Еве како одат работите около Балканот.БДП-то во првото тримесечије на 2012 падна и во Албанија , за -0,2% , во споредба со истиот период од 2011та кога Албанија имаше раст од 4,8%.
Србија -1,3%
Хрватска -1,3%
Според податоците на Државниот завод за статистика, индексот на индустриското производство во јуни 2012 година, во однос на јуни 2011 година, изнесува 95.9.
Гледано по сектори, индустриското производство во секторот Рударство и вадење на камен во јуни 2012 година, во однос на јуни 2011 година, бележи пораст од 6.4%, во секторот Преработувачка индустрија бележи опаѓање од 6.3%, а во секторот Снабдување со електрична енергија, гас, пареа и климатизација пораст од 12.7%.
Според главните индустриски групи, производството во јуни 2012 година, во однос на јуни 2011 година, бележи
опаѓање кај Капитални производи за 18.9%, Tрајни производи за широка потрошувачка за 47.7% и Нетрајни
производи за широка потрошувачка за 5.8%, додека бележи пораст кај Енергија за 5.7% и Интермедијарни
производи, освен енергија за 5.4%.
Индексот на индустриското производство во периодот јануари-јуни 2012 година, во однос на периодот јануари-јуни 2011 година, изнесува 93.1.
Јас не му верувам целосно ни вака ни така.а за офтопикот......прашање Дали му верувате на ДЗС само кога има негативни вести..........???
оти јас му верувам и вака и така....
Ги штимаат и у плус и у минус. Но секогаш се служам со нивните податоци, оти се државни за да не вика некој лелел изворов ти е комуњарскималку сум офтопик.........иако бев малку пооптимист...околу минусов....мислев ке биде....брем напола........ова веке е страшно......
а за офтопикот......прашање Дали му верувате на ДЗС само кога има негативни вести..........???
оти јас му верувам и вака и така....
Не му верувам ни на НБРМ , ЕЦБ и ФЕД лжат сушат ко ненормални ги штелуваат податоците бетер од советските бирократи во 80-тите а камоли нашиве. Вервувам дека работите се 10 пати полоши со оглед на светските трендовиГи штимаат и у плус и у минус. Но секогаш се служам со нивните податоци, оти се државни за да не вика некој лелел изворов ти е комуњарски
Само на НБРМ верувам, на никој друг за податоци.
Не верувам во светски завериНе му верувам ни на НБРМ , ЕЦБ и ФЕД лжат сушат ко ненормални ги штелуваат податоците бетер од советските бирократи во 80-тите а камоли нашиве. Вервувам дека работите се 10 пати полоши со оглед на светските трендови
ЛолНе верувам во светски завери
Банкарскиот сектор кај нас е многу поконзервативен од тој во западна Европа и САД. Токму и затоа ја преживеа финансиската криза без последици.Лол
Не знам колку си со светските текови ама тоа е стандард во сите народни банки како и да се каже последна потврда е ЛИБОР и местењето на ратите со амин од регулаторите ако се дешава тоа во Западот каде не остава нас ?
Лол
Не знам колку си со светските текови ама тоа е стандард во сите народни банки како и да се каже последна потврда е ЛИБОР и местењето на ратите со амин од регулаторите ако се дешава тоа во Западот каде не остава нас ?
Мислам немој да ми кажеш дека веруваш дека ја кажуваат вистината.
И не е заговор докажано е со документација , charts и шо све не .
Е сега ако не знаеш да читаш англиски тоа друг проблем ...