Атина гори, над 50 повредени од кои повеќето полицајци

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Земетрус (5.2 по Рихтер ) до Атон преди 15 минути.
И приподата не ги штеди.

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.814
а овие швабите и французиве биле наивни?! абе ајде, давале пари под лихва и како да не знаеле дака ке дојде до ова. се е ова политика каква криза какви бакрачи! не треба грција да му ги враќа парите на приватните белосветски лихвари! и крај краева парите треба грција да ги бара од оние кои со тие пари станале милјардери а не од обичниот свет! само нема ова да помине кај грчкиот народ, и порано покажаа а и сега се гледа дека имаат муда да застанат на вистински протест и да се борат за своите права, да направат вистински протест, штрајк! и убаво одбираат тие што да запалат.... не палат обични куќи. кога ке ги споредам нивните протести и причините за нивните протести со нашиве протести и причини за протест ми се гади од тоа колкави пичиња сме, абре кожата ни ја одраа а ние еден асолен штрајк не направивме, се собираме по стотина и ке дојде еден пандур и сите ке не избрка! срамота!
Брат не си ми го разбрал постот...мене друга ми беше конотацијата.....во смисла дека цела ЕУ ќе распадне заради тоа што некој земји си играле к*р т*шак.....а додека другите земји како Бугарија и Романија кој трпат за леб,само и само за да живеат европски...и пак сето тоа им доаѓа за џабе.

А тек замисли ние да требаше да смениме име заради таа ЕУ.

Знаеш колку е извозот на Германија? Првпат оваа година надмина милијарда!
Сигурно грешно си пишала....сигурно си мислела на трилион,а не на милијарда?!...бидејќи извозот за 2010 им е 1.146 милијарди.

И се чудам на некој постови дека ние сме требале овака да излеземе на протести и да палиме и сл....демек не соголеле до гола кожа и дека време било да излеземе на улица.

Како прво,дали вие што тресете овакви извртени тези.....дали воопшто знаете колку во Македонија годишно се отвараат фирми,а колку пропаѓаат??

Второ....нашиот БДП е смешен...и според тоа,и 300евра просечна плата е реална.....значи ако сакаме повеќе,тогаш државата треба да зима кредити,и тогаш сите ќе зимаме вештачки по 1000евра....ама после ќе дојдеме на дереџе го јужните.

Трето....Јужните протестираат,бидејќи за прв пат во животот,ќе мораат да си ја заработат платата.....цело време биле навикнати на туѓи пари,кои ги земале на шала.....а реално требаат да зимаат максимум по 500евра просечна плата.(а мајмуните протестираат за тоа што минималната им ја направија од 600 до 750 евра.....значи пак со лежење да зимаат мин 600евра).

B

Borg_Drone

Гостин
Не ме зезај, додека им одговараше, ја пуштаа да прави што сака, сега кога и нив им дојде јајцето под газот, односно да се тресе еврозоната, одеднаш они се изненадени, не знаеле што правеле... Мижи асан да ти баам. Ај да и е прв пат. Ама не и е. Значи два пати претходно банкротирала, од кои не толку одамна имало комисија која раководела со нивните финансии. И демек сеа Германија и Франција помислиле дека проблемите магично исчезнале и дека Грција одеднаш е ултра средена држава? Не ме зезај... :)
Да, ама ова е веќе друго.Они ги пуштаа Грците да прават што сакаат ама се додека беа сигурни дека нема да наштетат.Во овој случај Грците ги измамиле нив а овие мислеле дека економијата е доволно способна да ги врати тие пари и затоа и на нив се потпреле како партнер кога ја градеа еврозоната.
Јас не ги оправдувам ЕУ, ама во овој случај работата е поинаква.Тоа што се Германците, Французите итн. лицемерни си е веќе друга работа, и затоа и не пишувам на темата зошто тоа е веќе сосем друга тема.Грците јасно е дека се најголемиот виновник во овој случај.Е сега за мене тука постои уште една варијанта што е можна а тоа е дека намерно ги задолжиле Грците до коска за да можат утре да им ја стават под целосна контрола нивната држава ама тоа сега не може да се дискутира, тоа може само времето да го покаже.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
ovie grci se protiv vladeackata politika a so samoto toa i protiv vladeackiot stav na Grcija kon prasanjeto za imeto na Makedonija.
:vozbud::vozbud:

Не постои владеачки став на Грција спрема Македонија различен од ставот на народот. Во последните 20 години во однос на прашањето за Македонија немаше НИТУ ЕДЕН ЕДИНСТВЕН глас против официјалната политика спрема Македонија. Ниту од политичарите, ниту од интелектуалците, а најмалку од Грчкиот народ. А истиот тој народ (кој демек сега страда, па ајде да го жалиме) од друга страна здушно ја подржуваше гејската официјална политика спрема Македонија. Ембаргото кое го спроведа Грција спрема Македонија, и кое во услови на глобализација е равно на обид на геноцид на еден народ беше славено во Грција како одличен потег на Грчката политика. И сега јас треба да се солидаризирам со ова гнасно племе? Било кој од овие мајмуните кои палат згради по Атина некако да се добере до власт, ќе бидат исти или уште попедери во однос на Македонското прашање. Да не си правиш такви филмови...

Во генетскиот код им е да ги прогонувааат Македонците. Се работи за повеќегодишна политика на анихилација на Македонскиот народ.

A

AnFem

Гостин
Пред некоја година.... немора да одиш подалеку отиди во архивите на форумов, ги има постирано сите вести од крај на 2008 почеток на 2009. Да, тогаш беа поорганизирани, тогаш твоите борци за човекови права, палеа само банки и фирми на компании со Еврејска сопственост, а ги заборавија своите праведни протести, во оној момент кога Израел се дрзна да се брани од теророт 1000дниците ракети врз цивилни цели на Хамас. И тогаш заборавија на сопствените проблеми, и почнаа да се занимаваат со Израел, дивеејќи рака под рака со ектремната десница пред Израелската амбасада. Палејќи Израелски знамиња.

Антиглобализам, кој како алтернатива носи ....Глобализацја од подруги рамки. Веќе видено во 1917.
Читај поназад, и јас напишав исто критика за организираноста.

Многу сте, не знам на кого попрво да му реплицирам, а и каде ми е крајот ако и објаснувам поеднинечно на секоја будала (не се однесува конкретно на цитираниот). Ако вие немате капацитет да го разберете она што го пишувам, тогаш нема што да се мачам да објаснувам.

B

Borg_Drone

Гостин
А да ве прашам, а што ако беше поинаква ситуацијата; односно ние да бевме банкрот (т.ест ние и веќе сме дваесет години банкрот ама тоа во друга тема) и сега да имаше протести кај нас, мислите дека ќе не жалеше нивниот народ?

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
А да ве прашам, а што ако беше поинаква ситуацијата; односно ние да бевме банкрот (т.ест ние и веќе сме дваесет години банкрот ама тоа во друга тема) и сега да имаше протести кај нас, мислите дека ќе не жалеше нивниот народ?
Значи, одлична причина најде да бидиш ко нив.
Во слободно време, не чинат и се буљаши.
Во меѓувреме, служат како пример дека „ние сме биле во право што се ситиме“.

karan

бивш поет, плукач, вљубеник во слободата
Член од
31 мај 2006
Мислења
3.595
Поени од реакции
2.720
Сите искомплексирани и само лицемерни хуманисти нека прочитаат овде:
http://forum.kajgana.com/threads/Дури-8-од-10-Грци-против-зборот-Македонија-во-името-на-земјава.58119/

Да ги жалам децата што умираат од глад, децата што се принудени да работат на 9 години, децата што се жртви на проституција... Ама да ги жалам Грците оти не можеле да одат на 55 години во пензија, да земаат 15 плата, да земаат просечна плата која се исплатува од кредити а не од реално производство - нонсенс.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Читај поназад, и јас напишав исто критика за организираноста.

Многу сте, не знам на кого попрво да му реплицирам, а и каде ми е крајот ако и објаснувам поеднинечно на секоја будала (не се однесува конкретно на цитираниот). Ако вие немате капацитет да го разберете она што го пишувам, тогаш нема што да се мачам да објаснувам.
Еве кои се и што прават:

меѓу уапсените 79 лица во текот на ноќта на бурните протести во центарот на Атина, проследени со опожарување на голем број објекти, има 53 Грци и 26 странци
беа опожарени 29 банки, 71 продавница, од кои во 30 се извршени грабежи. Оштетени се историски згради во центарот на Атина, а синоќа жители на градот таму организираа мирен протест со запалени свеќи против насилството и вандализмот.
Кој микс:
инцидентите биле предизвикани од крајно десничарски и крајно левичарски елементи, од фудбалски навивачи и анархисти, кои сакале по секоја цена да предизвикаат човечки жртви.
Искршени излози, ограбена стока, запалени парчиња облека. Сопствениците на продавниците се чудат како успеале да ги уништат продавниците кои им биле целосно блиндирани. Изгоре цел мал трговски центар, беа уништени книжарници и кафулиња. Сопствениците во неверување. Некои гневно викаа против политичарите, други со солзи во очите само стоеја и гледаа како местата во кои работеле со децении се сега само прав и пепел.
Јавноста се шокираше од информацијата дека во екот на ваквите вандалски напади била ограбена и продавница за оружје.
Она што сите ги остави без здив беше запалената зграда на старото кино „Атикон“ и салонот „Коста Бода“ на улицата Стадиу. Среде целиот пекол што владееше во центарот на градот граѓаните се стаписаа кога почнаа да ги гледаат пламените јазици како излегуваат од прозорците на двокатната зграда во неокласичен стил изградена во периодот 1870-1881 според дизајнот на архитектот Ернст Зилер.
Многу добро разбирам што пишуваш, ама ти изгледа не разбираш со кого и со што си имаш работа. Здружен крајно радикален микс од анархисти, интернационалисти, марксисти, фашисти, неонацисти сите докажани антисемитисти, самодекларирани борци за човекови права здружени под името „Антиглобалисти“.

