А1 Македонија (VIP)

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.475
Поени од реакции
18.492
Вака сега, имам припејд број на Ти-Мобајл и сакам да се пребацам на ВИП. Ама, сакам и бројов да го задржам...

Ако идам на ВИП пост-пејд, ќе го задржам или мора и постоечкиов број на Ти-Мобајл да ми бил пост-пејд? Ми нема логика ова, ама така разбрав од страната...
Можиш да се префлиш како сакаш, одбери припејд или поспејд, не може обратно, постпејд на т-мобиле да стани припејд на ВИП, мора да биди постпејд и таму.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Јас има при-пејд број на т-мобиле, сакам истиот на ВИП во постпејд...значи може така? :)

Decoturf

Базинга
Член од
30 октомври 2010
Мислења
504
Поени од реакции
74
А колу пари е да се купи припејд број од вип ?

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.180
Поени од реакции
18.255
А колу пари е да се купи припејд број од вип ?
Мислам дека е 290 денари ,со исто толку кредит на сметката.
Јас има при-пејд број на т-мобиле, сакам истиот на ВИП во постпејд...значи може така? :)
Да.Јас така средив и сите дома кај мене.За 3-4 дена најкасно ќе си префрлен.

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
A dali moze da si pretplatnik na t-mobile (pospejd) i da se prefrlis na vip postpejd megjutoa dogovorot od t-mobile da ne ti e istecen?

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Да де, ќе мигрираш од еден во друг оператор, тоа е и новата понуда на вип.
Еве ви објаснето, вип ја превзема целата процедура и тој поднесува барање до т-мобиле за пренесување на бројот
http://vip.mk/cm/offer/postpaid/mnp/index.php

Е сега треба да сте активен корисник на т-мобиле, не должник :)

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
Да де, ќе мигрираш од еден во друг оператор, тоа е и новата понуда на вип.
Еве ви објаснето, вип ја превзема целата процедура и тој поднесува барање до т-мобиле за пренесување на бројот
http://vip.mk/cm/offer/postpaid/mnp/index.php

Е сега треба да сте активен корисник на т-мобиле, не должник :)
Значи вака сеа
Јас фино и културно си потпишувам договор со т-мобајл и си купувам телефон кој како прво го нема во Вип а како второ и да го има е поефтин како што се и сите телефони поефтини таму. И по 2-3-4 месеци јас одам во Вип и поднесувам барање за да се префрлам, немам никакви должности спрема Т-мобајл, Вип ја презема целата процедура за префрлањето и како што пишува на линкот јас за најмногу 3 дена станувам претплатник на Вип.

Ако е вака Вип поштено си ги трти на т-мобајл и јас уште утре потпишувам договор со нив (т-мобајл) :)

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.475
Поени од реакции
18.492
Значи вака сеа

Ако е вака Вип поштено си ги трти на т-мобајл и јас уште утре потпишувам договор со нив (т-мобајл) :)
Ќе си го платиш телефонот во Т-мобиле и уште неколку пенали за тоа.

Lajce

Не за сркање
Член од
19 април 2006
Мислења
997
Поени од реакции
116
Значи вака сеа
Јас фино и културно си потпишувам договор со т-мобајл и си купувам телефон кој како прво го нема во Вип а како второ и да го има е поефтин како што се и сите телефони поефтини таму. И по 2-3-4 месеци јас одам во Вип и поднесувам барање за да се префрлам, немам никакви должности спрема Т-мобајл, Вип ја презема целата процедура за префрлањето и како што пишува на линкот јас за најмногу 3 дена станувам претплатник на Вип.

Погрешно си разбрал. За да префрлиш број или треба да не си под договорни обврски или можеш да си, но ќе мораш да платиш пенали по основ на раскинување на договорот (сите преостанати месечни претплати плус ако си зел телефон и вредноста на телефонот пропорционално за месеците кои го раскинуваш договорот).

Така да ништо од бизнисот што го планираш :) не се до толку глупи операторите а посебно не т-шит, да ти дадат ефтин телефон и гага да им киднеш во ВИП, они ке ти дадат телефон ама потоа 24 месеци им си во раце а тие тебе во паричникот :eek:

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
Погрешно си разбрал. За да префрлиш број или треба да не си под договорни обврски или можеш да си, но ќе мораш да платиш пенали по основ на раскинување на договорот (сите преостанати месечни претплати плус ако си зел телефон и вредноста на телефонот пропорционално за месеците кои го раскинуваш договорот).

Така да ништо од бизнисот што го планираш :) не се до толку глупи операторите а посебно не т-шит, да ти дадат ефтин телефон и гага да им киднеш во ВИП, они ке ти дадат телефон ама потоа 24 месеци им си во раце а тие тебе во паричникот :eek:
Јас не ја знаев целата процедура како е и така дадов само пример за да ми се разјасни како е регулирано тоа :) На страната на Вип а и првиот коментар што ми објаснаа не пишува ни за пенали ни за доплаќање на телефонот па затоа дадов пример :)
Фала во секој случај :)

Член од
13 декември 2007
Мислења
2.409
Поени од реакции
428
Да не знае некој колку време треба да помине од веќе постоечки договор за да може да се обнови договорот?

Знам само дека со Т-Моб може после година-и-пол од 2 годишен договор, а за ВИП не знам. Ми се смачува од телефонов што го имам, ама не давам пари за телефон па што сака нека биде. Вака со нов договор ќе доплатам нешто, ама целосна сума никако :)

Lajce

Не за сркање
Член од
19 април 2006
Мислења
997
Поени од реакции
116
Да не знае некој колку време треба да помине од веќе постоечки договор за да може да се обнови договорот?

Знам само дека со Т-Моб може после година-и-пол од 2 годишен договор, а за ВИП не знам. Ми се смачува од телефонов што го имам, ама не давам пари за телефон па што сака нека биде. Вака со нов договор ќе доплатам нешто, ама целосна сума никако :)
Со ВИП е три месеци пред истекот на договорот или после година и девет месеци. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom