А1 Македонија (VIP)

Zemzela

носител на титулата ултимативен клабер
Член од
19 јули 2006
Мислења
5.045
Поени од реакции
152
Еве како например тука кај мене во германија каде О2 како студент ми дава секој месец по 100 бесплатни смс
Па тоа зборам и јас а не они удираат на нас студентите зашто реално од сите други групи на луѓе ние и бизнисмените најмногу збориме :toe:

Член од
20 март 2007
Мислења
8.493
Поени од реакции
308
Вака според најавите како што гледам се добри. Плус ако го земеме и нивното присуство во земјите од регионот и фактот што се главни конкуренти на Т-Мобиле, сериозно мислам после истекувањето на договорот со ТМ да се префрлам на VIP.

Necrophilia

Find Prettys Womans from your city for night
Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
Па тоа зборам и јас а не они удираат на нас студентите зашто реално од сите други групи на луѓе ние и бизнисмените најмногу збориме :toe:
верувај - не сите бизМисмени многу зборат :pos: извинете за офф-топиков.

па нормалните луѓе - значи тие што не се студенти, не се деца и не се ученици и не се бизнисмени и немаат некоја голема потреба од мобилен општо - на нив име потребно тоа средство само за да ги добијат.

како и да е секоја голема компанија си има своја стратегија и јас не би сакал многу да се мешам во тие сектори.

Друго - Многу позитивно беше што Космофон го урна Монополот на Мобимак, сега Т-Мобиле, сега овие новите Вип од австрискиот телеком ке го урнат Дуополот помеѓу Космофон и Т-Мобиле, па ке се појави и четврт оператор итн...

иако за наши услови дури и премногу се два :helou:

ZIKS

Ај за убо да е.
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.582
Поени од реакции
39
како ќе се движат цените на мобилните што ќе ги продаваат ? :)

Yugo

Law rules
Член од
12 декември 2005
Мислења
8.251
Поени од реакции
28
Toп уште еден фали да влезе... и готово.. ќе ги наошаме телефоните по улица :pos:

Sebastian

Too weird to live, too rare to die
Член од
26 јануари 2007
Мислења
606
Поени од реакции
9
Цените на минута разговор и на СМС у Србија се 4,9 дин/мин. и 1,9 дин/СМС без ДДВ. Сега, точно у денари колку е не знам, ама ќе видиме за некој ден.
Еве линк за припејд тарифите у Србија: http://vipmobile.co.yu/cm/offer/pre/pdetails/index.php

п.с. Уште немаат стартувано со пост-пејд таму.

Член од
2 април 2007
Мислења
394
Поени од реакции
13
VIP operator

Ete i oficijalno, portalot na noviot operator vo nasata ni mila zemja.
Da ni dade podobri uslugi i poevtini ceni.Pa pisuvajte ponatamu otkako ke se lansiraat vo eter kakvi se vo odnos na uslugi , ceni, pokrienost itn..

http://www.vipoperator.com.mk/

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.606
Поени од реакции
13.304
Ete i oficijalno, portalot na noviot operator vo nasata ni mila zemja.
Da ni dade podobri uslugi i poevtini ceni.Pa pisuvajte ponatamu otkako ke se lansiraat vo eter kakvi se vo odnos na uslugi , ceni, pokrienost itn..

http://www.vipoperator.com.mk/
не верувам да направи бум како што се очекува а и слушнав дека ке ја користи мрежата на т-мобиле така разбрав ...

Член од
2 април 2007
Мислења
394
Поени од реакции
13
Da i ja taka slusnav na vesti.Da ne bide kako On net vo fiksnata.
Aj so sreka
Da se razbereme, ne moze da bide on.net , sekoja sporedba e nebulozna, Stanuva zbor za seriozna kompanija luge ne zaebancija. Strateski partneri se na Vodafone - br 1. operator na planetava. Znaci ke ima bleckberry, EDGE tehnologija, vo hrvatska nudat Vodafone box(broadband internet,fiksna telefonija- ama moraa da gi zgolemat cenite poradi toa sto bea nenormalno eftini-hrvatski zakoni za konkurencija). A za nacionalen roaming(koristenje na T-mobile mrezata) - ne pravi nikakva razlika samo imas celosna pokrienost vo RM kako T-mobile.Vo narednite 2 godini treba da ja pokrijat teritorijata na RM so svoi bazni stanici(veke imaat postaveno). A spored nivnata najava deka ke nudat razgovori
bilo kade, bilo koga,so bilo kogo- pretpostavuvam deka ke ponudat flat rate.

I ako moze stavete ja temava so nov topic bidejki oficijalnoto ime e VIP Operator .

100 Proof

Охриѓанец
Член од
27 јули 2007
Мислења
104
Поени од реакции
0
Epa vidi edna sporedba sea :

Cosmofon dava Samsung d900i za 13000 na 2 godini
IMPULS dava samsung d900i za 8000 na 1 godina (IMPULS sorabotvit so COSMOFON)
Perdul T-Mobile ohrid dava neznam so

pa napraj sporedba koja cena konkretno ke ima d900i vo Vip !!! Spored mojava matematika mislam deka za 100 eur ke go ima d900i mozda na 1 ili 2 godini ke vidime ta rabota

EDIT:

Ama pak vidi sea od fevruar 2008 t-home e na pat taka??? t-com za internet t-mobile za mobilni KE IMAT i tuka nesto ke se metkat vervite

Necrophilia

Find Prettys Womans from your city for night
Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
абе зошто ја пренасочивте темава во тоа дали ке даваат ефтини мобилни? тоа е само оператор. Глејти си таму ефтини разговори, смс пораки, воведување на 3g итн...

п.с. ми е хепи!!! сега кога ке ја стават видеофонијата во тест период - т.е. кога ке бидат бесплатни тие разговори секој ке сака 3g телефон :)

Sebastian

Too weird to live, too rare to die
Член од
26 јануари 2007
Мислења
606
Поени од реакции
9
Ха, па фала Богу. Не може едно да нуди на тендер, па после откога ќе добие лиценца - токму заради тоа што го нуделе, да изиграва мангуп и да нуди „квалитет“, а не евтини пакети.
Инаку, у саботата поминав покрај новиот салон што ќе им биде у ГТЦ (одма до Космофон). Таму стоеја некои луѓе од ВИП, ги прашав кога планираат да почнат со работа и ми рече или оваа или наредната недела - демек и он не знаел точно.

Kajgana Shop

На врв Bottom