БРИКС

Член од
30 јануари 2014
Мислења
883
Поени од реакции
577
Nema da propadne, no izgleda deka ništo nema da napravat. vakov kakov što e ne služi za ništo. A ubavo e rečeno vo vtoriot tekst, dolarot može da go uništi samo edna država, amerika.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.096
Поени од реакции
5.293
Се разбира дека знаат.
Околу стратешкиот партњор, има една голема лага, а таа е: има потпишан некаков ПРОТОКОЛ (нешто како портокал) за некакво си партнерство но тоа НИКОГАШ не финишираше со било каков договор за стратешко партнерство. Се разбира ова не им пречи секогаш и на секое место да лажат, а народ ко народ верува, колку поголема лага толку полесно поминува.
Според некои истражувања до пред 20-30 години родени психопати имало помеѓу 3 и 7 % според денешниве резулатати/истражувања тој процент е многукратно зголемен, профилот на лица кои се подготвени на велепредавство е токму тој роден психопат... регионот на Струмица и струмичко изгледа родило нешто повеќе од просекот (на времето бев изненаден дека токму Струмица е град во ЕхЈу со најмногу религиозни групи/цркви секти дури 34 на број и што ти јас знам оваа може да помогне при неккаква анализа за менталитетот на тие луѓе таму.......)
Инаку постои лек за такви, а тоа е враќање на смртна казна за велепредавтство.
Не е толку битно формалното (не)постоење на било каков (не)напишан протокол или договор, ратификуван од страна на собранијата, туку битно е дали американскиот „дип шит„ кој е (нео)колонијално и (нео)империјално настроен кон остатокот од светот, (кој, за разлика од Американците, не е „исклучителен народ„), може да најде корисен шупак во било кој народ, кој (шупак) доброволно ќе ја вклопи и вметне својата држава (и народ) под капата на „исклучителниот народ“.

Што се однесува до велепредавството, колку знам (нека потврди или побие кој е правник...) истото е казниво уште со уставните одредби, не само со законските. Ако земеме во предвид дека во „нашата земјата„ не финционира судството, јасно е од каде се накотија олку многу предавнци во олку малуброен народ...

Kajgana Shop

На врв Bottom