Баерн Минхен - Интер: финале Лига на Шампиони, 22 мај!

Кој мислите дека ќе победи?

• Баерн Минхен

Гласови: 109 31,5%
  • Интер

Гласови: 237 68,5%

• Вкупно гласачи
    346
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
^ A на италијанците у гени каков фудбал им е да играат ? Италија со убава и допадлива игра ли освои Светско Првенство ?
Типично е за жабарите да играат таков фудбал, не до толку убав за око, али на крај краева, 3-1 на домашен терен со Барса не се добива со антифудбал, или крајно дефанзивен, тоа е едно, второ, опција за надигрување под дифолт Интер немаа бидејќи не беа приморани да даваат гол ко Барса, а капак на Се дојде и исклучувањето на Мота.

Било кој клуб, во една таква ситуација ке брани резултат, без разлика дали доаѓа од Германија или Англија.

Али па од друга страна, Барса се на се имаа 2 шанси и 1 гол, и тоа не е некое остварување во ситуација кога имале играч повеќе 60 мин. од мечот. Башка Интер у последниве 2 години им го има нанесено најтешкиот пораз, што е сепак отсварување за респект, и оној резултат од Милано и оној од Барселона.

Но, секогаш ке има деца кои ретко кога ги разгледуваат околностите и неаргументирано тресат фантазии за антифудбал и слично ... јбг. :wink:
Филе по мечот ни збореше за некои статистики, број на пасови, посед и слично, али една работа не спомна, ваљда зашто ја немаше, а тоа беа шансите за гол на Барса. :toe:

А за Баерн, нема што да коментирам, своето го пишав уште минатата година кога реков дека мал број од форумов се свесни за силата на овој клуб оваа сезона, и ви пишав и на тема уште у Февруари дека имаат огромни шанси за пласман во големото финале.

Се согласувам,тоа е одлика на италијанскиот фудбал.Затоа малку ме чуди што постојано се расправаш околу тоа.Едноставно тие што не го сваќаат тоа,не се на ниво за муабет.

Мене ми е сосема логично тоа што има такви напалени експертчиња кои фрлаат камења по “анти-фудбалот“ на Интер,сооглед на тоа дека неможат да сватат дека постојат и други фудбалски концепции освен самба фудбал.

Не посто анти-фудбал.Посто фудбал што носи,и фудбал што не носи резултати.И фудбалот на Баерн и оној на Интер сезонава носат резултати.Кој е подобар тоа допрва ќе видиме.

п.с.

Околу утакмицата и реваншот со Барса.Па јас да бев тренер на Интер и да ги имав Меси Роналдињо и Кака во екипата,ќе ги ставев на клупа,на сметка на феноменлната одбрана.Едноставно Интер немаше друга опција,го искористи најсилното оружје свое,и стигна до финале.Чисто ко суза

Таков е случајот кај нас,со нашиот менталитет и дух на екипата кој неможеше да го скрши ни Манчестер на сред Олд-Трафорд со предност 3-0 во 41 минута!

Ф

Фил Ајви

Гостин
На моменти жалам што сум 1 од ректите ( а не е фан на Баерн ) што те перцепира на форумов, може и единствениот сум, незнам.
:tv:

мислев дека никогаш нема да мразам некој клуб ама едноставно ме принудува на тоа...

за Интер сум да освои во секој случај...

Член од
1 декември 2008
Мислења
1.043
Поени од реакции
182
Најголема желба ми е Матераци да игра. Додека лежи на терен и се витка од „јаките удари“ што ги добил, можам комотно да станам по ладно пиво. А ако има Интер резултат, ќе има време и за пуканки да се спремат.

Bavarecot

Доле Влада !!!
Член од
4 март 2008
Мислења
2.813
Поени од реакции
358
На никој не му се допаѓаше утакмицата Барса:Интер ама кој тоа не прашува нас дали ни се свиѓала??? Фудбалот во големите натпреварувања како ЛШ,ЕП,СП, се играат да донесат резултат и што подолг престој во истите.Интер тоа го направи со својата дефанзива,а Баерн со својата офанзива,сакале некој да го прифатат тоа или не тоа е вистината
А за гомна јадење можат само на форумов и кај нив у маало:baeh:

Член од
28 март 2010
Мислења
1.310
Поени од реакции
377
Значи во финалето нема да ги гледаме Рибери и Мота.Штета!!!!

T

the Carpenter

Гостин
Inter - коњи
Bayern - коњи + две опасни врапци по крилата

АКо се прашвам јас, тепа Баерн со 1:0

Sprite

Bayern Fanatic
Член од
23 јули 2007
Мислења
447
Поени од реакции
36
Баерн Минхен секако, време е за 5та титула....:vozbud:

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
Типувам на Интер но пред се сакам да гледам интересен натпревар:helou:

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076

Сликата кажува 1000 зборови. :back::back::back::back:

Член од
23 септември 2008
Мислења
313
Поени од реакции
7
Не сакам да типувам кој ќе победи бидејќи навивам за двата тима само сакам чиста уткамица без сурови дуели и потези во стилот на Тоти. Ќе биде празник на фудбалот за мене, да ми речеше некој пред 3 години дека Интер и Баерн ќе играат финале ЛШ ќе го направев будала а сега вака не знам за кого да навивам.

