EVE GI NASITE HULIGANI OD SKOPJE t.e. komitite kolku se jaki istepale 11godisno dete
sekoja 4est momci najaki sve

:kesa::kesa::kesa:
Сине, многу ме интересира како изгледа да си прост као тркало. Можеш ли да ми го објасниш тоа, немам никој близок да прашам...
КУЦЗ напиша:
А ти, сега кога знаеш дека во твојот тим играат Албанци, го бојкотираш ли својот клуб?
Ако некој ебан грк извадил знаме, тоа не значи дека македонците од истата трибина би рипнале да го бранат во фајт.
Чекај, дали треба да те прашам и тебе истото шо го прашав момаков, можеби и ти знаеш. Кога првиот состав на Вардар би бил Карацидис, Куропецис, Педеракис... пун грци, исто као шо сега има Алими, Мехмети итн итн... зошто би требало ние како навивачи да имаме проблем со тоа? Кога Вардар настапува, позади него пишува “Вардар, Скопје, Македонија“. Ако некој од играчите даде политичка изјава у јавност, или ја навреди Македонија, навивачите први ќе го стрелаат а веројатно и ќе биде избркан од клубот. Ама тие се професиналци, земаат пари и нивните ставови се небитни се додека молчат, навивачите од друга страна, навиваат од мерак, од љубов. И сега, како бе ти горд Македонец, патриот, припадник на македонски воени единици кој би го дал животот за својата татковина, навиваш под исто знаме со оној кој напишал Macedonia is Greek?!?!?!?!?!? :uvo:
Затоа ја никад нема да можам да навијам ни за Ливерпул, ни за Милан, па ни за Лацио кон кој имам благи симпатии. Можам да го гледам на Тв и да се радувам кога Роки ќе дае гол, ама прва прилика каде ќе биде нападнат мојот фудбалски, национален, било каков идентитет, ќе го плукнам и отфрлам... нешто кое никад нема да ми се деси за Вардар. Зашто со Вардар и со Комити се идентификувам, со знамето наше во две бои, црвено црно на запад што стои. Пошто... црвената е за крва врела, за македонски градови, села. Црната е за оној што жали, за гоцевите идеали.... знаеш, Гоце Делчев, оној кој се борел за ти да бидеш жив неблагодарно педерче едно. И како сега јас, Виктор, човекот на кој му го должам животот, на македонскиот патриот, да застанам под знаме кое вели дека Гоце Делчев нема идентитет, нема националност, вели дека не постои. Како тоа да навивам за Партизан, за Ѕвезда или за било кој друг српски курац (н)ипол, да навивам заедно со педерчиња кои сакаат да ме стрелаат на улица само зашто не сум србин и одбивам да бидам?!
Фудбалски клуб ти е идентитет, нешто во кое можеш да се огледаш. Како ти, сирото се огледуваш у Ѕвезда? Со тоа што Најдовски и Панчев им ја донесоа единствената европска титула? Едино можеш да се огледаш у нив ако си србин, роден некаде у Феризај, извини Урошевац, али и тогаш ќе имаме проблем, пошто не можеш да бидеш и македонец и србин. Јебига не можеш. Можеш да бидеш марсовец и македонец, србин и сељак, али македонец и србин, никад. Фала му на севишниот што мене ме родил прилично свесен и сигурен за тоа што сум, Македонец. И како таков, секогаш ќе можам да ги разберам дебилите кои со векови не опкружувале, али никад, фала Богу никад нема да можам да се поистоветам или да бидам ист како нив, уште помалку да бидам и македонец и бугар на пример. НИ-КАД. :nenene:
Па така, никад и нема да ми биде проблем да објаснам зашо навијам за Вардар и можам да ги оправдам едино Комити и ниедна друга бљувотина од навијачка група.
Извинете за офтопикот, коа ми тргна не можев да застанам... :kesa: