Баерн Минхен - Интер: финале Лига на Шампиони, 22 мај!

Кој мислите дека ќе победи?

• Баерн Минхен

Гласови: 109 31,5%
  • Интер

Гласови: 237 68,5%

• Вкупно гласачи
    346
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
Морам малку овде. Не е ваков најдобриот состав, иако на хартија можеби да. Но, на местото од Бади, Контенто, Бади на место од некој од двајцана централни, е тоа е најдобриот состав годинава на Баерн. (се разбира и со по некоја ротација во нападот). Но за одбраната ми беше муабетот.

Да,ама по искуство и квалитет реално,ова е најсилното што можеме да го извадиме во одбрана.Све убаво тоа што Бадштубер е јак централно ама неговото искуство со тоа на Ван Бајтен или Демикелис е неспоредливо.А во ваков натпревар тоа може да биде клучно.

Член од
10 јули 2009
Мислења
1.543
Поени од реакции
197
И јас сум за ова.Сакам и Интер и Баерн да излезат во најсилен состав и нека победи подобриот.

Butt
Lahm Van Buyten Demichelis Badstuber
Robben Van Bommel Shweinsteiger Ribery
Olic Muller

VS

Cesar
Maicon Lucio Samuel Zanetti
Cambiasso Motta
Sneijder
Eto'o Milito Pandev
Se nadevam deka nema da igra ovja bek

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.160
Поени од реакции
46.264
Ченто, Интер не губат многу со неиграњето на Мота. Ја во многу наврати реков дека Мота ја има истемпирано формата на доста високо ниво у моментов, и у тој поглед е еден од ретките у Интер заедно со Милито, Снајди и Маикон. Али на психички план си е многу лабилен, не издржува, лесно наседнува на провокации, башка и важи за таков фудбалер, кој има бајаги избувлив карактер.
Тоа што е Мота во моментов, беше Дејо во првиот дел од сезоната у поглед на формата, така да Интер у секој случај нема да губат многу со неиграњето на овој играч, ке изгубат ако не игра Снајди на пример, или Маикон, Милито и Ето.

Ето го ставам у оваа група на играчи бидејќи сезонава ја игра на позиција која ретко ја терал у Барселона, и Мур за него и Пандев кажа, тоа се играчи на кои не им е битно дали ке се запишат на листата на стрелци или не, играат за тимот, играат за да тимот постигне гол и победи, а Ето е баш таков сезонава, има минус од голови за разлика од Барса, али отвара простор за останати играчи, асистира и е дел од скоро секоја акција за гол, башка, тука е и неговото огромно искуство од ЛШ, за кое реков и поназад, по 1 гол у двете финалиња за Барса.

Затоа и Ето го ставам у онаа група на играчи кои мора да бидат дел од оние 11 кои ке истрчаат на теренот во Мадрид.

Н

'Никола'

Гостин
Централен напаѓач?:pos:
Значи не е бек а игра централно.Само тоа ми доаѓа на памет..:pos:
Се зафркаваш или се зафркаваш.:) Централен дефанцивец, мислев дека се подразбира тоа, ама изгледа требало да потенцирам.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Баерн се во најтоп форма... полека полека формата им одеше во нагорна линија, очекувам да победат.

acermk

лавот во сенка
Член од
18 јуни 2009
Мислења
1.938
Поени од реакции
898
и јас се надевам дека баерн ќе осови...ама против мурињо ќе биде мн тешко

gooner4life

Arsenal-Maniak
Член од
11 јули 2008
Мислења
7.037
Поени од реакции
1.567
Едино што сакам е да видам ПРЕКРАСЕН ФУДБАЛ!
Не сум ни за еден ни за друг тим но поради тоа што не ги сакам и двата ќе бидам малку повеќе за Интер поради Пандев :)
Со среќа нека им е на двата тима и нека победи тој што ќе изигра поубаво !

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.160
Поени од реакции
46.264
Се зафркаваш или се зафркаваш.:) Централен дефанцивец, мислев дека се подразбира тоа, ама изгледа требало да потенцирам.
Ваљда дека под бек ние подразбираме лево и десно у одбрана, ко Маикон и Марсело на пример, иначе под бек може да се мисли и на играчи од типот на Самуел, Демикелис, затоа и така ти пишал.
Испаѓа ко да си рекол, многу е бавен за централен дефанзивец и воошто, за дефанзивец ( ти мислеше нормално за лево у одбрана ), бидејќи бек у фудбал ти е широк поим, затоа имаш centre back, left back, right back ... бла бла бла.

Н

'Никола'

Гостин
Ваљда дека под бек ние подразбираме лево и десно у одбрана, ко Маикон и Марсело на пример, иначе под бек може да се мисли и на играчи од типот на Самуел, Демикелис, затоа и така ти пишал.
Испаѓа ко да си рекол, многу е бавен за централен дефанзивец и воошто, за дефанзивец ( ти мислеше нормално за лево у одбрана ), бидејќи бек у фудбал ти е широк поим, затоа имаш centre back, left back, right back ... бла бла бла.
Аха, разбрав. Јас под бек под дифолт подразбирам лево или десно (се разбираме мислам).:)

jovanovski

Motherfucker Jones
Член од
30 јуни 2008
Мислења
3.789
Поени од реакции
1.294
И јас сум за ова.Сакам и Интер и Баерн да излезат во најсилен состав и нека победи подобриот.

Butt
Lahm Van Buyten Demichelis Badstuber
Robben Van Bommel Shweinsteiger Ribery
Olic Muller

VS

Cesar
Maicon Lucio Samuel Zanetti
Cambiasso Motta
Sneijder
Eto'o Milito Pandev
наместо батштубер контенто и на естото од милер било кој :) (не ме бендисува многу многу:))

а мота ќе игра?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom