Балкански X Factor

F

Feli

Гостин
Дечки, јас не сфатив како ќе оди процедурата за да вратат еден од тие испаднатите? И кога? Јас очекував вечерва тоа да се одлучи. Не бива да го чуваат до крај и пред финале да го вметнат.

Член од
18 април 2010
Мислења
2.656
Поени од реакции
3.570
Што има врска ова?

Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 5020X using Tapatalk
Хм, можеби бидејќи пее прва, па многу луѓе ја "заборавиле" кога гласале, освен секако ако веднаш не го покажат recap-oт.

Florence + The Machine имаат многу подобри песни од оваа, искрено мене песната ми е досадна. До песната беше.
Али рака на срце на “двобојот“ подобар беше Младен, Александра многу се дереше.

Од F+TM е оваа песна? :eek::eek::eek::eek: Не сум знаел. :D

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Хм, можеби бидејќи пее прва, па многу луѓе ја "заборавиле" кога гласале, освен секако ако веднаш не го покажат recap-oт.
Нц. Луѓето кои гласаат си имаат фаворити уште од аудициите.

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Дечки, јас не сфатив како ќе оди процедурата за да вратат еден од тие испаднатите? И кога? Јас очекував вечерва тоа да се одлучи. Не бива да го чуваат до крај и пред финале да го вметнат.
Рекоа следна епизода. Ако има линк за гласање кажувајте, ќе гласам за дуото.

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
Нашиов е за класа подобар од останатите.Ако продолжи вака финале не му бега,а таму најверојатно ќе наместат некој друг да победи.Дај боже да грешам ама некако се ми оди на тоа дека ќе испадне како со Белов што беше. :)

Според мене грешка им е што ги пуштија децата во оваа фаза.За гласот нема простор за дискусија,но мислам дека е премногу рано за нив да се најдат во овој дел од натпреварувањето.

Емина. :love:

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Нашиов е за класа подобар од останатите.Ако продолжи вака финале не му бега,а таму најверојатно ќе наместат некој друг да победи.Дај боже да грешам ама некако се ми оди на тоа дека ќе испадне како со Белов што беше. :)

Според мене грешка им е што ги пуштија децата во оваа фаза.За гласот нема простор за дискусија,но мислам дека е премногу рано за нив да се најдат во овој дел од натпреварувањето.

Емина. :love:
Ма какво местење. Србија и Босна имаат појше население од нас. На крај кога ќе останат по еден од секоја земја, нормално дека нашиот ќе отпадне, Србија ќе гласа за Србинот итн. Не е тоа до местење.

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
Сега чепкав по нет. Добро бе како е можно на Тамара, на тој глас кој го има да и дадат таква одвратна песна. Изборот и беше катастрофа. Она треба да развали на моќна песна.
Нашиов стандардно добар, му лежат песниве.
Девојкава која помина понатаму, не знам... мене ми е страв, кој се бе тие фаци.

Член од
13 февруари 2008
Мислења
231
Поени од реакции
160
Мене Лукијан ми се допадна, ако малце зариба и мислам дека тој ќе биде икс факторот. Кајмакоски пее по планот-секогаш добро.

Член од
15 февруари 2012
Мислења
2.680
Поени од реакции
1.805
абе на кого кристина рече : очарао си ме... ви текнува ли?

C

Celsius

Гостин
Тамара е дефинитивно потценета во шоуво. Не треба да изненади фактот што иако се работи за јавно шоу каде публиката го кажува своето мислење, продуцентите на самото случување го имаат последниот збор.
Х фактор го следам од почетоците на британскиот х фактор, ги следам редовно и автрсликсиот (кој оваа година даде незамислив талент), и американскиот (кој стандардно изобилува со кич и неталентираност).
Тамара има глас на кој одлично би и легнале песните на Лана Дел Реј, Тина Тарнер (заради скромниот сензибилиетет), Леона Луис.
Тина Тарнер ја спомнав заради моќта која ја поседува како женска икона која опстојала и се докажала низ годините а притоа на сензуален начин го воздигнала својот шарм. Тамара, со својата харизма, треба полека да го достига скалилото до она што западњаците го викаат fierce performance.

Даниел иако го доби мојот глас вечерва, испеа караоке верзија на One Love. Можеби многу не би се сложиле со мене но факт е дека неговиот моќен глас заедно со различен аранжман би звучел далеку помоќно и more captivating.

Фифи иако не ја проследив има моќна позадина, првенствено заради нагонот и она суштинското да се докаже пред другите. Знае да претера со потенцирањето но коректно е "совладана" од другата половина на бендот во моментите на неконтрола.

Генерално гледано на македонската естрада фали квалитетен машки изведуваш кој ќе ја донесе магијата на покојниот Тоше. Не го израмнувам Даниел со него само потенцирам дека ја има харизмата.
Фифи од друга страна "ја носи" конзеравтивноста под мишка. Факт е дека храброста на оваа девојка е на завидно ниво, па поучен од старите, ќе речам дека секој треба да се "пази" од човек кој нема што да изгуби.

Искрено се надевам дека нашите кандидати ќе стигнат далеку, но пред се дека ќе направат кариера со која ќе бидат горди. Фановите се од неизмерно значење. Впрочем балканот и покрај различните размислувања покажал и докажал дека различностите се интересни за овие простори.
Данел се надевам дека нема да биде "бојкотиран" од фановите на Тоше затоа што човекот има свој сенс и интерпретација за разлика од многу други кои се обидуваа да го копираат.

Се на се ова ќе биде едно убаво патување за нас пред екраните, а се надевам уште поубаво за нашите претставници.
-Че

Kajgana Shop

На врв Bottom