- Член од
- 30 јули 2008
- Мислења
- 4.320
- Поени од реакции
- 2.846
Еве јас имам направаено а ништо не сум добил. И според тебе што треба да направам јас за државава за да ми врати? Да лепам плакати? Да одам на митинг кога ќе ми кажат? Или да чутам иако неможам глава да дигнам од сметки а земам “инжињерска“ плата, т.е. две работи работам.Епа дојдовме до американското прашање, ТИ што си направил за Македонија, да ние сме горди на тебе и што си по потекло од Македонија. Што држвата им направи на Германците за они да ја сакаат, нив им ја разрушија државата. Германија ја направија германците што живеат во неа политичари, доктори, професори и сите други, а кај спаѓаш ти ?. Ја правиш ли поубава Македонија и поубаво место за живеење ?. Кога ќе сакаш сам, а и другите да ти помогнат да го уредиш дворот пред зграда е тогаш знаеш дека создаваш за да ви е поубаво, безразлика дали некој ќе живее 1 или 100 години во таа зграда. Кога и ти ќе викаш дека во Македонија мора да создаваме, да градиме, да обновиваме, тогаш знаеш дека работиш за иднината. Ти си од оние што викаат дека нема иднина. Остро критикуваш се што се гради и создава, и како јас да имам доверба во тебе како граѓанин и еве претпоставен можеби ?
Ако тоа е тоа што треба да се направи за државата тогаш жалам ама таа држава не заслужува да ја почитувам. Поточно јас државата многу си ја почитувам ама власта ја уништува за жал, а сепак за некои како тебе тука е рајот....