the Consigliere
не читам дугачки постови
- Член од
- 17 јуни 2007
- Мислења
- 5.595
- Поени од реакции
- 263
Можеш да бидеш марсовец и македонец, србин и сељак, али македонец и србин, никад.
Бре-бре, ја мора марсовец да сум

Можеш да бидеш марсовец и македонец, србин и сељак, али македонец и србин, никад.
Ваљда и ја.:smir:Бре-бре, ја мора марсовец да сум![]()
Ти навијаш за Ѕвезда? Навијаш! Ѕвезда е љубител на грчките педерчиња? Љубител е! Ти си брат србин. И као таков носи си го тоа србин сум гордо и не брцкај прсти кај шо нема потреба. :wink:Бре-бре, ја мора марсовец да сум![]()
Не, него грците се љубители на Звезда:wink:Ти навијаш за Ѕвезда? Навијаш! Ѕвезда е љубител на грчките педерчиња? Љубител е! Ти си брат србин. И као таков носи си го тоа србин сум гордо и не брцкај прсти кај шо нема потреба. :wink:
Да де, делии бегаат ко од огин коа ќе видат грчки педерчиња како трчаат накај нив...Не, него грците се љубители на Звезда:wink:
На никого не му е забрането да навија за Звезда:wink:Да де, делии бегаат ко од огин коа ќе видат грчки педерчиња како трчаат накај нив...![]()
и јас сум изгледа нешто измеѓу!Бре-бре, ја мора марсовец да сум![]()
Вака, на теми за спорт мешање на политика не, не и не, тоа нема теорија да го дозволиме, него не сме во можност да ги пратиме сите теми подеднакво па затоа и има вакви препукувања тука.Фан и Навивач не е исто..фановите на Рома не стојат позади грчки знамиња..Додека Србоманите го прават токму тоа
Морам да ти кажам дека не знаеш што збориш.Фан и Навивач не е исто..фановите на Рома не стојат позади грчки знамиња..Додека Србоманите го прават токму тоа
Друже ти изгледа не ја сваќаш разликата меѓу ФАН и Навивач!Вака, на теми за спорт мешање на политика не, не и не, тоа нема теорија да го дозволиме, него не сме во можност да ги пратиме сите теми подеднакво па затоа и има вакви препукувања тука.
Фан, навивач, исти курац, не постои правило кое вели, можеш да навиваш за Реал Мадрид, но не можеш да навиваш за тим од балканов, пример, фановите на Лацио се со наци гледишта, шо не генерализиравте тука маме му еам, фудбалот ( и било кој друг спорт ) е универзална работа, и како таква не познава граници, укапирајте го тоа ...
Дај олабавете со овие 20ти век муабети, немаме намера да ги толерираме .
Романистите се навивачи а не фанови...значи никој не збори за оние ФАНОВИ што од дома дркаат на некој голем клуб, туку за Навивачите што одат позади пароли кои го оспоруваат постоењето на нивната држава:salut:Морам да ти кажам дека не знаеш што збориш.
Гејт 13 се у братски односи со романистите и го праат истото она што измеѓу себе го праат ДС и Г7 или Гробари и Г4. Чисто за илустрација.
Пред некое време во Рим играа Рома и Пао, Еврокуп ми се чини.
Читај во описот на видеото, а и коментарите ако можеш да ги разбереш.
Така да дечки, работите не се секогаш онакви какви што мислите дека се или пак ги очекувате. Тоа е навијачки свет, во служба е на фудбалскиот али се повеќе се разликуваат.
Кој сака да разбере, ќе разбере. Кој не сака, не мора.
пс.
Значи човек што е навивач на Рома а е од Македонија, оди во секоја прилика која ке му се пружи на нивни утакмици надвор од земјава, е италијанец, така ? Реков, не генерализирајте, дал фан или навивач сеедно, само не ме смејте со некои вакви муабети, тоа што Curva Nord на Лацио е со наци идеологии, мене, како нивни навивач, по автоматизам не ме прават наци копиле ( хипотетички гледаме на оваа ситуација ), капираш ли ?Друже ти изгледа не ја сваќаш разликата меѓу ФАН и Навивач!
Навивачот секој натпревар душата ја дава на стадион а фанот од дома со пуканки дрка на некој клуб..
Нема политика...
Ултрас Но политика
Делије/Гробари се сметаат за ултраси а вадат пароли Македонија е Грчка и Косово е Србија...
Толку од мене![]()
Исти кур. Ако некој живее у Скопје и не може да иде до Рим секој ден, а у првата прилика заработи 100 000 евра и реши да се пресели у Рим, он кога ќе се најде на трибината одеднаш ќе се претвори од фан у навијач?Романистите се навивачи а не фанови...значи никој не збори за оние ФАНОВИ што од дома дркаат на некој голем клуб, туку за Навивачите што одат позади пароли кои го оспоруваат постоењето на нивната држава:salut:
Толку од мене
И дај сликнете се на следната утакмица на Звезда/ПАртизан со знаме Македонија е Грчка.. Да се знае дека МАкедонците ги подржуваат![]()