А1 Македонија (VIP)

Член од
18 февруари 2008
Мислења
1.467
Поени од реакции
250
Бидна и випот. Земав еден на М претплата и еден на S. Е сеа само не ми е јасно како да ги наместам 3те броја за бесплатни муабети на S претплатата. Чаре?

--- надополнето ---

Пред еден месец и јас немав. Денес, од другарите и потесната фамилија, јас последен земав. Дали нема да ги трошам 1000те минути? Охооо и те како.

Зборот ми е, џабе се инатиме и да речеме дека никој нема на ВИП. Ако не се САМО на ВИП тогаш 70% од луѓето што јас ги познавам си зимаат број од ВИП само заради ова. Еве на пример, 5те најблиски другари, сите имаме стари (ОНЕ и Т-Мобиле броеви), ама сите си испоземавме и ВИП броеви. И секој така полека полека се шири мрежата.

Еве денес кога јас бев, овде во Гевгелија се чекаше тежок ред да се потпишат договори. Во двата салони.
Што ако е бесплатно кога неможе да напраиш салам муабет секој 30 сек исклучува, квалитетот на разговор е катастрофа едвај го слушам со тој што зборам, и најважното нема никаква мрежа 90 % имаат покриеност каде што живее население, а другата територија нема мрежа, со оглед на тоа што патувам имам потреба од МОБИЛЕН телефон, а не фиксен.

Вип нема „Т“ од телекомуникации.

Член од
13 декември 2007
Мислења
2.409
Поени од реакции
428
Што ако е бесплатно кога неможе да напраиш салам муабет секој 30 сек исклучува, квалитетот на разговор е катастрофа едвај го слушам со тој што зборам, и најважното нема никаква мрежа 90 % имаат покриеност каде што живее население, а другата територија нема мрежа, со оглед на тоа што патувам имам потреба од МОБИЛЕН телефон, а не фиксен.

Во оваа неполна недела што го имам бројот имам преку 2 часа муабет веќе и АМА БАШ НИТУ ЕДНАШ (намерно ова вака со нагласено потенцирање) не ми преќина муабетот или слично. Нити пак имам проблем со слушање на соговорникот, а никој ми се нема ни мене пожалено дека слабо ме слуша. Дури ни ретардираниот 7 години стар Сименс на татко ми. Не знам зошто вака зборите како Т-Мобајл да ви е роднина.

Член од
18 февруари 2008
Мислења
1.467
Поени од реакции
250
Во оваа неполна недела што го имам бројот имам преку 2 часа муабет веќе и АМА БАШ НИТУ ЕДНАШ (намерно ова вака со нагласено потенцирање) не ми преќина муабетот или слично. Не знам зошто вака зборите како Т-Мобајл да ви е роднина.
Почекај бе другар ќе се увериш за квалитетот. Зборувам нема мрежа не ми врши услуга што ќе ми е тогаш ај било без пари, тогаш баш телефонот ќе ми биде само саат да гледам кога ќе нема мрежа. Не само тмобиле и Оне се добри со мрежа, е сега ќе речиш почетници се Вип понатаму ќе имаат, правиме муабет за сега што немаат.

Член од
13 декември 2007
Мислења
2.409
Поени од реакции
428
Почекај бе другар ќе се увериш за квалитетот. Зборувам нема мрежа не ми врши услуга што ќе ми е тогаш ај било без пари, тогаш баш телефонот ќе ми биде само саат да гледам кога ќе нема мрежа. Не само тмобиле и Оне се добри со мрежа, е сега ќе речиш почетници се Вип понатаму ќе имаат, правиме муабет за сега што немаат.
Јас искуството досега го искажувам. За што би било не знам, само имам слушнато дека на почетокот на 2011 самостојната мрежа на вип ќе е готова и ќе се префрлале на нивна. Колку е точно не ме засега баш баш. Кој знае можеби и јас ќе ги пцујам за некој месец. Ама сега засега ми е супер.

Логикс

Gooner
Член од
17 септември 2007
Мислења
7.358
Поени од реакции
2.290
@Dr. Chase, за жал второто е чекам да ми го ослободат бројот, а искрено се надевам дека се уште ќе се продолжува се додека има интерес, а мислам дека интересот е голем, доколку не се продолжи бројот на t-mobile ќе го префрлам во ВИП, на pre paid, и ќе чекам некоја поповолна услуга и промоција, а мислам дека ќе ги има доста во текот на 2011.
Друже,сакав и јас така,ама неможеше.Ќе можеш да си го префрлиш бројот на пост-пејд само.Јас направив така,ама само една замерка,веќе 10 дена чекам телефони да донесат и да потпишам договор,дај боже утре да донесат,ми рекоа вторник и петок дека носат,пааа ќе видиме.

Кралот Марко

Не прилепчанецот, ами Јас
Член од
6 ноември 2008
Мислења
3.969
Поени од реакции
278
Неодамна после десет години Т-мобиле поминав на ВИП и задоволен сум. Едноставно неможев веќе да го трпам безобразлукот на Т-мобиле.

