Па да, убаво велиш, ако веќе си се развел од некоја кучка неверна, кажи по некој убав збор за нејзе, нека ја земе некој друг будала за кучката неверна да му го по_бе животот и на него.Кога ќе излагате од Македонија, немој да зборите дека е мизерија, пошто вас ќе ве гледаат дека се сте такви. Ако не си ја почитуваш државата од каде доаѓаш, тогаш ни самиот не се почитуваш. Ова го кажувам зошто имав прилика во Лондон да слушам од македонец од Прилеп се најмизерно за Македонија, а он заборава дека таму се родил и каква реклама си прави за себе и државата.
Кој решил нека иде, ама барам покажете дека Македонецот е достоинствен и горд што се родил како таков, и не заборавајте дека вашите претци со крв плаќале вие да можете да се кажувате Македонци !!!
Не е исто тоа што го викаш и со државата ама ај, у државата власта нечини и неа ја мењаш. Државата како мајка што те храни е светиња. Ама пријател ако завршуваш на Ќ или Ч по нашки, или си од мешан брак,ти ја чуствуваш државата ко да си кираџија. Така да, ја и ти неможеме да гледаме исти вредности и исти побуди кон својот народ и земја.Па да, убаво велиш, ако веќе си се развел од некоја кучка неверна, кажи по некој убав збор за нејзе, нека ја земе некој друг будала за да му го по_бе животот и на него.
Моето презиме не завршува ниту на Ќ, ниту на Ч, јас потекнувам од македонско семејство од територијата на денешна Република Македонија - иако сум роден во Социјалистичка Република Македонија, која била дел од тогашна СФР Југославија, а моето семејство не го сочинуваат бегалци од Егејска Македонија или од Пиринска Македонија, ниту потекнувам од мешано семејство.Не е исто тоа што го викаш и со државата ама ај, у државата власта нечини и неа ја мењаш. Државата како мајка што те храни е светиња. Ама пријател ако завршуваш на Ќ или Ч по нашки, или си од мешан брак,ти ја чуствуваш државата ко да си кираџија. Така да, ја и ти неможеме да гледаме исти вредности и исти побуди кон својот народ и земја.
Епа дојдовме до американското прашањеМоето презиме не завршува ниту на Ќ, ниту на Ч, јас потекнувам од македонско семејство од територијата на денешна Република Македонија - иако сум роден во Социјалистичка Република Македонија, која била дел од тогашна СФР Југославија, а моето семејство не го сочинуваат бегалци од Егејска Македонија или од Пиринска Македонија, ниту потекнувам од мешано семејство.
Кога ми се обраќаш на мене, никогаш повторно да не си ја изедначил државата со мајка ми.
Државата за мене нема направено ни 0.01% од се што мајка ми има направено за мене.
Секој со свое мислење, јас со мое, ти со твое мислење.
Јас никогаш не сум рекол дека нема иднина во Македонија.Епа дојдовме до американското прашање, ТИ што си направил за Македонија, да ние сме горди на тебе и што си по потекло од Македонија. Што држвата им направи на Германците за они да ја сакаат, нив им ја разрушија државата. Германија ја направија германците што живеат во неа политичари, доктори, професори и сите други, а кај спаѓаш ти ?. Ја правиш ли поубава Македонија и поубаво место за живеење ?. Кога ќе сакаш сам, а и другите да ти помогнат да го уредиш дворот пред зграда е тогаш знаеш дека создаваш за да ви е поубаво, безразлика дали некој ќе живее 1 или 100 години во таа зграда. Кога и ти ќе викаш дека во Македонија мора да создаваме, да градиме, да обновиваме, тогаш знаеш дека работиш за иднината. Ти си од оние што викаат дека нема иднина. Остро критикуваш се што се гради и создава, и како јас да имам доверба во тебе како граѓанин и еве претпоставен можеби ?
Ова е чиста манипулација , со 100 вработени ништо не се постигнува.http://www.ads.gov.mk/content/pdf/Odluki_12_2014/ssrd_139_2014.pdf
Нова тура нобеловци и после не ауфидерзен и да не си зборувал против држава
Ние едно време кога одевме Бугарија на одмори за нив бевме Американци по пари споредено. Они беа 45 години под руска чизма и беа стварно за никаде. Сега, 20 години подоцна се понапред од нас.Просечна нето плата во Македонија - 21 278 MKD - 346€
Просечна нето плата во Бугарија - 649 BGN - 332€
ДДВ во Македонија - 18%
ДДВ во Бугарија - 20%
Данок на доход во Македонија - 10%
Данок на доход во Бугарија - 10%
БДП на Бугарија - 53.545.000.000 $
БДП на Македонија - 10.644.000.000 $
Стапка на невработеност во Бугарија - 11.6%
Стапка на невработеност во Македонија - 28.2%
Секако Македонија никогаш нема ни да има БДП од 50тина милијарди $ што од малиот број население и општо малата економска сила која ја поседува државата, меѓутоа може да се подобри сликата со невработеноста.
И каде ми е поентата?
Поентата е што Бугарија се раководи како полноправен член на Европската Унија со целосно отворени фондови и слободен пазар на труд па статистички гледано од бројките погоре ситуацијата не е баш најсјајна таму.
Према вашите размислувања Македонија треба да се самораспушти по евентуалното влегување во Европската Унија. Да не беше проблемот со името уверен сум дека до 2018та ќе бевме полноправни членки на ЕУ/НАТО со истите овие улици и патишта со истото ова здравство судство и полиција.
Не е проблемот одењето од државата, проблемот е сликата која се ствара за тоа.
Западна Европа Америка и Австралија и пред Втората Светска Војна и после неа и по формирањето на Европската Заедницата и за време на Студената Војна и кога би се распаднал ЕУ и после евентуална Трета Светска Војна БИЛА, Е и ЌЕ биде Подобро Место за живеење.
Не можеме да го земаме нивниот стандард култура граден со векови и да правиме репер за тоа како треба да изгледа едно идеално општество.
Тоа што таму го имаат и негуваат е одлика на нивната самосвест.
Одлика што кај нас ретко кој ја има.
Дарди, ти си за нови 10.000 вработувања во јавна администрација? Сериозно? Не е заебанција, 10.000?: За да се достигнат 25,1% вработени албанци, треба да се вработат уште 10.000 албанци. Не е заебанција, 10.000.
И тоа под услов да не се вработи ниеден македонец.
За да ти завршиш работа со бирократија треба да се отпуштат 30% од административците, под услов, тие што и претходно работеле да останат на работа.Ова е чиста манипулација , со 100 вработени ништо не се постигнува.
Ако не си знаел, еве јас ти кажувам: За да се достигнат 25,1% вработени албанци, треба да се вработат уште 10.000 албанци. Не е заебанција, 10.000.
Што ви се криви албанеците што за 100 вработени албанци од главна врата, се вработуваат уште 100 македонци од задна, па затоа никогаш не се прекинува овој канцер наречен: вработени во државна и јавна администрација.
Има една можност, да се отпуштаат 10.000 македонци , и да се вработат само 5.000 албанци.
Или нека се оди до крај , вработувања од двете страни секоја година, нити ќе има спроведување на охридскиот договор, а нити ќе напредува државата.
Ги читам твоите постови, и навистина наоѓам поента во нив! Без да те навредам на национална основа, сакам да ми одговориш дали навистина би бил задоволен со работа во јавна администрација??? Имав колега на факултет од Гостивар, многу се разбиравме, си помагавме финансиски, си помагавме околу давање земање материјали, си помагавме и на испити.Ова е чиста манипулација , со 100 вработени ништо не се постигнува.
Ако не си знаел, еве јас ти кажувам: За да се достигнат 25,1% вработени албанци, треба да се вработат уште 10.000 албанци. Не е заебанција, 10.000.
Што ви се криви албанеците што за 100 вработени албанци од главна врата, се вработуваат уште 100 македонци од задна, па затоа никогаш не се прекинува овој канцер наречен: вработени во државна и јавна администрација.
Има една можност, да се отпуштаат 10.000 македонци , и да се вработат само 5.000 албанци.
Или нека се оди до крај , вработувања од двете страни секоја година, нити ќе има спроведување на охридскиот договор, а нити ќе напредува државата.