Четвртата интернационала се буди, од 79 уапсени, 26 се странци. Пролетери од сите земји, обединете се и трк у Атина на ограбување продавници.

B

Borg_Drone

Гостин
Значи, одлична причина најде да бидиш ко нив.
Во слободно време, не чинат и се буљаши.
Во меѓувреме, служат како пример дека „ние сме биле во право што се ситиме“.
Чекај, дали ти тоа сериозно го мислиш ова?Дали ти се водиш според христијанската дефиниција (ако те удрат по едниот образ, сврти го и другиот)?

A

AnFem

Гостин
Не, не, не! Секоја чест, пак успеа да ме испровоцираш да пишам!
Зошто ми го потенцираш ова со уапсените и странците? Нормално дека ќе ги оцрнат анархистите и ќе ги направат вандали. Човечки животи по секоја цена? Смешно! Можеби сакале да ги скинат главите на вооружаните сили, еве зошто:

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Не, не, не! Секоја чест, пак успеа да ме испровоцираш да пишам!
Зошто ми го потенцираш ова со уапсените и странците? Нормално дека ќе ги оцрнат анархистите и ќе ги направат вандали. Човечки животи по секоја цена? Смешно! Можеби сакале да ги скинат главите на вооружаните сили, еве зошто:
Кои се странците, протестираат за мерките на владата? Кога дошле во Грција? За Грција е протестот, а не за некоја друга држава! Си се запрашала што бара четвртата интернационала во Грција? Цел град жртва на 10тина иљади вандали, луѓе од кои неможеш да излезеш да протестираш на раат. Секој протест го претвараат во дивеење.

Но тоа е, во некои други услови овие групи се користени и од двете партии, за дневно-политички цели, за да се зацрни противникот, да се дојде на власт. Сега кога и двете партии се на власт, на овие изгледа им снемало работа, па сега се бунат. Или па можеби креваат револуција? Или па можеби пљачкаат.

Организирани беа подобро во 2008, 2009 и во 2010 затоа што стоеја партии позади нив. Сега не стои никој, дури ни граѓаните. Се оградуваат од нив. Уште утредента се собрале 80.000 граѓани во знак на протест на вандализмот. Или тоа се вести кои не смеат да се гледаат, дека тоа се вести од типот „ко друкчије каже клевече и лаже“.

ОК можда имаш симпатии кон идеологијата која ја донела најмрачната епоха на човештвото, и си ги браниш по секоја цена, вампирите и остатоците на истата, без разлика што се здружени со ектремната десница во ова „Напред, уз друга је друг“. Нели, важно е да си против Евреите и против нивниот заговор против човештвтото.

Ајде, сега ако се нападне Иран, ќе заборават на локалните проблеми и ќе одат да ја палат Амбасадата на Израел и на САД, ќе се занимаваат тогаш со висока политика, ќе си најдат друга играчка.

A

AnFem

Гостин
Кои се странците, протестираат за мерките на владата? Кога дошле во Грција? За Грција е протестот, а не за некоја друга држава! Си се запрашала што бара четвртата интернационала во Грција? Цел град жртва на 10тина иљади вандали, луѓе од кои неможеш да излезеш да протестираш на раат. Секој протест го претвараат во дивеење.

Но тоа е, во некои други услови овие групи се користени и од двете партии, за дневно-политички цели, за да се зацрни противникот, да се дојде на власт. Сега кога и двете партии се на власт, на овие изгледа им снемало работа, па сега се бунат. Или па можеби креваат револуција? Или па можеби пљачкаат.

Организирани беа подобро во 2008, 2009 и во 2010 затоа што стоеја партии позади нив. Сега не стои никој, дури ни граѓаните. Се оградуваат од нив. Уште утредента се собрале 80.000 граѓани во знак на протест на вандализмот. Или тоа се вести кои не смеат да се гледаат, дека тоа се вести од типот „ко друкчије каже клевече и лаже“.

