Бабини деветини, суеверија

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Кис енд мејкап лејдиз.

Не плукаш во светената вода, зошто?
Некои не гледаат бебе со плави очи пред да го поплукаат, зошто?

Се има свој корен во традицијата и верувањето. А по двеилјади и кусур години и рисјанството спаѓа во домен традиција. Не само верување.

Член од
15 јануари 2012
Мислења
652
Поени од реакции
192
Кис енд мејкап лејдиз.

Не плукаш во светената вода, зошто?
Некои не гледаат бебе со плави очи пред да го поплукаат, зошто?

Се има свој корен во традицијата и верувањето. А по двеилјади и кусур години и рисјанството спаѓа во домен традиција. Не само верување.

Koznae kolku mene mi ispoplukale kako bebe. Kolku li samo tatko mi gi namaval, haha.
Abe i pogolemka koga bev se sekavam po grad si odime si setame so majka mi ke prijde nekoja baba i ke me popluka pa ke kaze kolku sum slatka.
Sto me plukala koga sum i bila tolku slatka?:icon_mrgr:

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Koznae kolku mene mi ispoplukale kako bebe. Kolku li samo tatko mi gi namaval, haha.
Abe i pogolemka koga bev se sekavam po grad si odime si setame so majka mi ke prijde nekoja baba i ke me popluka pa ke kaze kolku sum slatka.
Sto me plukala koga sum i bila tolku slatka?:icon_mrgr:
За да не те урочат. од кај да знаат дека имаш индулгенција :D :D :D

Член од
15 јануари 2012
Мислења
652
Поени од реакции
192
За да не те урочат. од кај да знаат дека имаш индулгенција :D :D :D
Ahahaha, mislis na onie livcinjana na koi pisuvalo ke platis tolku i tolku i grevot ke ti se prosti.

Zalam, ne postoi veke takvo nesto. Postoi ispoved, koja e strogo tajna, ne moze da me vidi popot (sega po glas ako me poznae, haha) i e besplatna.

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
Комшика имав Влаинка. Стално на тераса коа ќе ме видеше ќе почнеше да ми кажува како сум била грда, нај нај лоши работи....ме плашеше, ја прашував баба ми зошто така ми праи ахаха :)

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Не само власине, туку и во Копачијана: море лично шо си грдо е - прво шо че ти кажа шом те вида, или обратно беше? Море грдо шо си лично?

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
Не само власине, туку и во Копачијана: море лично шо си грдо е - прво шо че ти кажа шом те вида, или обратно беше? Море грдо шо си лично?
Не се сеќавам. Било је то давно :) Овде луѓе од тетовски крај плукаат во нокти за да не урочат убаво дете.

Баба ми кога тргнав во прво одделение истури вода позади мене. Се да ми одела лесно и за среќа.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Арно не те полеала на гла

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
Хаххаааа а бе доста! Со јајца и млеко ме бањале кога сум била бебе. Не само за добра кожа. ;)

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Ако де, а костени (живи) по дома не си наоѓала?
Костен за бериќет носат и кријат по дома ти.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Да мор, од улица собрани. Ја ги наоѓав под кревет, у плакар, на полица, онака, као по грешка клаени.
Кога на крај испорасфрлив се, ми се кажа: ама за бериќет и против злодуси.

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
Да мор, од улица собрани. Ја ги наоѓав под кревет, у плакар, на полица, онака, као по грешка клаени.
Кога на крај испорасфрлив се, ми се кажа: ама за бериќет и против злодуси.
Мислиш на костенче плод што паднал? Такви гледав по дома. Ја мислев за дрвце. гранчиња и то

Kajgana Shop

На врв Bottom