D_T

Чорбаџи Димко
Член од
8 март 2009
Мислења
2.119
Поени од реакции
1.571
Пишав претходно дека и јас имав проблем со сигналот, меѓутоа морам да нагласам дека во последно време не ми се случило тоа. И да не заборавам да потенцирам - таков проблем ми се случуваше само кога зборев со еден VIP корисник. Сите останати повици беа во ред. .... значи можно е да било до соговорникот(дали неговиот тел. или мрежната покриеност на таа локација). Проблем со слаба мрежа не сум имал.... кога и да погледнам во тел. индикаторот за мрежа е full

Неодамна после десет години Т-мобиле поминав на ВИП и задоволен сум. Едноставно неможев веќе да го трпам безобразлукот на Т-мобиле.
И да знаеш дека нема да се покаеш.... јас сум исти случај

Кралот Марко

Не прилепчанецот, ами Јас
Член од
6 ноември 2008
Мислења
3.969
Поени од реакции
278
И да знаеш дека нема да се покаеш.... јас сум исти случај
Се надевам, затоа поминав. Единствен спомен кој сега ме врзува со Т-мобиле е задржувањето на истиот број.

Член од
27 јануари 2008
Мислења
1.611
Поени од реакции
85
Друже,сакав и јас така,ама неможеше.Ќе можеш да си го префрлиш бројот на пост-пејд само.Јас направив така,ама само една замерка,веќе 10 дена чекам телефони да донесат и да потпишам договор,дај боже утре да донесат,ми рекоа вторник и петок дека носат,пааа ќе видиме.
И јас утре ке поминам во ВИП тука во Куманово, ако има телефони да се ставам на ВИП...

Брокер

Broker of the Year
Член од
25 јули 2009
Мислења
1.227
Поени од реакции
257

Искрено чекам да го пролонгираат рокот за уште еден месец, да го откажам бројот од t-mobile, и да си потпишам нов договор со ВИП, без разлика колку се чека само да го фатам промотивниов период, има некој информации дали ќе се продолжи и во фебруари, мене договорот ми е до 20 фебруари со T-mobile?

Член од
10 септември 2010
Мислења
273
Поени од реакции
25
Охохо да да дигнати се цените за по 2 илјадарки. Се да им испоебам.

Се мислев дали Нокиа е52 или LG GT540 ... беа 6990 и 2990 соодветно, сега гледам 8990 и 4990 ... Исто на М тарифа.

Педерана...
цените за 12 месечен договор се 2000 поголеми...

--- надополнето ---

Сакам да земaм пост пејд на вип на S ili M зависи што телефон ке видам.... на 24 месеца .... Дали некој е на овие тарифии, дали сте задоволни?
И Пошто има промоција до 31.1.2011 ... дали тоа е ако направам сега договор и 24те месеца ке ми биде пола цена претпалтата или само за јануар?

--- надополнето ---

Сакам да земaм пост пејд на вип на S ili M зависи што телефон ке видам.... на 24 месеца .... Дали некој е на овие тарифии, дали сте задоволни?
И Пошто има промоција до 31.1.2011 ... дали тоа е ако направам сега договор и 24те месеца ке ми биде пола цена претпалтата или само за јануар?

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.476
Поени од реакции
18.494
Искрено чекам да го пролонгираат рокот за уште еден месец, да го откажам бројот од t-mobile, и да си потпишам нов договор со ВИП, без разлика колку се чека само да го фатам промотивниов период, има некој информации дали ќе се продолжи и во фебруари, мене договорот ми е до 20 фебруари со T-mobile?
Најверојатно ќе останат, гледам битката е заострена сега меѓу VIP од една страна и T-mobile и Оне од друга.

Така да не верувам дека овај бран на нови корисници ќе го испуштат така лесно.

--- надополнето ---

цените за 12 месечен договор се 2000 поголеми...

--- надополнето ---

--- надополнето ---

ЗАСЕКОГАШ :)

Член од
10 септември 2010
Мислења
273
Поени од реакции
25

Мене увек ми има мрежа и добро се слуша... можеби до телефонот е...

Член од
18 февруари 2008
Мислења
1.467
Поени од реакции
250
Мене увек ми има мрежа и добро се слуша... можеби до телефонот е...
Незнам пријател за тебе, јас кажувам за мене и други пријатели се жалат. Вип има мрежа само во Град на друго место потешко, затоа може да се нарече дека е фиксен тел, а не мобилен.

Член од
27 јануари 2008
Мислења
1.611
Поени од реакции
85
Незнам пријател за тебе, јас кажувам за мене и други пријатели се жалат. Вип има мрежа само во Град на друго место потешко, затоа може да се нарече дека е фиксен тел, а не мобилен.
Па еве сега, собираат пари, па се надеваме дека на добро ке ги искористат или подобрување на мрежа поточно.

Kajgana Shop

На врв Bottom