ЧЕНТО
Претседник
- Член од
- 27 јануари 2007
- Мислења
- 8.239
- Поени од реакции
- 4.839
^ A на италијанците у гени каков фудбал им е да играат ? Италија со убава и допадлива игра ли освои Светско Првенство ?
Типично е за жабарите да играат таков фудбал, не до толку убав за око, али на крај краева, 3-1 на домашен терен со Барса не се добива со антифудбал, или крајно дефанзивен, тоа е едно, второ, опција за надигрување под дифолт Интер немаа бидејќи не беа приморани да даваат гол ко Барса, а капак на Се дојде и исклучувањето на Мота.
Било кој клуб, во една таква ситуација ке брани резултат, без разлика дали доаѓа од Германија или Англија.
Али па од друга страна, Барса се на се имаа 2 шанси и 1 гол, и тоа не е некое остварување во ситуација кога имале играч повеќе 60 мин. од мечот. Башка Интер у последниве 2 години им го има нанесено најтешкиот пораз, што е сепак отсварување за респект, и оној резултат од Милано и оној од Барселона.
Но, секогаш ке има деца кои ретко кога ги разгледуваат околностите и неаргументирано тресат фантазии за антифудбал и слично ... јбг. :wink:
Филе по мечот ни збореше за некои статистики, број на пасови, посед и слично, али една работа не спомна, ваљда зашто ја немаше, а тоа беа шансите за гол на Барса.
А за Баерн, нема што да коментирам, своето го пишав уште минатата година кога реков дека мал број од форумов се свесни за силата на овој клуб оваа сезона, и ви пишав и на тема уште у Февруари дека имаат огромни шанси за пласман во големото финале.
Се согласувам,тоа е одлика на италијанскиот фудбал.Затоа малку ме чуди што постојано се расправаш околу тоа.Едноставно тие што не го сваќаат тоа,не се на ниво за муабет.
Мене ми е сосема логично тоа што има такви напалени експертчиња кои фрлаат камења по “анти-фудбалот“ на Интер,сооглед на тоа дека неможат да сватат дека постојат и други фудбалски концепции освен самба фудбал.
Не посто анти-фудбал.Посто фудбал што носи,и фудбал што не носи резултати.И фудбалот на Баерн и оној на Интер сезонава носат резултати.Кој е подобар тоа допрва ќе видиме.
п.с.
Околу утакмицата и реваншот со Барса.Па јас да бев тренер на Интер и да ги имав Меси Роналдињо и Кака во екипата,ќе ги ставев на клупа,на сметка на феноменлната одбрана.Едноставно Интер немаше друга опција,го искористи најсилното оружје свое,и стигна до финале.Чисто ко суза
Таков е случајот кај нас,со нашиот менталитет и дух на екипата кој неможеше да го скрши ни Манчестер на сред Олд-Трафорд со предност 3-0 во 41 минута!