Нека подобриот победи!!!

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.325
Поени од реакции
15.577
За разлика од вас ние играмем поинаку.Нашата одбрана не е наша најјака страна,и тоа не чини голови.Но играме феноменално во нападаот и тоа не чини финале моментално.Секако надополнето со нескршливиот менталитет на оваа екипа.Затоа и не би требало да им замеруваш на оние неутрални фанови кои сметаат дека ние играме по допадлив фудбал.
1. Вашата одбрана е многу слаба и доколку играте повлечено ќе примите гол затоа и не ви дозволува дури и при предност да играте повлечено зашто сигурно ќе примите гол... што не беше случај со Интер кој можеше да издржи против една "голема" Барселона....

2.Сега дека играте феноменално во нападот ќе видиме... игра само Робен феноменално и благодарение на него стигнавте до кај што сте сега... За разлика од вас кај Барселона играат 3-4 феноменално па не успеаа да не поминат...

За нескршливиот менталитет си во право, германци :)

Иначе мое видување за финалето е дека ќе има голови(анти фудбал на куров)... Ако се врати Снајдер и Пандев, Интер повторно ќе игра со онаа препознатлива тактика како против Челзи и првата утакмица со Барселона, само што сега ќе имаат повеќе шанси за играње поради објективно послабиот противник(во споредба со Барса и Челзи)....
Навивач сум на Интер, може ќе ме сметате за пристрасен, али не гледам позиција на која Интер е слаб оваа сезона... Кај Баерн тоа е одбраната и плус неиграњето не Рибери кој може да одлучи утакмица со еден потег....

Член од
28 март 2010
Мислења
1.310
Поени од реакции
377

Сликата кажува 1000 зборови. :back::back::back::back:
Ок е сликата друже само си ги згрешил амблемите на сликата.Требало обратно да ги ставиш,и во кантата дај кош да стојат Барен,Челзи,Барселона и ЦСКА МОСКВА!

Боби[Мкд];3539148 напиша:
Добро е се потгреа атмосферата.:back:

Само едно не ми е јасно, како Ето успева да ја покрива левата страна во одбрана, дијагонали прај на теренот два пати у минута?
Боби престани со твоите филозофски анализи.Убаво ти напиша син,а ти како експерт за фудбал а знам колку го разбираш,објаснуваш некои твои логики како интер играл на кампот.Ќе видиме на 22 МАЈ па потоа ќе дискутираме со какви формации и анализи ќе излезат да играат фудбалерите.
Слободно можеш да престанеш од сега за тоа како играл ИНТЕР и насочисе кон твојот Баерн.
А за анализа сега ќе ти напишам кај е интер подобар од баерн.
1.Одбрана и голман Интер е супериорен во однос на баерн со швјцарското сирење.
2.Среден ред ај ќе кажам тука се двете екипи.
3.Напад подобри сме од вас.
Сума сумарум ќе го јадете на велико!

Член од
20 ноември 2009
Мислења
8.150
Поени од реакции
8.891
Се разбира Баерн......Германциве имаат супер тим....и веќе е време да ја освојат ЛШ

Член од
10 јули 2009
Мислења
1.543
Поени од реакции
197
Значи во финалето нема да ги гледаме Рибери и Мота.Штета!!!!
Za Ribery nee sigurno se borimo na Germanski nacin do kraj za da go gledamo vo golemoto finale
http://www.bayernmkd.co.cc/novosti/2900

1. Вашата одбрана е многу слаба и доколку играте повлечено ќе примите гол затоа и не ви дозволува дури и при предност да играте повлечено зашто сигурно ќе примите гол... што не беше случај со Интер кој можеше да издржи против една "голема" Барселона....
Do tolku nee slaba kolku sto ga pravite vie imame mnogu mladi futbaleri kao so se Batstuber(koj e povikan vo germanskata reprezentacia no i Bayern imase edna ponuda od Real 15milioni da ne zaboravime 19/20godini ima)isto taka i Diego Armando Contento maliov e zver dovolno samo negovoto ime kazuva za kakov klasa igrac se zboruva 19godisen vo taa kategoria ispaga i Lahm 25godisen nema potreba da komentiram za posledniot
Takada vGaal znae stoprae moze naprael golema greska so Lucio no i toj 32godisen e takada tesko da a derzi taa forma
Ubeden sum deka ce svatite na 22maj dega Bayern nema tolku slaba odbrana kolku sto mislite(do sega sme primile golovi zatoa sto igrame ofanziven fitbal a vo finale nema da se zabraa vo napad)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom