme.A znaes sto zasto se desava sevo ova zatoa sto onie gore koi za nas se postaveni k*r ne gi boli za nas ama ni malku.Da imavme pravna drzava sega vanco ce si igrase se uste kosarka so drugarite i decata vo cair sega mozebi ce pisuvaa na ovoj forum ama na takva sudbina sme nie osudeni.Toa e nasata bolna vistina :toe:
Kakvi nacionalni heroi be? Najstaroto dete imashe 17-18 godini. samo shto zavrshi gimnazija vo Zef Lush Marku. Sluckata se desi na 20 metri od mojata kukja, lugjeto, decata, sopstvenikot na net kafeto nemaat vrska so "nacionalno herojstvo". Vo pravo si deka bea na pogreshno mesto, vo pogreshno mesto. Za Vanco...go spomnav marko vo skopje, ajshe isto taka...poentata mi beshe ZASHTO!? deka sme mentalni balkanci...a ti pak misli deka sme mentalni albanci.

Струмикс напиша:
Оваа дискусија никаде не води освен кон омраза. Криминалот не смее да се санкционира според законот на Лек Дукаѓини или според Талионот. Си постои Кривичен закон кој важи за сите.
Криминалецот е криминалец и треба да биде третиран како таков, а не како Македонец, Албанец или Марсовец.
Темава плаче за клуч оти не води никаде. Само празнење и дразнење на „другата страна”.
Se soglasuvam, toa i mi beshe ideata na prviot post.

Tetovcanec напиша:
Ne sakam sega da messam nekoi raboti znam deka malku izbegavmo od temava ama mora da go prasam Marlboro i negovite istomislenici.Ako Ubistvoto na Vanco bese odmazda za ubien mlad albanec.Za sto bea odmazda Masakrot vo vejce,Masakrot kaj karpalak,12 kidnapirani makedonci koi bea posle toa likvidirani, bas me interesira samo ova kazimigo.Pozdrav za tebe
Toa sluckite za vremeto na vojskata ne gi spomnuvaj te molam. Sekoja vojna nosi i zrtvi. Pogreshno kje bidam tolkuvan, kje pomislish deka ja podrzuvam vojnata. No fakt e, vo vojna umiraat povekje civili nego uniformirani lugje. Koj go toa napravi vo Vejce, Karpalak, 12 Kidnapirani makedonci, NO, koj go toa napravi so pakistancite za shto go sudat ljubo, koj go toa napravi vo ljuboten da izreshetaat niza kukji i familii, lugje. Kako shto kazav, vojnata nosi zhrtvi. Tie zhrtvi ne se ama bash ich povrzani so temava, Banditizam. Toa beshe Vojna. Bujrum negirajte.

Samo da dopolnam. Krivo mi e shto temata e banditizam, a nishto od ova nema vrska so banditizmot, nego so nacionalnata omraza shto sami si ja kroime, dvete "strani". Se dodeka ne sedneme i razmislime objektivno i racionalno, nema da dobieme nishto. Objektivno i racionalno mislenje bi bilo, kako shto jas rekov: "Ladnokrvno ubistvo, eliminacija na 4ca lugje vo naselba Vlae od dvizechko vozilo, so praznenje na ne znam ti koku sharzheri, i beganje od mestoto na nastanot. Treba da se kazni, Ne treba da se sluci, treba da se prevzeme preventiva". Ne me ni interesira dali ubijcite bile makedonci, ili albanci, ili turci, ili bosanci, TREBA DA SE KAZNAT, koi i da se. Kraj. Toa e objektivno mislene, i diskutiranje na dadenata tema. Jas kako albanec, da sum sudija, bi gi kaznil. Ako bash sakate da diskutirame na tabu temi kaj nas, i javni tajni, epa je*esh mi mater ako vinovnici ne se nikoj drug osven pravosudstvoto, kje ubijam nekoj, kje dadam pari, i kje lezham 6 meseci uslovno, i posle kje go prcham ku*ot pokraj plaza, a lugjeto kje me diskutiraat na forum dali sum bil Albanec, albanec ili makedonec, so denovi, so nedeli, jas kje si uzivam na plaza...a vinovnicite (to est pravosudstvoto) kje gi brojat parite koi shto jas sum gi dal. Toa e objektivnost. Ne mora da si albanec, ili makedonec da imas vakov stav, treba da si covek.

