БУГАРИЈА = ЕУ?

Статус
Затворена за нови мислења.

BC

Член од
24 декември 2007
Мислења
94
Поени од реакции
2
Абе дечак, оној што мене ме сака, јас го сакам дупло повеќе...Онај што ме мрази дупло повеќе го мразам...Јас не ве сакам, оти вие не ме сакате...Јас ве мразам, зошто вие се правите дека ме сакате а не е така
:nesum:

Ма немој, разби ми с'рцето направо. Каква изненада, как'в шок. :pos:

За едно си прав обаче, аз например не те сакам, просто си ми много далечен и като манталитет и като светоусештане и като всичко, но не те и мразја, омразата е прекалено силно чувство, по-скоро те с'жалјавам.

А иначе БГ-РО-ГР :cug:

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Незнаех дека татарите и Татарстан са веке во ЕУ.Па това не беше во Азиja?
Зашто са ни приели е друго прашане.Факт е дека сме во ЕУ.Сите наши проблеми са проблеми и на сите во ЕУ,както и сите техни проблеми са и наши.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
па уште не ти кажала мајкати што сум.

со оваа мисла сам си одговори на сите ваши прашања за вас.
Имаш нешто смисленно да кажеш или лупаш да не изгубиш тренинг?
Факта е един-БГ е во ЕУ и Бугарскиja е официален jaзик.Па дали сме заслужили,дали сме били за тамо, па така и онако.... нема значение.
БГ е во ЕУ.:helou:

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.587
Имаш нешто смисленно да кажеш или лупаш да не изгубиш тренинг?
Факта е един-БГ е во ЕУ и Бугарскиja е официален jaзик.Па дали сме заслужили,дали сме били за тамо, па така и онако.... нема значение.
БГ е во ЕУ.:helou:
EУ ја предупреди Бугарија да се спрви со мафијашките банди или ќе ви ја укинат целокупната економска помош. Па сега ти види колку сте дел од таа ЕУ, сем формално.

А мафијата ви убива политичари, бизнисмени, новинари, судии, и останати на сред бел ден, без државата Бугарија да осуди било кој од нив.

Заради таквата ситуација во Бугарија, во Брисел се зборува дека последна држава што ќе биде примена е Хрватска (а Хрватите шак нешто не се многу одушевени да влезат).

Со прво е тој став на Хрватите кога гледаат како вас ви ја разбија домашната индустрија, култура, наука и спорт, а се што е младо и образовано избега на Запад.

Член од
9 март 2007
Мислења
1.263
Поени од реакции
220
EУ ја предупреди Бугарија да се спрви со мафијашките банди или ќе ви ја укинат целокупната економска помош. Па сега ти види колку сте дел од таа ЕУ, сем формално.

А мафијата ви убива политичари, бизнисмени, новинари, судии, и останати на сред бел ден, без државата Бугарија да осуди било кој од нив.

Заради таквата ситуација во Бугарија, во Брисел се зборува дека последна држава што ќе биде примена е Хрватска (а Хрватите шак нешто не се многу одушевени да влезат).

Со прво е тој став на Хрватите кога гледаат како вас ви ја разбија домашната индустрија, култура, наука и спорт, а се што е младо и образовано избега на Запад.
1. Проблем има - това никој не го отрича. Но от поста ти се вижда че с този проблем вече се занимава и ЕС - точно това показва че и формално и неформално сме дел от с'јуз'т. Ние като обштество т'рсим начин за решаване с този проблем и една подкрепа от Брјуксел е добре дошла. За да се разбере този проблем в с'штността си са необходими не декларации и евтини пропаганди, а сериозен анализ, којто да даде отговор за генезиса на организираната прест'пност и начина по којто тја функционира.

2. И вчера ми направи впечатление че използваш проблема за евтина пропаганда, при положение че не си много информиран или изопачаваш фактите. Кажи ми името на един новинар или един с'дија които са убити? Убитијат политик е един и с неговото име се св'рзва с'здаването на организираната прест'пност. 95% от убитите за които говориш са лица от самијат криминал, за тјах като бизнесмени в б'лгарското обштество се говори с иронија.

3. Ние сме нај-малкијат проблем на х'рватите и другите страни от Западните Балкани за влизане в ЕС. Не ни вменјавај вина за нешто което не е св'рзано с нас. Х'рватите си имат нјакакви проблеми с Италија и Словенија, последно ние ште им попречим да влјазат в ЕС. А евроскептицизма за којто говориш е един нормален етап в процеса на прис'единјаване к'м унијата - в'в всички страни които се прис'единиха се наблјудаваше засилване на евроскептицизма с наближаването на датата на прис'единјаване. Това го имаше от Естонија и Полша та до Б'лгарија и Рум'нија. Живот и здраве и вие ште минете през този етап.

4. Е, не знаех че х'рватите следјат какво става с нас, при положение че за тјах е по-лесно да наблјудават процесите в една Словенија. Благодарја за значението което ни придаваш, но ште отбележа че леко ни надценјаваш. Апропо, през п'рвата година от членството ни икономиката на страната нарасна с 6,2 %, извоз'т нарастна значително, не знам какво разбираш под разбиване на домашната индустрија или п'к с какво точно е навредил ЕС на б'лгарската наука или спорт например.