ОК можда имаш симпатии кон идеологијата која ја донела најмрачната епоха на човештвото, и си ги браниш по секоја цена, вампирите и остатоците на истата, без разлика што се здружени со ектремната десница во ова „Напред, уз друга је друг“. Нели, важно е да си против Евреите и против нивниот заговор против човештвтото.

Ајде, сега ако се нападне Иран, ќе заборават на локалните проблеми и ќе одат да ја палат Амбасадата на Израел и на САД, ќе се занимаваат тогаш со висока политика, ќе си најдат друга играчка.

Странците може да бидат луѓе кои дошле да протестираат во знак на солидарност. Значи може, не мора да значи, може се и емигранти кои дошле да живеат таму.

Да протестираш на раат? Сакаш да кажеш дека треба да има мирни протести и покрај тоа што вандалите (полицијата) тепа без причина? Па кој разумен човек ќе им стои додека го тепаат? Ако те нападнам физички и ти се одбраниш, кој ќе се смета за вандал, јас или ти?

Значи и ти, како и некои „експерти“ погоре, тврдиш дека ги познаваш сите луѓе таму. Кој повеќе знае луѓе од Грција, јас или ти? Колку луѓе познаваш од таму? Работава испаѓа како ти да ме убедуваш мене дека сум припадничка на некоја политичка партија.

Ајде објасни ми како тоа мојата идеологија (и прво изјасни се која идеологија и што подразбираш под истата, да не бидеме во заблуда) „ја донела најмрачната епоха во човештвото“ ? Апсурд е да бидат здружени со екстремната десница, тоа што се излезени и тие и тие на улица, не значи дека се здружени. И те молам, размисли два пати пред да веруваш на медиумите. Или најди некои информации од независни медии (и пак размисли).

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Странците може да бидат луѓе кои дошле да протестираат во знак на солидарност. Значи може, не мора да значи, може се и емигранти кои дошле да живеат таму.
Или е тоа четвртата интернационала.

Да протестираш на раат? Сакаш да кажеш дека треба да има мирни протести и покрај тоа што вандалите (полицијата) тепа без причина? Па кој разумен човек ќе им стои додека го тепаат? Ако те нападнам физички и ти се одбраниш, кој ќе се смета за вандал, јас или ти?
Незнам дали си била во Атина за време на протести. Овие 10тина иљади луѓе, успеаваат секој мирен протест да го претворат во вандализам. И секогаш слични слики, но секојпат се понасилни. Во неделата овие 2-3 иљади вандали, со своите вандализми, успеаа да натераат толпа од неколку десетици иљади луѓе да се откаже од протести во неделата. Протести на обични граѓани, највеќе засегнати од политиката на владата на Грција, кои ги довела до ова дереџе. Или тие не биле интернационалисти, одобрувале класи и автоматски немаат право на протести.
Овие вандали прават се што е во нивна моќ од дрвата да не се види шумата. Едноставно во своите обиди за нова крвава револуција, го користат секој протест.

Значи и ти, како и некои „експерти“ погоре, тврдиш дека ги познаваш сите луѓе таму. Кој повеќе знае луѓе од Грција, јас или ти? Колку луѓе познаваш од таму? Работава испаѓа како ти да ме убедуваш мене дека сум припадничка на некоја политичка партија.
Политичка партија? Кај спомнав политичка партија, само те прашав дали имаш појма со што си играат овие. Незнам колку луѓе знаеш ти Грци, ама јас во Кавала малтене сум пораснал. Во Атина живеев неколку месеци. И сум имал можност да видам во живо вакви протести.

Ајде објасни ми како тоа мојата идеологија (и прво изјасни се која идеологија и што подразбираш под истата, да не бидеме во заблуда) „ја донела најмрачната епоха во човештвото“ ?
Хехе, да не ги оспоруваме сега жртвите, како што го оспоруваме холокаустот. Види ги бројките, 200 милиони жртви неистомисленици. Има ли помрачна епоха во човештвото одколку таа што започнала на 1917? Епа најгласните, највандалите се следбеници на таа иста идеологија.

Апсурд е да бидат здружени со екстремната десница, тоа што се излезени и тие и тие на улица, не значи дека се здружени. И те молам, размисли два пати пред да веруваш на медиумите. Или најди некои информации од независни медии (и пак размисли).
Доволно е да се следи здравата логика и здравиот разум. 2008-2009 „социјалните“ дивеења престанаа со интервенцијата на Израел во Газа и преку ноќ престана да ги интересира социјалната состојба и протестираа за Слободата воља на Хамас да ја уништат Израелската држава.

Kajgana Shop

На врв Bottom