Buci

Il Padrino
Член од
4 август 2006
Мислења
300
Поени од реакции
2
rymz напиша:
Kakvi nacionalni heroi be? Najstaroto dete imashe 17-18 godini. samo shto zavrshi gimnazija vo Zef Lush Marku. Sluckata se desi na 20 metri od mojata kukja, lugjeto, decata, sopstvenikot na net kafeto nemaat vrska so "nacionalno herojstvo". Vo pravo si deka bea na pogreshno mesto, vo pogreshno mesto. Za Vanco...go spomnav marko vo skopje, ajshe isto taka...poentata mi beshe ZASHTO!? deka sme mentalni balkanci...a ti pak misli deka sme mentalni albanci.
mislam deka deckoto od tetovo sakase da kaze deka deckite vo internet kafeto bea ubieni od strana na nivnite heroi. "borcite za covekovi prava"

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Buci напиша:
mislam deka deckoto od tetovo sakase da kaze deka deckite vo internet kafeto bea ubieni od strana na nivnite heroi. "borcite za covekovi prava"
Abe boli me k*r od kogo bile ubieni, za mene, ubieni se od mentalni lugje. Ne gi gledam ni kako del od albanskata zaednica, ni kako del od makedonskata zaednica, tuku kako mentalni. Treba da se kaznat. Treba da se spreci. Ne zavzemam stav i da branam nikakvi "nacionalni heroi", nitu pak da zavzemam stav deka bile "albanci pa ubieni". Bile ubieni, toa e faktot. Od mentishi, toa e faktot. Verzii ima milion, isto taka fakt. Diskusii ushte povekje, isto taka fakt. Sledat navredi? Isto taka fakt.

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.225
Поени од реакции
34.519
rymz напиша:
Abe boli me k*r od kogo bile ubieni, za mene, ubieni se od mentalni lugje. Ne gi gledam ni kako del od albanskata zaednica, ni kako del od makedonskata zaednica, tuku kako mentalni. Treba da se kaznat. Treba da se spreci. Ne zavzemam stav i da branam nikakvi "nacionalni heroi", nitu pak da zavzemam stav deka bile "albanci pa ubieni". Bile ubieni, toa e faktot. Od mentishi, toa e faktot. Verzii ima milion, isto taka fakt. Diskusii ushte povekje, isto taka fakt. Sledat navredi? Isto taka fakt.
Најреален пост досега.

Член од
11 јуни 2006
Мислења
315
Поени од реакции
0
Војна е оружен судир меѓу две или повеќе држави.
Во 2001 некако не се сеќавам за меѓу-државен судир, а многу убаво се сеќавам за неколку иљади терористи, кои, за доказ на својата, нели, храброст, дење седеа на положај на Шар планина, а после се преоблакаа во цивили и си спиеја дома...нели, хероите албански.
Така да немаше никаква војна.
А на Љуботен немаше никакво решетање. Имаше неколкумина исламистичи фанатици кои дојдоа во Македониај да извозат од смешната им религија. Извоз на религии и револуции. Ги фатија и ги потепаа ко глувци..
А тебе што те боли за некакви си пакистанци? Освен ако и ти не си исламски фанатик?

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
0405037957 напиша:
Војна е оружен судир меѓу две или повеќе држави.
Во 2001 некако не се сеќавам за меѓу-државен судир, а многу убаво се сеќавам за неколку иљади терористи, кои, за доказ на својата, нели, храброст, дење седеа на положај на Шар планина, а после се преоблакаа во цивили и си спиеја дома...нели, хероите албански.
Така да немаше никаква војна.
А на Љуботен немаше никакво решетање. Имаше неколкумина исламистичи фанатици кои дојдоа во Македониај да извозат од смешната им религија. Извоз на религии и револуции. Ги фатија и ги потепаа ко глувци..
А тебе што те боли за некакви си пакистанци? Освен ако и ти не си исламски фанатик?
Ne, ne sum fanatik, ne sum ni "heroj" ne sum ni branitel na nicii stavovi, osven moite. Realnosta, kolku i da te boli e deka vo Ljuboten bea ubieni lugje, isto kako shto se desi vo internet kafeto, vo pogreshno mesto, vo pogreshno vreme, pokraj nekoj drug, go jadele i tie. Isto i vo ljuboten, pokraj drugoto, go jadele i civili, vo tie civili pukano e od policija. Rekov, i kje povtoram, boli me stole dali tie civili bile albanci ili shto, i dali policijata bile makedonci ili albanci ili shto. Fakt e deka bile civili, ne smeelo da se desi, ti ne mi ja razbirash poentata, i celta na diskusijata. Ama uzivaj, u pravo si, site albanci sme islamski fanatici, site albanci se John Mevosek pa ubivame lugje oti ni se dignalo, site albanci sme so 4 godini shkolo, i site albanci sme loshi, taka e, se slozhuvam so tebe. Ali pa i tebe koj te e*e, tuka sme, mora da ne trpish. Deka drug odgovor na toj tvojot stav ne znam shto bi mozelo porealno da bide.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom