Балкански навивачки групи

• Креатор на темата Паспарту
  • Време на започнување

Која според вас е најдобрата навивачка група на балканот

• На Партизан - Гробари

Гласови: 56 39,4%
  • На Звезда - Делије

Гласови: 21 14,8%
  • На Панатинаикос - Гејт 13

Гласови: 15 10,6%
  • На Олимпијакос - Гејт 7

Гласови: 3 2,1%
  • На Ираклис - Гејт 10

Гласови: 0 0,0%
  • На Задар - Торнадо

Гласови: 3 2,1%
  • На МЗТ - Фемили Аеродром

Гласови: 28 19,7%
  • На Пелистер-Чкембари

Гласови: 16 11,3%

• Вкупно гласачи
    142
  • Гласањето е завршено на .
П

Паспарту

Гостин
convict напиша:
DELIJE se najdobri.I FAMILY I CPB ne se losi no noi nemaat za so da navivaat.Nasata kosarka e tapa,nemame sali....Mozebi igranjeto na Rabotnicki vo Jadranska Liga ke smeni neso...Se nadevam:salut:

dobro be ne go drvi veke so tie grci.za mene srbite imaat najdobri navijacki grupi i kraj.Prekini da ni objasnuvas.:tapp:
па каква врска имаат салите со навивачката група!?!?!? мислиш дека ако имаме ние сала со капацитет од 20 000 ќе бидеме на исто ниво со навивачите на панатинаикос или па ако имаме стадион од 50 000 ќе бидеме на исто ниво со навивачите на бока и ривер!? ако така мислиш ептен се лажеш! како прво ние никогаш нема ни 20% од таа сала да наполниме, а како второ и најважно се е до мозокот на луѓето не е до салите. ако сака некој да оди да навива ќе оди и во школска сала, а ако несака џабе ти е се тогаш. србите имаат само 2 навивачки групи, делије и гробари, за другите не сакам да зборам зашто далеку се и од навивачите на работнички кометал - романтичари, а ако знаеш кој се овие ‘‘навивачи‘‘ тогаш ќе сфатиш што сакам да кажам, а за разлика од србиве во грција имаш навивачки групи на олимпијакос, панатинаикос, аек,арис, паок... и сите овие се меѓу најдобрите во европа, а па за балканов да не збориме. ова е реалност не е зборење од памет, 100 пати кажав до сега и пак ќе повторам: ИАКО ГИ МРАЗАМ ГРЦИВЕ ОД ДНОТО НА ДУШАТА ЗА НАВИВАЊЕ НЕМААТ КОНКУРЕНЦИЈА! ако беа делије толку добри немаше да им го ‘‘лижат‘‘ на навивачите на олимпијакос - gate 7! единствени кои ги почитувам и ценам од српските навивачки групи се навивачите на фудбалскиот клуб војводина - ред фирм и на раднички ниш - мераклије, а зашто? затоа што се единствени кои никогаш не ја нарекле македонија јужна србија или вардарска бановина, а освен ова ако добро си запознат со фудбалот и со фк вардар сам ќе сфатиш зашто се единствените пријателски настроени навивачки групи кон македонија.

Radical Boy

Говнојадец
Член од
21 април 2005
Мислења
3.529
Поени од реакции
59
Само прочитајте го погорниот пост на Доолрокс и споредете го со голем дел од претходните членови и ке сфатите кој колку се разбира во навивање. Кај мене у маало се вика „кој си знае си знае„ и еве Доолрокс ви демонстира солидно познавање на навивачката сцена, за разлика од некои слепи следења на работите

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
17.048
Поени од реакции
51.375
Абе сега кога збориме за навивачки групи треба да збориме објективно да ги исфрлиме нивните национални гледишта колку и да се малоумни и повеќе од смешни кога излегуваат од Српска која не прифаќа една реалност дека до Македонија треба да помине 2 граници.Мојот став за нив е ист како и за секој соседен народ и нашето домашно племе (потоп).Како член на најаката група во Скопје Ф.А(нормално). ме фаќа сафра кога гледам дека некои поединци во групата(а и во другите групи во Скопје)од Србите прават идоли и сакаат со постојано крадење песни по нив да не направат како нивни подмладок тоа ме вади од кожа но од друга страна кој бил на'' Кнез Михајлова'' па после прошетал низ плоштад можел да примети дека имаме исти плочки на земја.Во 21 век Скопје сеуште останува помал брат на Белград а Скопјани нивни ученици трагедија е што примаме толку ''Српштина'' секој ден за кратко време ке заборавиме кои сме--значи проблемот е необјективно пратење на фактите и во секоја пригода наклонетост за лижење ѓотка на Делије/Гробари.

*Под крадење песни подразбирам целосно со се препеан текст не само ритамот
*Уште си стојам зад тоа дека унијата меѓу Делије/Г7 е најака ако за ништо друго зашто многу ги има а за лижење гз тоа не знаеме кој на кого му пришол со ''непристоен предлог''.:toe: ;-)

Billa Bong

I love Basketball
Член од
14 август 2006
Мислења
6.590
Поени од реакции
11
Дефинитивно се согласувам со постот на Доолрокс...дека Делије исто и Гробарите така речено им го лижат газот на Грците...тоа ме вади од кожа...мада тоа нема никакво значење во навивањето и бодрењето на својот тим на еден меч....не велам дека не сте во право околу тоа дека Панатинаикос имаат добра публика...но сепак јас не дека навивам за Партизан дека Гробарите ги почитувам или пак дека ја сакам Србија.. кажувам дека тие се најдобри и најбучни...туку од тоа што гледам од тоа што слушам од играчите од тренерите...:) така да тоа е мое мислење:)

П

Паспарту

Гостин
да се разбереме ја немам против никој да навива за звезда, партизан,хемофарм,фмп... ама ме нервира тоа што на пример во ист ден да играат партизан и звезда во белград, а мзт и работнички во скопје многу луѓе ќе се ‘‘попалат‘‘ и ќе отидат да ја бодрат ‘‘својата‘‘ звезда или ‘‘својот‘‘ партизан за разлика од нашиве тимови. исто е и во фудбал сите туристички агенции имаат организиран превоз за звезда - милан,партизан - реал и слични такви натпревари, реклами за овие натпревари имаш на секои 10 минути на тв, а кога игра македонски тим нема ни една мо*ана реклама. па попаметно ја мислам дека би било кога пример вардар игра со цска, туристичките агенции да вршат организиран превоз од охрид,штип,велес... до скопје за тој натпревар отколку да се пуни џебот на звезда или партизан. значи да се разбереме немам ништо против да се навива за звезда и партизан, но пред се треба да се цени и сака своето! друга работа е како што кажа радикал пукањето петарди, е ова стварно неможам да го сфатам. победува онаа т.е. оној, или незнам што е на евровизија одма петарди,хрватска освојува 3 - то место на светско ете ги петардите, југославија освојува светско првенство во кошарка луѓево изигруваат пиромани, па добро стварно до кога!? и мене ми е мило кога чикаго ќе победеше,кога аргентина ја победи србија, кога јувентус освои титула ама не пукав петарди и не зборев за тоа 3 месеца после случувањето :) ќе пукам петарди кога македонија ќе влезе на европско во баскет, кога ќе освоиме 3-4 место, кога кк вардар ќе освои титула, а да пукам за тоа што звезда го победила партизан или обратно - нема шанси, тоа ми е исто како бела вода да го победила кучково :)

Billa Bong

I love Basketball
Член од
14 август 2006
Мислења
6.590
Поени од реакции
11
DoolroX напиша:
да се разбереме ја немам против никој да навива за звезда, партизан,хемофарм,фмп... ама ме нервира тоа што на пример во ист ден да играат партизан и звезда во белград, а мзт и работнички во скопје многу луѓе ќе се ‘‘попалат‘‘ и ќе отидат да ја бодрат ‘‘својата‘‘ звезда или ‘‘својот‘‘ партизан за разлика од нашиве тимови. исто е и во фудбал сите туристички агенции имаат организиран превоз за звезда - милан,партизан - реал и слични такви натпревари, реклами за овие натпревари имаш на секои 10 минути на тв, а кога игра македонски тим нема ни една мо*ана реклама. па попаметно ја мислам дека би било кога пример вардар игра со цска, туристичките агенции да вршат организиран превоз од охрид,штип,велес... до скопје за тој натпревар отколку да се пуни џебот на звезда или партизан. значи да се разбереме немам ништо против да се навива за звезда и партизан, но пред се треба да се цени и сака своето! друга работа е како што кажа радикал пукањето петарди, е ова стварно неможам да го сфатам. победува онаа т.е. оној, или незнам што е на евровизија одма петарди,хрватска освојува 3 - то место на светско ете ги петардите, југославија освојува светско првенство во кошарка луѓево изигруваат пиромани, па добро стварно до кога!? и мене ми е мило кога чикаго ќе победеше,кога аргентина ја победи србија, кога јувентус освои титула ама не пукав петарди и не зборев за тоа 3 месеца после случувањето :) ќе пукам петарди кога македонија ќе влезе на европско во баскет, кога ќе освоиме 3-4 место, кога кк вардар ќе освои титула, а да пукам за тоа што звезда го победила партизан или обратно - нема шанси, тоа ми е исто како бела вода да го победила кучково :)
Доолрокс сите луѓе не се како тебе и Радикал:)...Тие се радуваат на победа на Србија,а не на Аргентина....како што викаш ти...сега некој што не не признава име држава тоа ич не ме засега...Јас си навивам за тој што заслужил...да можам да отидам на Партизан-Звезда одма би отишол и да играат Мзт и Работнички...зошто?Може не е добро што го кажувам ова од аспект на тоа што навивам за Мзт..но сепак сакам да видам едно вистинско градско дерби каде што има пеколна атмосфера каде што ке видам некое кошаркарско име...а кај нас што?Што ке видам освен едно градско дерби...освен навивањето од страна на Фемили...тоа сум го видел и ке го гледам...Едни те исти играчи се вртат...нема ништо да пропуштам од едно дерби кое сум го гледал сто пати:)...кој сака нека каже ама ете ја така размислувам....
Нека не ве засега толку политиката и тоа кој не признал кој не...гледајте ја реалноста таква каква што е...

Продолжуваме со Балканските навивачки групи...да не мешаме баби и жаби:):smir:

Radical Boy

Говнојадец
Член од
21 април 2005
Мислења
3.529
Поени од реакции
59
Мзт Скопје - Работнички да играат, дома да ме чека полу гола Ева Лонгорија (под поимот полу-гола се подразбира да носи само прслук а не само гаќи :) ) нема да останам дома, а не да одам на некоја друга утакмица или да правам нешто друго, ама тоа е зашто јас сум навивач на Мзт и Мзт ми е светост. Малју нескромно ке звучи, ама да имаше повеке луѓе во МКД како мене што си ги сакаат клубовите, а не што одат од мода или само кога е јак нивниот тим и нашата навивачка сцена ке беше мноооогу подобра од колку што е сега.

А за политиката тој беше мојот одговор зашто вие ги мразите грците и нереално ги оценивте работите (не дека не ги мразам, ама ги мразам скоро исто толку колку што и србите, пошто јас сум македонче и само македонче).

Како што кажа Доолрокс, србија има едно дерби и ништо повеќе додека Грција има 15 дербиња, градски Солун-Солун (меѓу Арис, Паок, Ираклис) Атина - Атина (Пао - Олимпиакос - АЕК) и меѓуградски каде тензијата е уште поголема. Ако имате можност гледајте утре Арис - Олимпиакос и ке видите за што зборувам. Утре ке има ногу инциденти, ќе има преполна сала 1/3 од Солун живее за денот кога Арис ке го елиминира големиот Олимпиакос. Гејт 7 ке одат со бродови накај Солун, значи на пристаништето ке биде опасно, како и секогаш кога одат навивачи од Атина во Солун

Billa Bong напиша:
Доолрокс сите луѓе не се како тебе и Радикал:)...Тие се радуваат на победа на Србија,а не на Аргентина....како што викаш ти...сега некој што не не признава име држава тоа ич не ме засега...
Во минатото, како помал, сеедно ми било дали Србија ке победи или не, никогаш не сум имал посебни симпатии кон нив, уствари Србите ми беа како што ми се Финците сега, ме заболе за нив со други зборови. Но, како растев како гледав како народот се пали повеке на Србија што ја победила Полска во одбојка одколку на Македонија - Ирска 3:2, кога гледав дека пола Јужна трибина навива за Србија кога игравме во квалификациите со нив, како македонец уназад 50 колена се разочарав тотално од т.н македонци и кога се собра се, сега наместо да си имам индиферентен однос кон србите, ккако кон секоја друга нација, сега почнав да ги мразам. А можам со глава да гарантирам, дека не сум само јас ваков случај туку има и уште иљаддници како мене кои не се замрале многу за Србија се додека не ги осетиле овие настани, со што им се јавила и нив омраза кон Србија и уште повеке кон нашите „србомани„

Убаво рече Доолрокс, кога си во Куманово, незнаеш дали се наогаш во Македонија или во Србија

П

Паспарту

Гостин
Billa Bong напиша:
Доолрокс сите луѓе не се како тебе и Радикал:)...Тие се радуваат на победа на Србија,а не на Аргентина....како што викаш ти...сега некој што не не признава име држава тоа ич не ме засега...Јас си навивам за тој што заслужил...да можам да отидам на Партизан-Звезда одма би отишол и да играат Мзт и Работнички...зошто?Може не е добро што го кажувам ова од аспект на тоа што навивам за Мзт..но сепак сакам да видам едно вистинско градско дерби каде што има пеколна атмосфера каде што ке видам некое кошаркарско име...а кај нас што?Што ке видам освен едно градско дерби...освен навивањето од страна на Фемили...тоа сум го видел и ке го гледам...Едни те исти играчи се вртат...нема ништо да пропуштам од едно дерби кое сум го гледал сто пати:)...кој сака нека каже ама ете ја така размислувам....
Нека не ве засега толку политиката и тоа кој не признал кој не...гледајте ја реалноста таква каква што е...

Продолжуваме со Балканските навивачки групи...да не мешаме баби и жаби:):smir:
епа искрено тоа е проблемот со нас и затоа сме до врат во г*мна и државава ни оди во пропаст :) па кога се видело во белград да се радуваат на победа на македонија и да се пукаат петарди? никогаш не се случило ова, а и нема да се случи! ја имам први братучеди и многу другари и другарки во србија ама тоа пак ништо не ми менува во однос на мислењето што го имам целосно за србите :) најмногу ме нервира она српското во нив, т.е. она што мислат дека во се се они најдобри и им нема рамен, а од што се најдобри ќе останат само на автопатот ниш - белград :pos2: пак ќе кажам немам против никој да навива за звезда и партизан, ама да се запоставуваат наши тимови и да се плука по наша држава како што е во мизерноно куманово - Е ТОА НЕМОЖЕ! многу добро се сеќаваат како поминаа ‘‘гробари куманово‘‘ пред 5-6 години кога играа цеметарница и партизан на градски, а тоа треба да им биде за памет на сите што мислат дека куманово е јужна србија, а не МАКЕДОНИЈА! толку од мене да се вратиме сега малце на темата :)

aerodromka

Hiena
Член од
11 март 2007
Мислења
2.752
Поени од реакции
8
ej aj stvarno da ne begame od temava daj da se vratime na albanskite navivaci :baeh:

Radical Boy

Говнојадец
Член од
21 април 2005
Мислења
3.529
Поени од реакции
59
aerodromka напиша:
ej aj stvarno da ne begame od temava daj da se vratime na albanskite navivaci :baeh:
Мујо Тачи Supporters е најпознатиот бренд од таму - ако поптпише за Мзт, сигурно ке имаме на Мзт и навивачи од Албанија, па ке ги видиме што чудо се :pos2:

П

Паспарту

Гостин
aerodromka напиша:
:violent1::violent1::violent1::violent1::violent1::duel::duel::duel::mist::mist::mist: еве ги албанските навивачи :pos2: ајде дај кош и има да те пукам со нож :pos2:

aerodromka

Hiena
Член од
11 март 2007
Мислења
2.752
Поени од реакции
8
znaete sto mnogu se nerviram ja sum za zvezda ali momentalno najjakite navivaci i huligani se grcite nema zbor za toa site veke go svativme, nego mene drugo mi e se rspravate srbija-grcija srbomani neznam veke sto..... a da ve prasam site 100% navivate za nekoj tim od italija,anglija,spanija? STO STE VIE SEGA posto ja sum za zvezda i sum srboman objasnete mi sto ste vie?????? bar grcive i srbive znaat kaj ni e drzavata za razlika od cela evropa!!!! pozdrav

aerodromka

Hiena
Член од
11 март 2007
Мислења
2.752
Поени од реакции
8
DoolroX напиша:
:violent1::violent1::violent1::violent1::violent1::duel::duel::duel::mist::mist::mist: еве ги албанските навивачи :pos2: ајде дај кош и има да те пукам со нож :pos2:
ne se takvi be bas se mili i fini ako turcite so znamenca mavtaat,ovie so ...................................(iskoriteteja vasata bujna fantazija i videte so sto mavtaat :helou: )

Radical Boy

Говнојадец
Член од
21 април 2005
Мислења
3.529
Поени од реакции
59
Никој не рече за Звезда ако навиваш дека си Србоман, јас пишував за генералното мислење на македончето дека Србите се нешто најдобро на светот. Секој си има право да навива за кој сака, знаеш јас навивам за Хавфанрфјордур (значи јас сум Хафнарфјордуроман :) ), ама се додека на прво место му е тим од својата земја, може да се нарече навивач. Кога ке слушнам, јас за Милан, Интер, Манчестер, Челзи?!? Реал, Барса глава давам а најблиску што бил до нив е преку малиот телевизор во горниот агол на некоја кладилница, збеснувам. Никогаш не сум можел да ги сфатам луѓето што не осетиле како е да се биде навивач во живо, на своја кожа, не ја осетиле уефоријата да се палат на Бекам и такви работи.

Секој си има право да си навива за кој сака, ама има голема разлика во начинот на навивање, енглезите што би рекле има Supprter (човек што го следи клубот каде и да е) и Fan (човек што има симпатии кон екој тим, а не го следи, не го подржува во живо....) Значи има навивачи и фанови и тоа е многу различно

П

Паспарту

Гостин
aerodromka напиша:
znaete sto mnogu se nerviram ja sum za zvezda ali momentalno najjakite navivaci i huligani se grcite nema zbor za toa site veke go svativme, nego mene drugo mi e se rspravate srbija-grcija srbomani neznam veke sto..... a da ve prasam site 100% navivate za nekoj tim od italija,anglija,spanija? STO STE VIE SEGA posto ja sum za zvezda i sum srboman objasnete mi sto ste vie?????? bar grcive i srbive znaat kaj ni e drzavata za razlika od cela evropa!!!! pozdrav
абе тоа го разјаснивме :) слободно може секој да си навива за звезда, партизан, три чешми ама да не се пали на нив и на репрезентацијата на србија повеќе отколку на македонија :) овде кај нас има многу што не идат да ја гледаат македонија, а за србија срце би дале (зборам за луѓе кои не се срби по националност) и плаќаат за да ја гледаат во белград. па кога играа македонија и србија како што кажа радикал, пола македонци за србите навиваа заради тоа што таму играл милошевиќ, мијатовиќ... а ние сме немале ниеден познат играч! со ваков ‘‘македонец‘‘ нормално неможе да се очекува државава напред да ни оди :) како што кажав да отиде човек во куманово и се ќе му биде јасно :) еве една изрека од комитите: ЗА СЕКОГО МОЖЕ ДА СЕ НАВИВА АМА ВАРДАР И МАКЕДОНИЈА ТРЕБА ДА СЕ САКААТ! (во случајов вардар не е потребен :) ) србија да освои титула, кај нас луѓето повеќе се палат него во србија,а дали србите ги ‘‘боли‘‘ за тоа дали кометал освоил лига на шампиони, македонија изиграла нерешено со англија... нормално дека не

Kajgana Shop

На врв Bottom