Ima I takvi so si ja zemaa I zenskata, ja zaebaa sesijata I ostanaa. I praat pari .Најмалку десет студенти од од моја генерација на 20 години во Чикаго положија за камион, а за 3 години си купија нивни камиони и си прават пари.
Додека другите брзаа да се вратат дома да не им избегаат женските и сесијата тие останаа таму.
Малку е таа плата, 1000Е за директор. Поискусен програмер зема толку
Додека не избегаат сите надвор. Романија се случи истото , и моментално за д ги вратат ослободени се од данок, односно наместо 30 % од бруто платата , им задржуваат само 2 % . Платите се од 1500 евра нагоре.И после нашите компании да не се чудат што имаат недостаток од програмери.
http://vraboti.se/announcements/view/TJIFM_Programer
Eve vaka, kolku od vas imaat *mazeno* lopata ili kopac vo raka, za armiranje i sostavuvanje na elementi ic ne ni prasuem. Ako pocneme od ova prasanje natamu nema potreba uopste da se diskutira, tuka se zavrsuva muabetot. Nitu nekoj rabotel gragevina, nitu znae kakva i kolku e teska taa rabota, a veruvam deka barem 90% od vas nitu pod razno ne bi se nafatile toa da go rabotat. Samo da se lupa na prazno deka ke odele jabana.[DOUBLEPOST=1401971603][/DOUBLEPOST]Армирачи и градежници.
Si probal li nekogas da vozis kamion? Toa ti e edna od najteskite raboti so moze da bidat. Mnogumina sto mislat deka e toa plukni zalepi se otkazuvaat odma uste posle prvata izvozena tura.Абе остај го него никогаш не може да му докажеш.
Има многу вакви случаеви каде што сиромашни успеваат. Најмалку десет студенти од од моја генерација на 20 години во Чикаго положија за камион, а за 3 години си купија нивни камиони и си прават пари.
Додека другите брзаа да се вратат дома да не им избегаат женските и сесијата тие останаа таму.
Лесно е да успееш во странство само треба да имаш желба, да си комуникативен, да знаеш да ги цениш луѓето и да си вреден. Таму се цени знаењето и желбата да научиш, а не од која фамилија си, партиската книшка и врските.
Тие што викаат дека секој не може да се снајде таму, епа нормално ако не си снаодлив, ги потценуваш луѓето и ако не знаеш да сврзиш две реченици ќе си дојдеш дома како Валво наш.
Ако се плашиш еј па како е таму, дали ќе ми стигнува платата, еј со вакви глупаци ли ќе работам е тогаш тие нека не си одат од државата.
Taka e valco ti od ovie tri dve imas iskuseno u nemacka i toa so dvete desni i pak ne biva! E aj oj sea dokazi mu!Abe samo na muabet da se najdat, te soferi ke bile, te zidari, te armiraci..... dolg e spisokot. Da puknes od smea. A 90% od tie najglasnite se so dve levi race (nekoi i kako da se bez) i so nikakvo upotreblivo znaenje, osven za lepenje plakati na izbori i tipuvanje na sportska....
Exactly i jas toa mu go velam a oni se zapnale koe shoshon na slanina!Za razlika od poveketo tuka sum rabotel i tamu, sum rabotel i kako sofer imam E kategorija, i armiranje i gragevina i po fabriki i sto uste ne. Jas barem imam poznavanje i iskustvo vo najrazlicni oblasti, i pak tvrdam deka ako ne te ceka dobro platena lezacka rabota ne se isplaka gore vreme da si gubis.
A ovie poetive tuka samo rekla kazala a nemaat ni eden den sraboteno vo zivotot.