kooperativa
Г-ин Пола Милениум
- Член од
- 2 октомври 2012
- Мислења
- 7.633
- Поени од реакции
- 8.601
интересно ај да се надеваме дека нема да ми требаш, али ко за опција нели?Армирачи и градежници.
интересно ај да се надеваме дека нема да ми требаш, али ко за опција нели?Армирачи и градежници.
Еве ти жив пример, мислам дека ја имам раскажувано случката на темава. Познаник еден , 3-4 години постар од мене значи сеа има 26-27 години потекнуваше од обично работничко македонско семејство , работеше и стругаше даски во една пилана за 15 илјади. Научи да вози камион , и отиде во Канада и не си дојде 2 години , буквално живееше во камионот. За 2 години рмбање собра некаде околу 50тина илјади евра , се врати во Европа поточно во Шпанија и се запиша на пилотски курс за комерцијален пилот. Го заврши за 2ипол години , и веќе од март 2013 работи како копилот за Fly Emirates со плата од 3600 евра НЕТО.Нонстоп спие по луксузни хотели , плус кога има слободни денови живее во Дубаи во стан од фирмата и не плаќа ништо. А замисли само уште е копилот , со една година работно искуство. Можам да замислам какви пари ќе заработува за 4-5 години кога ќе стане и главен пилот. Ова ако не е успех за тебе незнам што да кажам , момакот од даско стругач за 250 евра во македонско село , се искачи до копилот со плата од 3600 евра.Ranije ili kasnije se se sveduva na toa ili ke bides svoj gazda ili da uspees da se nacukas u drzavno. Toa e uspehot. Treto nema.
@Благоев , Имам еден другар со бугарски пасош, има работено градежно во Швајцарија, повеќе со кнауф, гипс картон. Ако мислеш дека е кадар кој е потребен, ако сакаш пиши ми контакт во пп, ке те контактира. Моментално е во Македонија. Поздрав.Армирачи и градежници.
Како прво, одлична приказна.Еве ти жив пример, мислам дека ја имам раскажувано случката на темава. Познаник еден , 3-4 години постар од мене значи сеа има 26-27 години потекнуваше од обично работничко македонско семејство , работеше и стругаше даски во една пилана за 15 илјади. Научи да вози камион , и отиде во Канада и не си дојде 2 години , буквално живееше во камионот.
Оддамна беше тоа пред 5-6 години , ама мислам дека тука бараат доста возачи за камион во Канада. Замина преку еден посредник кој му среди работен договор со една транспорт компанија , и релативно лесно доби виза , се се заврши брзо за месец дена.Како прво, одлична приказна.
Како второ - ме интересира како заминал Канада...ако имаш инфо. Бидејќи попатно е кажано, а за да се замине Канада iz šale не е баш лесно.
Моментално имам повеќе работници, отколку што има работа. Плус, ретко има работа за финосување. И веќе сум изгорен со “добри“ мајстори, па сум доста селективен кој ќе работи.@Благоев , Имам еден другар со бугарски пасош, има работено градежно во Швајцарија, повеќе со кнауф, гипс картон. Ако мислеш дека е кадар кој е потребен, ако сакаш пиши ми контакт во пп, ке те контактира. Моментално е во Македонија. Поздрав.
Море у Америка на азбестотИ замисли сега, му плеснат на валволин една казна што работи на црно цел живот и валво иде у Германија да извади пари за казната.
Tek u germanija kolku ima šo svercaat koli na crno ihaaa.... sekoj peti so poteklo od jug e svercer na koli. Jas i tamu da sum bi se zanimaval so istata rabota.И замисли сега, му плеснат на валволин една казна што работи на црно цел живот и валво иде у Германија да извади пари за казната.
Абе остај го него никогаш не може да му докажеш.Еве ти жив пример, мислам дека ја имам раскажувано случката на темава. Познаник еден , 3-4 години постар од мене значи сеа има 26-27 години потекнуваше од обично работничко македонско семејство , работеше и стругаше даски во една пилана за 15 илјади. Научи да вози камион , и отиде во Канада и не си дојде 2 години , буквално живееше во камионот. За 2 години рмбање собра некаде околу 50тина илјади евра , се врати во Европа поточно во Шпанија и се запиша на пилотски курс за комерцијален пилот. Го заврши за 2ипол години , и веќе од март 2013 работи како копилот за Fly Emirates со плата од 3600 евра НЕТО.Нонстоп спие по луксузни хотели , плус кога има слободни денови живее во Дубаи во стан од фирмата и не плаќа ништо. А замисли само уште е копилот , со една година работно искуство. Можам да замислам какви пари ќе заработува за 4-5 години кога ќе стане и главен пилот. Ова ако не е успех за тебе незнам што да кажам , момакот од даско стругач за 250 евра во македонско село , се искачи до копилот со плата од 3600 евра.
Абе сите во странство се богаташи. Во странство нема сиромаштија, нема бездомници, нема луѓе што се хранат од контејнери, нема луѓе што немаат пари да си платат една посета на лекар. Сите во странство успеваат и ако си комуникативен и ти го ценат знаењето, веднаш стануваш бизнисмен, зошто нели таму сите се бизнисмени или богаташи и нема сиромаштија.Абе остај го него никогаш не може да му докажеш.
Има многу вакви случаеви каде што сиромашни успеваат. Најмалку десет студенти од од моја генерација на 20 години во Чикаго положија за камион, а за 3 години си купија нивни камиони и си прават пари.
Додека другите брзаа да се вратат дома да не им избегаат женските и сесијата тие останаа таму.
Лесно е да успееш во странство само треба да имаш желба, да си комуникативен, да знаеш да ги цениш луѓето и да си вреден. Таму се цени знаењето и желбата да научиш, а не од која фамилија си, партиската книшка и врските.
Тие што викаат дека секој не може да се снајде таму, епа нормално ако не си снаодлив, ги потценуваш луѓето и ако не знаеш да сврзиш две реченици ќе си дојдеш дома како Валво наш.
Ако се плашиш еј па како е таму, дали ќе ми стигнува платата, еј со вакви глупаци ли ќе работам е тогаш тие нека не си одат од државата.
Можеби не се сите богати и успешни на финансиски план, НО, у душата се многу побогати.Абе сите во странство се богаташи. Во странство нема сиромаштија, нема бездомници, нема луѓе што се хранат од контејнери, нема луѓе што немаат пари да си платат една посета на лекар. Сите во странство успеваат и ако си комуникативен и ти го ценат знаењето, веднаш стануваш бизнисмен, зошто нели таму сите се бизнисмени или богаташи и нема сиромаштија.
Особено камионџиите и возарите имаат еден куп пари, живеат во палати, додека возат спијат во хотели со 5 ѕвезди, секој месец одат на краток одмор на Хаваи или Бахами. Најуспешни се оние од Детроит и Чигаго.