И накраја - много е хубаво когато п'туваш в ЕС да минаваш паспортна проверка през гишетата на които пише - "За граждани на ЕС". Оште по-хубаво ште б'де след около 3 години когато за б'лгарите нјама да има даже паспортна проверка.

Ra

Член од
15 февруари 2008
Мислења
417
Поени од реакции
5
:nesum:

Ма немој, разби ми с'рцето направо. Каква изненада, как'в шок. :pos:

За едно си прав обаче, аз например не те сакам, просто си ми много далечен и като манталитет и като светоусештане и като всичко, но не те и мразја, омразата е прекалено силно чувство, по-скоро те с'жалјавам.

А иначе БГ-РО-ГР :cug:
Не не сакаш, точно е./ Далечни сме ти и по менталитет, и како што велиш, `като всичко`, се слагам..
А најмногу се разликуваме генетски, ти си татар-циган а јас сум македонец. Нашите гени се меѓусебно исклучиви.
А не мразиш, татарски цигану, не мразиш од дното на срцето..И по оваа тема-едноставно лажеш. Од нас имаш комплекс на пониска вредност, и тоа оправдано. Така и треба да си остане.
Зошто? Јас знам ама, ти знаеш ли?
Како што ти рече кико, ти колку што ме мразиш, јас те мразам 100 пати повеќе. Ние никогаш нема да бидеме ни комшии, ни пријатели ниту ќе си помагаме. НИКОГАШ, ни сега (по ВАШЕТО ВЕТО во Букурешт, кое, навистина, цигано-елините го изговорија, ама, батка, ваше беше.
Јас барем имам доблест да ти кажам во очи.
Одвратен си ми, гнасен си ми, се гнасам од тебе, и ми е непријатно што зборуваме слички јазици. Не сакам да бидам асоциран со татар-циган. Смрдиш на лук и не знаеш да се однесуваш цивилизирано. Низок си, долен, лажлив и крадлив по природа.
Јасен ли сум или пак ќе ми баеш за издрканиот татарстан и неговиот ЕС и Нато?

Член од
7 април 2008
Мислења
20
Поени од реакции
3
Glup,Glup,Glup,

Од едноставна причина ,затоа што одринско припаѓа под Македонија.
А сами казахте, дека во Одринско биле бугари и може да ни ја дадете тази територија:toe:. Сјакаш сме искали нјакога нешто от вас. Да беха, и во одринско и во Македонија б'лгарите(и во Г'рција и Рум'нија), но Тито направи така, че сега са нито б'лгари, нито с'рби а измислени антички македонци:uvo:.
Химната на странжданските преображенци от илинденското в'зстание:
http://www.vbox7.com/play:ebf8d030

Член од
7 април 2008
Мислења
20
Поени од реакции
3
Па види се ти бре, Ра, даже наслова ти отдоле не е на македонски. Засрами се куче ср'бско.

Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434
Па види се ти бре, Ра, даже наслова ти отдоле не е на македонски. Засрами се куче ср'бско.
Еве ти огледало па види се гнидо чувашка , ебали те Симчо и Божо чергарот :sekss:

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836
А сами казахте, дека во Одринско биле бугари и може да ни ја дадете тази територија:toe:. Сјакаш сме искали нјакога нешто от вас. Да беха, и во одринско и во Македонија б'лгарите(и во Г'рција и Рум'нија), но Тито направи така, че сега са нито б'лгари, нито с'рби а измислени антички македонци:uvo:.
Химната на странжданските преображенци от илинденското в'зстание:
http://www.vbox7.com/play:ebf8d030
Вратете се во татарстаб бугари. Ние не сме ви браќа. Вашите браѓа се од турско племе.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270

Во право си има проблем,това се види от авион.Зборува се за спирането само на некои структурни фондове от ЕУ,па не на сите!
Дори и да сопрат фондовете,БГ има право на вето(видехме го това когато имаше проблем со думата ЕВРО,коja требаше да се изписва ЕУРО,па се преборихме за целиа словенски род да пише и вели ЕВРО),има право на гласове во комисиjaта,има своja комисар и така натаму.
Едни пари не са все во ЕУ.

Член од
9 март 2007
Мислења
1.263
Поени од реакции
220
Вратете се во татарстаб бугари. Ние не сме ви браќа. Вашите браѓа се од турско племе.
Само дето целијат свјат знае дека сме дел от славјанското семејство, а вие сте нај-близките пријатели на турците. И не с'м видјал нјакога да кажете за турците че са татари. Е това е братсво.:helou:

Член од
7 април 2008
Мислења
20
Поени од реакции
3
Когато има полза за икономското развитие на Б'лгарија ште сме пријатели дори и с комунистие китајци и руснаци, талибаните и други такви, мене ако прашаш!

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836
Когато има полза за икономското развитие на Б'лгарија ште сме пријатели дори и с комунистие китајци и руснаци, талибаните и други такви, мене ако прашаш!
Браво бе Давајгазов. That's the spirit.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom